nasa mila slovenska posta

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Re: nasa mila slovenska posta

Príspevok od používateľa LordKJ »

jcdenton12 napísal:tak nech zavedu sluzbu dorucenie balika na postu a nepoviem ani slovo (aspon ho dostanem o den skor)
ved Poste Restante funguje
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

STENLY napísal:jáááj, ty si smiešny... balík mi príde raz za čas... ich hlavná robota je nosiť listy, oblálky a sem tam donesú balík a kvoli tomu majú robit po tme :?
a co? praca jak kazda ina. ked si taku vybrali, vedeli do coho idu, neviem co ta to serie, ze by hoc aj robili po tme. Videl om X krat rozvazat datart elektroniku domov aj o 17-18-tej, kedy je uz davno tma, teploty pod nulou, kludne moho hocikde namrznut. Mas nejaky problem s tmou, alebo fobiu? Ked pracu treba robit, nepytaju sa ta, proste ti sef povie a ty bezis. Inac o nu prides a skapes hladom. Nik s s tebou srat nebude dneska.
STENLY napísal:ja byť poštárom, tak sa na balík seriem a donesiem ti rovno žltý lístok a bolo by mi jedno či si práve doma a máš kvoli tej zásielke zobratú dovolenku... pekne by si si išiel po balík na poštu :P
...a mal by si padaka, amater. Nemam inej prace len behat na postu, lebo ti sraci su plateni od toho, aby dorucovali a ja niesom plateny za to, aby som tam behal. Ze dorucuju v uplne debilny cas neni moj problem, mojim problemom sa to stava akonahle sa kvoli takemuto blbemu systemu musim trepat na postu. Vidim ze ty rad riesis situaciu, ked ti niekto iny svojim zlym konanim sposobi pracu navyse. Pripada ti to normalne? Mne nie. Preto chcem zlepsenie, ktore som navrhoval.
STENLY napísal:a čo ti bráni si ten balík objednať upskou, nadiktovať kedy majú príst a pekne si to zaplatiť vyše 10 evrami :)
skus si dat poslat UPSkou balik z ebay alebo dealextreme. Miesto blbych reci radsej napis daco normalne, ked uz musis. Kto dnes posiela vnutrostatne baliky, ak neratame eshopy? Mozno 5% obycajnych ludi. Jasne ze s listami neni problem, tie si najdes v schranke.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

shiro napísal:
STENLY napísal:jáááj, ty si smiešny... balík mi príde raz za čas... ich hlavná robota je nosiť listy, oblálky a sem tam donesú balík a kvoli tomu majú robit po tme :?
a co? praca jak kazda ina. ked si taku vybrali, vedeli do coho idu, neviem co ta to serie, ze by hoc aj robili po tme. Videl om X krat rozvazat datart elektroniku domov aj o 17-18-tej, kedy je uz davno tma, teploty pod nulou, kludne moho hocikde namrznut. Mas nejaky problem s tmou, alebo fobiu? Ked pracu treba robit, nepytaju sa ta, proste ti sef povie a ty bezis. Inac o nu prides a skapes hladom. Nik s s tebou srat nebude dneska.
....
tak vies ako sa v tejto republike vravi
v noci (za tmy) robia iba zlodeji a k*rvy (ok, este aj hasici, ostatnych si zadelte do prvych dvoch kategorii)
...
Hunac
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Júl, 2008, 16:48

Príspevok od používateľa Hunac »

