Zdravím, rozmýšľam nad centrálnym úložiskom pre dáta, hlavne fotky, nejaké filmy a keď už to bude tak aj nejaká hudba a dáta. Redundanciu (RAID) nepotrebujem, dáta na ktorých mi záleží (hlavne foto a dokumenty) budú zálohované aj na externý HDD, mám stovky GB dát ktorých strata ma veľmi bolieť nebude takže ich automatická záloha a tým zbytočne významne vyššia investícia do úložiska sa mi zdá neopodstatnená. Pripájať sa naň budem zo SMART TV LG 42LM620s, notebookov, PC a občas možno mobilov (android).
Podpora LAN samozrejmosť, určite budem chcieť sharing, ideálne nejaký čo sa vo win zobrazí ako zdieľaný adresár (nechce sa mi riešiť FTP ak to nebude nevyhnutné), DLNA výhodou (ide cez DLNA aj MKV? Lebo keď som skúšal z PC cez Windows Media Player do TV tak avi šlo ale MKV nezobrazilo...), WIFI netreba keďže mám WIFI router, USB port do TV výhodou (TV mi pri prístupe na zdieľaný adresár nechcelo prehrať MKV súbory, obdobne cez DLNA, ale z USB bez problémov). Pôvodne som to chcel riešiť existujúcim 1TB externým HDD cez USB port routeru (podporuje sharing, ftp, DLNA) ale tá rýchlosť v jednotkách MB/s to zabíja, no a plus tie spomínané problémy s prehrávaním MKV cez sieť.
Čo odporúčate? Našiel som toto:
http://pevne-disky.heureka.sk/seagate-c ... cg4000200/
http://diskove-polia.heureka.sk/western ... -live-3tb/
Akurát tomu chýba USB, rád by som počul váš názor na MKV a jeho podporu cez DLNA (na niečo som zabudol, je to problém TV alebo DLNA všeobecne?)
http://diskove-polia.heureka.sk/western ... 0hwt-eesn/
3 alebo 4 GB sa ešte rozhodnem podľa financií, ale asi radšej väčší nech mám pokoj na dlhšiu dobu. O tých WD som tu občas čítal že podaktorým poodchádzali, ísť radšej do toho Seagate či to je jedno? Mám externý USB 1TB WD elements, zatiaľ frčí spoľahlivo už nejaké cca 3-4 roky, je to problém nejakej série či HDD vo všeobecnosti?
Centrálne sieťové úložisko
Centrálne sieťové úložisko
Spoiler: ukázať
Re: Centrálne sieťové úložisko
Nikto nič? Čo všetci riešite iba 8 diskové NAS s RAID a šifrovaním?
Aspoň k tomu DLNA by som rád počul že ako funguje a či cezeň má/nemá ísť MKV... podľa toho budem vedieť či skutočne potrebujem USB.

Aspoň k tomu DLNA by som rád počul že ako funguje a či cezeň má/nemá ísť MKV... podľa toho budem vedieť či skutočne potrebujem USB.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Tazko radit, tieto krabicky maju takmer vzdy tragicky pomale sietove rozhranie, takze niet co na nich odporucat. To, ze ci ti cez DLNA pojde MKV nema s odosielatelom absolutne nic spolocneho, je to vec podpory kodeku na strane prijimatela.
Vidíš a to sú práve informácie ktoré ma zaujímajú. To že príjem obsahu je vec príjmača (TV) a čo som zatiaľ počítal tak aj odosielateľa (WD Mybook Live vraj kvôli starému SW nepodporujú mnohé formáty?) a nie DLNA. A dobre že si ma upozornil na rýchlosť, som tak nejak predpokladal že rýchlosti budú normálne, aspoň porovnateľné ako cez USB. Čo som zatiaľ kukal recenzie a komentáre, podaktorí vravia že rýchlosti sú v pohode (20-80MB/s podľa typu obsahu), iní sa sťažujú na pomalosť (2MB/s pri zápise), tak teraz si vyber 

- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Ja mam prave stary WD my Book
biely s RADI1 ale hlavne s E- SATA konektorom.
Prenosova rychlost cez E-SATA 30 mb/s zapis 45- 60 MB/s read.
USB
zapis 8 MB/s (USB2.0)
read 12-20 MB/s
Asi tak. Odporucam uz NAS na toto.
Neries taketo, ak to chces mat online.
J aho pouzivam len vyhradne na zalohu na ine sa to vlastne ani nehodi.
Inak je to velka biela krabica
biely s RADI1 ale hlavne s E- SATA konektorom.
Prenosova rychlost cez E-SATA 30 mb/s zapis 45- 60 MB/s read.
USB
zapis 8 MB/s (USB2.0)
read 12-20 MB/s
Asi tak. Odporucam uz NAS na toto.
Neries taketo, ak to chces mat online.
J aho pouzivam len vyhradne na zalohu na ine sa to vlastne ani nehodi.
Inak je to velka biela krabica

AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)