Intel vs. konkurencia
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Júl, 2006, 02:00
Intel vs. konkurencia
Ked tak prechadzam fora,coraz viac citam ze Intel je pozadi vo vyvoji CPU...je to renomovana firma a myslim si ze nemoze byt na tom az tak zle ako sa o nej pise tak sa chcem opytat...ak by sme mali porovnat napr. 2500 athlon a 2500 celeron aky by bol rozdiel.Je intel vhodnejsi na aplikacie a AMD na hry alebo...
Resp. v com je Intel schopnejsi ako jeho konkurenti.VDAKA
Resp. v com je Intel schopnejsi ako jeho konkurenti.VDAKA
<MAINBOARD>: Gigabyte GA-P35-DS3L, <RAM>: Kingston DDR2 800Mhz, <CPU>: Intel Core 2 Duo E4600 2,4@3,0Ghz, FSB 800mhz@1333Mhz, 2MB Cache, <VGA>:Saphire ATI X1650PRO (Graficke prace), <HDD>: Hitachi 250Gb + WD 250Gb, <Mouse>: Intelli Mouse Explorer 3.0 + GelPad, <Sound>: EMU 1212M, <Power>: Tapco s5
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
AMD je jednoznacne rychlejsi v hrach, Intel ma napriklad rychlejsiu kompresiu do DivX, koli svojej vyssej frekvencii.
ostatne veci su zrovnatelne vykonom.
Intel ma podstatne lacnejsie dvojprocesorove procesory.
AMD ma zasa tie jednoprocesorove vykonnejsie a lacnejsie ako Intel.
ostatne veci su zrovnatelne vykonom.
Intel ma podstatne lacnejsie dvojprocesorove procesory.
AMD ma zasa tie jednoprocesorove vykonnejsie a lacnejsie ako Intel.
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
tzn ze intel je vhodnejsi na aplikacie kde sa pozaduje vyssie namahanie cpu?napr pri produkcii hudby kde jede VST plugin "zozerie" napr. 23percent procesora?A ked ich napr. potrebujeme 5 naraz tak intel to zvladne rychlejsie ako AMD?? cca
<MAINBOARD>: Gigabyte GA-P35-DS3L, <RAM>: Kingston DDR2 800Mhz, <CPU>: Intel Core 2 Duo E4600 2,4@3,0Ghz, FSB 800mhz@1333Mhz, 2MB Cache, <VGA>:Saphire ATI X1650PRO (Graficke prace), <HDD>: Hitachi 250Gb + WD 250Gb, <Mouse>: Intelli Mouse Explorer 3.0 + GelPad, <Sound>: EMU 1212M, <Power>: Tapco s5
Element - Ked porovnas Intel s AMD v tej istej cenovej relacii tak na ten zvuk bude lepsi Intel.
Inac vo vyvoji je velmi v pozadi AMD, nie Intel. Vyvoj sa neurcuje len tym kolko FPS je v hrach...
AMD doteraz nebol schopny spravit coby len jeden desktopovy cipset, ma takmer nulove zastupenie v serveroch a velmi slabe v notebokooch, ziadne zastupenie v mobilnych zariadeniach, okrem toho 2 roky spali a nevyvynuli ziadnu novu platformu. A su v strate :roll:
Intel - Perfektne cipsety uz dlhe roky, obrovkse serverove zastupenie & support, virtualizacna (a ine) technologia, mobilne zariadenia, notebooky, platforma Centrino, sucasny najnovsi procesorovy trhak Conroe, atd.
edit: aj ked si hovoril cisto len o vyvoji CPU, spomenul som viac faktov, pre lepsi prehlad medzi konkurentmi. Okrem toho, v Apploch su tiez Intely, a su omnoho rychlejsie ako AMD.
Inac vo vyvoji je velmi v pozadi AMD, nie Intel. Vyvoj sa neurcuje len tym kolko FPS je v hrach...