Shiro, ak ti je zatazko ist na postu, alebo to mas daleko, tak si mozes ten balik poslat do prace. Samozrejme podla moznosti, nie vzdy je to vyhodne. Este otazka, zostal by si v zamestnani, keby za tebou prisiel sef a oznamil ti, ze tvoj osem hodinovi uvazok sa predlzuje na sestnast hodin, zo dna na den dvojnasobna pracovna doba ? Pre lepsiu predstavivost od 6:00 do 22:00. Dalsia vec su naklady, na vstupe mas stale ten isty pocet listov a sumu postovneho za ne, ale za ich roznesenie musis postarovi zaplatit dvojnasobok odpracovanych hodin. Ak mu nechas rovnaky plat, tak da vypoved, makat dvakrat tak dlho za tie iste prachy nikto nebude. Druha moznost je zvysit plat ale ponechat postovne na rovnakej urovni ( podnikatelska samovrazda ), alebo tretia moznost, drasticky zvysit postovne ( trochu pomalsia podnikatelska samovrazda ). Najvacsia mesacna polozka kazdeho podnikatela su platy pre zamestnancov a ta by stupla o 100 %. Riesenie nie je ani posunutie pracovnej doby, tak aby aspon ciastocne zasahovala do poobednajsich hodin, lebo mnohe firmy vyzaduju dorucenie posty este doobeda. To je ostatne aj dovod, preco posta dorucuje od cca 8:00 do 15:00, proste v tomto case doruci najviac listov, podstatne viac ako poobede.
MB: MSI MAG X570 Tomahawk WIFI CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D + Arctic Liquid Freezer II 240 GPU: Sapphire NITRO+ RX 7800 XT Gaming OC RAM: 2x16GB G.Skill Trident Z Neo RGB @ 3600Mhz 16-19-19-39 SSD: Gigabyte Aorus Gen4 500GB SSD:Kingston KC3000 NVMe 2TB SSD: Samsung 860 QVO 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Jonsbo U5 + Noctua fans MONITOR: Dell AW3423DWF SOUND: Creative X-FI Titanium SPEAKERS: Onkyo HTX-22 HD KB: Corsair Strafe RGB MX Silent MOUSE: Logitech G502
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

jcdenton12 napísal: tak vies ako sa v tejto republike vravi
v noci (za tmy) robia iba zlodeji a k*rvy (ok, este aj hasici, ostatnych si zadelte do prvych dvoch kategorii)
a teraz mi povedz aku pointu ma toto co si napisal, vzhladom na to, o com sa tu bavime? :-)
Hunac napísal:Shiro, ak ti je zatazko ist na postu, alebo to mas daleko, tak si mozes ten balik poslat do prace. Samozrejme podla moznosti, nie vzdy je to vyhodne.
V praci lietam a nikdy neviem, kedy ma kde poslu. Nemusim tam vobec byt, ked pride postar.
Hunac napísal:Este otazka, zostal by si v zamestnani, keby za tebou prisiel sef a oznamil ti, ze tvoj osem hodinovi uvazok sa predlzuje na sestnast hodin, zo dna na den dvojnasobna pracovna doba ? Pre lepsiu predstavivost od 6:00 do 22:00.
Dalsia vec su naklady, na vstupe mas stale ten isty pocet listov a sumu postovneho za ne, ale za ich roznesenie musis postarovi zaplatit dvojnasobok odpracovanych hodin. Ak mu nechas rovnaky plat, tak da vypoved, makat dvakrat tak dlho za tie iste prachy nikto nebude. Druha moznost je zvysit plat ale ponechat postovne na rovnakej urovni ( podnikatelska samovrazda ), alebo tretia moznost, drasticky zvysit postovne ( trochu pomalsia podnikatelska samovrazda ). Najvacsia mesacna polozka kazdeho podnikatela su platy pre zamestnancov a ta by stupla o 100 %.
Nikde som nevravel o predlzovani prac. doby ale o jej posunuti na vecerne hodiny. A aky je problem pracovat na smeny, ak by to bolo treba? Pol dna a pol dna. A mas po problemoch s platmi a dlhou prac. dobou.
Hunac napísal: Riesenie nie je ani posunutie pracovnej doby, tak aby aspon ciastocne zasahovala do poobednajsich hodin, lebo mnohe firmy vyzaduju dorucenie posty este doobeda. To je ostatne aj dovod, preco posta dorucuje od cca 8:00 do 15:00, proste v tomto case doruci najviac listov, podstatne viac ako poobede.
Tak by sa pracovalo na smeny, ako som uz pisal. Lenze vacsina firiem vyuziva prave UPS, DPD a podobnych kurierov, nakolko su flexibilnejsi a rychlejsi ako posta. Lenze sa bavim o domacnostiach a nie o firmach.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

Hunac, nasa expostarka chodila tak, ze veci som mal medzi 09-30 a 11-00. Nova chodi tak, ze pridem domov z prace, a vecer najdem nieco v schranke, cize sa na nasu ulicu dostane cca 15-00 : 17-00. Zalezi to od nej, ako si to rozdeli.

