SSD disk - nespustí sa Windows

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
mirko285
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Sep, 2009, 19:47

SSD disk - nespustí sa Windows

Príspevok od používateľa mirko285 »

Mám problém s SSD diskom, konkrétne s Windowsom, ktorý mám na ňom nainštalovaný. Dnes sa mi stalo, že mi nešiel načítať Windows, vybehla mi chybová hláška 0xc000000f. Spustil som teda z inštalačného CD repair, no nič. Tak som nainštaloval Windows na klasický disk, spustil sa v pohode, no keď som sa chcel dostať na SSD disk v tento počítač, zobrazilo len partíciu s názvom reserved, systémovú partíciu nie. Ak spustím Windows v núdzovom režime, vidím aj systémovú partíciu SSD disku. V biose mi pre zmenu SSD disk neukazuje vôbec. Neviem či som svoj problém popísal dostatočne zrozumiteľne, no vie niekto pomôcť? Káble k SSD som vymieňal, skúšal som repair. Windows je 7-čka Ultimate 64bit
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: SSD disk - nespustí sa Windows

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ze vidis tu particiu ako Reserved pocas normalneho behu je v pohode, takymto sposobom ju Windows "chrani" pretoze sa zmenil kanal na ktorom mas ten disk zapojeny. Cize predtym bol SATA0 (prvy kabel), teraz je SATA1 (druhy kabel) a mas vysledok.

Ked som to prvykrat zazil v zivote, skoro som mal inštantne blato v trenkach lebo to bolo so 4TB diskom :)

Stop error co pises zazijes ked v BIOSe zmenis adresovanie diskov z AHCI na klasicky rezim alebo na RAID alebo naopak, popripade ked zakazes alebo povolis power management a podobne. Bola nejaka zmena v BIOSe ? Vypadla ti elektrina, resetla sa cmoska a podobne ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
mirko285
Používateľ
Používateľ

Keď som dal do PC SSD disk, zmenil som režim diskov na AHCI, ale všetko bežalo v pohode. Len teraz sa to nejak doserkalo. Nevedel som čo robiť, tak som resetoval bios, potom ho flashol. Režim diskov je teraz na IDE. Skúšal som teraz zmeniť na AHCI, ak spustím Windows na SSD, tak vyzerá, že nabehne, ale ostane len čierna obrazovka s kurzorom myši.

Dá sa to nejak opraviť? :-D
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

no vidis ake drobnosti si nam zabudol povedat... na vsetko musi clovek prist sam. A to si este neopravoval auto po siestich alebo siedmych co sa v tom rypali pred tebou. Aj z tych je vsetko treba tahat ako z chlpatej deky a to na stokrat...

Ano, iste, da sa to opravit.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
mirko285
Používateľ
Používateľ

Vieš, keby som vedel, že čo môže a nemôže mať vplyv na to a to, a ako sa dá problém odstrániť, tak tu nepíšem. Nehovoriac o tom, že všeobecná rada pri probléme "0xc000000f", na ktorú som narazil je oprava počítača pomocou inštalačného disku, ktorá nepomohla. Tak som skúšal ďalšie možnosti. Pokiaľ vieš, ako sa to dá opraviť a máš záujem mi s tým pomôcť, ak nie, tak si odpusti tvoje reči o ničom...
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

mas dojem ze by ti niekto poradil lepsie ako ja ? Ked budem potrebovat pomoct ja, S CIMKOLVEK, rozhodne poskytnem co najkomplexnejsie info co dokazem. PRave preto aby akekolvek diagnozovanie problemu malo lahsi, rychlejsi a lepsi priebeh. V pripade aut k tomu pridaj aj extremne dolezite "podstatne lacnejsi".

Musis pouzit AHCI mod a preinstaluj cely Windows do tej istej lokacie. Recovery si skusal, nepomohlo ti.

Ked nepomoze ani preinstalovanie (kde sa zachova vsetko co si tam mal), tak bohuzial musis instalovat nanovo - v instalacnom programe pouzit pokrocile moznosti, SSD naformatovat a od zaciatku. Predtym samozrejme pouzi akykolvek sposob aby si odtial dostal dolezite data niekam von.
Používateľov profilový obrázok
Aladeen
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 19. Jún, 2013, 08:16

Príspevok od používateľa Aladeen »

Tiež sa mi niečo podobne stalo pred nedávnom keď som si kúpil ssdčko...nainštaloval som win a blblo mi to. Presne aj to BSOD mi ukazovalo..pomohlo len odznova preinštalovať win

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"