AMD doteraz nebol schopny spravit coby len jeden desktopovy cipset, ma takmer nulove zastupenie v serveroch a velmi slabe v notebokooch, ziadne zastupenie v mobilnych zariadeniach, okrem toho 2 roky spali a nevyvynuli ziadnu novu platformu. A su v strate :roll:
Intel - Perfektne cipsety uz dlhe roky, obrovkse serverove zastupenie & support, virtualizacna (a ine) technologia, mobilne zariadenia, notebooky, platforma Centrino, sucasny najnovsi procesorovy trhak Conroe, atd.
edit: aj ked si hovoril cisto len o vyvoji CPU, spomenul som viac faktov, pre lepsi prehlad medzi konkurentmi. Okrem toho, v Apploch su tiez Intely, a su omnoho rychlejsie ako AMD.
Naposledy upravil/-a Dominik v Št 06. Júl, 2006, 11:53, upravené celkom 1 krát.
Comby - ok sorry, s tymi servermi som sa trochu sekol, necital som najnovsie info. Pred necelym rokom mali len smiesnych 7%. A mam inac o tom vacsiu sajnu ako najmensiu.
PS/ mam AMD procesor.
EDIT:
Ten lock som teda nepochopil. Uplne normalna tema.
PS/ mam AMD procesor.
EDIT:
Ten lock som teda nepochopil. Uplne normalna tema.
Naposledy upravil/-a Dominik v Št 06. Júl, 2006, 12:38, upravené celkom 5 krát.
-
- Nový používateľ
nechel somvyvolat hadku - chcel som informacie (overene pravdive) pretoze som sa spoliehal ze su tu odbornici a necakal som frajerinu kto viac vypoti
Element napísal:nechel somvyvolat hadku - chcel som informacie (overene pravdive) ....
ved to su pravdive info, fakty az na to nulove zastupenie v serveroch, obcas sa nejaky opteron najdeDominik napísal:Element....AMD doteraz nebol schopny spravit coby len jeden desktopovy cipset, ma takmer nulove zastupenie v serveroch a velmi slabe v notebokooch, ziadne zastupenie v mobilnych zariadeniach, okrem toho 2 roky spali a nevyvynuli ziadnu novu platformu. A su v strate :roll:
AMD nema ziadne vlastne chipsety, Intel ich ma dokonale zmaknute
Turion alebo Yonah... co je turion? do akych lacnych NB sa to dava? ) v drvivej vacsine NB su cpu od Intelu a je jedno preco, nech si podplacaju, ked na to maju AMD na to asi nema
AMD spalo 2roky,,, Intel 4-5? ) nevadi
technologie... s akou prislo AMD ako prve? Reverse HT? Nic ine?
Intel so znackou Pentium pisal dejiny CPU.... AMD so svojimi Duronmi a Athlonmi nic... je to lacne, je to fajn
toto je ako zrovnavat Ford, kde prvykrat zacali s pasovou vyrobou so skodovkami )
Me like Pentium
-
- Nový používateľ
tak preco potom su v popredi AMDcka a kazdy si ich chvali
K tym 4-5 rokom spanku Intelu. Co je to ten "spanok" ? Ked sam uznavas ze ovladali serverovy a notebookovy trh..... ? Tam predsa bol vkuse vyvoj.
Asi si narazal na Prescott a Northwood. Davno tieto procesory bezali s s RDRAM, co su pamate snad lepsie ako DDR, a to bolo uz v davnych casoch. Oni ten vyvoj predbehli o 5 rokov, preto na tom stopli a "krachli"! ... Trh este na to nebol pripraveny.
AMD cely cas len dobehovali a kopirovali kazdu technologiu. Tak to aj robia doteraz. A cely 64bit boom bol uplne nanic, nejaky 64bit segment sa tak ci tak zacal vytvarat az ked boli 64bit aj procesory Intel.
Tiez je zaujimavy tah Apple o ktorom som hovoril, preco nesli do AMD? Pretoze je u nich nulovy vyvoj, a ziadny cipset. PowerPC procesory su realne 5 - 6 (v dobre naprogramovanej aplikacii) krat rychlejsie ako hocijaky sucasny AMD. Conroe sa chyta vpohode
Naposledy upravil/-a Dominik v Št 06. Júl, 2006, 14:21, upravené celkom 2 krát.
-
- Nový používateľ
vcera som moj cpu hodil cez benchmark a vyhodilo mi vysledky velmi zvlastne podla mna...v poronvnani bol moj 2.8 pretaktovany na 3.25 pomalsi ako AMD 1800