Ahojte.
Stala sa mi taka vec, ze ked zapnem pocitac tak mi nacitava az po okno windows startup a potom vidim na kontrolke hdd ze prestane nacitavat, prejde par sekund, rychlo sa zobrazi modra obrazovka, pravdepodobne s chybovym hlasenim, ale nestiham to precitat ani odfotit a hned sa restartuje a tak dookola.
Skusal som testovat hdd cez bios ale nic nenaslo, receovery mi tiez nejde, takze som presvedceny ze hdd je v prde...
Teraz je otazka, ci ak kupim druhy disk, ako tam nahodim os a ako pripojim ten stary, aby som zalohoval data.
Disk ktory mi odisiel je Toshiba mk 3256 gsy a ntb je hp pavilion dv6.
Dakujem za rady a postrehy.
PS: Sorry za diakritiku pisem to cez mobil ...
Problem s hdd na ntb
Problem s hdd na ntb
MSI GE60 2PE Apache pro / LG V10
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Problem s hdd na ntb
nemusel ti nutne odist disk, staci ze sa ti posaha master boot record a nedostanes sa ani do OS ani do recovery...
ked ti disk vymenia, tak ho budes mat bez OS, pripadne sa informuj v autoriz. servise hp, ci ti tam vedia nahodit recovery ako z vyroby.
ak by aj nevedeli, je to fuk, musis si akurat zohnat instalacku rovnakej edicie OS ako si mal a dohodis si pri instalacii cdkey co mas nalepeny na ntb.
ak chces vytahovat data z toho disku, tak plati vsetko rovnako, ako pri obnove dat.
ked ti disk vymenia, tak ho budes mat bez OS, pripadne sa informuj v autoriz. servise hp, ci ti tam vedia nahodit recovery ako z vyroby.
ak by aj nevedeli, je to fuk, musis si akurat zohnat instalacku rovnakej edicie OS ako si mal a dohodis si pri instalacii cdkey co mas nalepeny na ntb.
ak chces vytahovat data z toho disku, tak plati vsetko rovnako, ako pri obnove dat.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Ok mam pocit ze uz to ma za sebou chudak...
Skusal som ho zapnut, ze zistim presne jaky win mam, ale neda sa...
Hned sa vypne...
Bol som sa pytat v jednej predajni na hdd a typek mi odporucil Seagate Samsung M8 500gb 5400-ku.
Rychlost mi staci, aj kapacita.
Dufam, ze to nebude omyl ho kupit...
Vymenim teda disky, na novy nainstalujem win., aj ked neviem aku verziu sedmicky a stary hdd dam do boxu a dam opravit chyby, ked sa bude dat a vycucam ho.
Pevne verim ze moje data este niesu v pr... ale hamba mi ze som nezalohoval... viem...
Moze byt??
Skusal som ho zapnut, ze zistim presne jaky win mam, ale neda sa...
Hned sa vypne...
Bol som sa pytat v jednej predajni na hdd a typek mi odporucil Seagate Samsung M8 500gb 5400-ku.
Rychlost mi staci, aj kapacita.
Dufam, ze to nebude omyl ho kupit...
Vymenim teda disky, na novy nainstalujem win., aj ked neviem aku verziu sedmicky a stary hdd dam do boxu a dam opravit chyby, ked sa bude dat a vycucam ho.
Pevne verim ze moje data este niesu v pr... ale hamba mi ze som nezalohoval... viem...
Moze byt??
Ok už fičím na novom disku a starý mám zaparkovaný v boxe, pripojený cez usb, aj kontrolka svieti na zeleno, ale v kompe mi ho neukazuje ... Čo s tým ??
Určite pracuje, lebo cítim, aj počujem že sa točí.
Určite pracuje, lebo cítim, aj počujem že sa točí.