K zdvojnasobeniu cien posty - vsetko by slo oka, keby neboli kurieri. Ved poslite dnes poisteny balik postou, alebo co i len list, uz kurier sa pomaly priblizi cenou poste. A to kurier mensie balicky donesie vzdy autom, zavola Vam, je ochotny, nie ako postarka, ze necha listok v schranke a na dovod nedorucenia napise VK /velka krabica/.

Proste, posta by mala byt pre listy a pohladnice, a koniec. Co som mal skusenost s postovym kurierom, akosomnou jednal cez telefon, tak by som povedal, ze tu pracu robi z donutenia. Pri kurieroch som sa s tym nestretol. Asi ma sofer Postoveho kuriera a sofer UPS/DPD a pod. uplne iny plat, nehovoriac o tom, ze ti z DPD ak dvaja traja povedia ze niesu doma odstavia auto a polhodinku nic nerobia. Postovy si to asi nemoze dovolit. Neviem no, zasa co sa tyka straty zasielok, co som posielal posledne 2roky - nestratilo sa nic, a to niektore veci nepoistujem, ale vzdy podam cez EPH, kde sa to da zadara sledovat. Ale co sa sluzieb tyka, je to katastrofa.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

Hunac, nasa expostarka chodila tak, ze veci som mal medzi 09-30 a 11-00. Nova chodi tak, ze pridem domov z prace, a vecer najdem nieco v schranke, cize sa na nasu ulicu dostane cca 15-00 : 17-00. Zalezi to od nej, ako si to rozdeli.

K zdvojnasobeniu cien posty - vsetko by slo oka, keby neboli kurieri. Ved poslite dnes poisteny balik postou, alebo co i len list, uz kurier sa pomaly priblizi cenou poste. A to kurier mensie balicky donesie vzdy autom, zavola Vam, je ochotny, nie ako postarka, ze necha listok v schranke a na dovod nedorucenia napise VK /velka krabica/.

Proste, posta by mala byt pre listy a pohladnice, a koniec. Co som mal skusenost s postovym kurierom, akosomnou jednal cez telefon, tak by som povedal, ze tu pracu robi z donutenia. Pri kurieroch som sa s tym nestretol. Asi ma sofer Postoveho kuriera a sofer UPS/DPD a pod. uplne iny plat, nehovoriac o tom, ze ti z DPD ak dvaja traja povedia ze niesu doma odstavia auto a polhodinku nic nerobia. Postovy si to asi nemoze dovolit. Neviem no, zasa co sa tyka straty zasielok, co som posielal posledne 2roky - nestratilo sa nic, a to niektore veci nepoistujem, ale vzdy podam cez EPH, kde sa to da zadara sledovat. Ale co sa sluzieb tyka, je to katastrofa.
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44

Príspevok od používateľa STENLY »

tak už vieme kde je problém... pretože má niekto debilnú prácu a furt beha hore dolu, tak sa mu ide pošta prispôsobovať... no určite... nornálne ludia sú bud v práci alebo doma... kvoli pár jedincom meniť poštu? na hravu :wallbash:
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

STENLY napísal:tak už vieme kde je problém... pretože má niekto debilnú prácu a furt beha hore dolu, tak sa mu ide pošta prispôsobovať... no určite... nornálne ludia sú bud v práci alebo doma... kvoli pár jedincom meniť poštu? na hravu :wallbash:
chod kandidovat na prezidenta
s takouto logikou mas jednoznacne vysoke sance na vitazstvo
...
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10

Príspevok od používateľa Odar »

STENLY napísal:pretože má niekto debilnú prácu a furt beha hore dolu
Nie kazdy ma stastie na pracu, kde hovno robi, zarobi a nemusi nic riesit :laugh:
- PC
Corsair SF600 600W 80 PLUS Platinum
Cooler Master MasterBox NR200 Black
Crucial Ballistix 2 x 16GB DDR4 3600 CL16
Kingston KC3000 2TB NVMe + Thermalright HR-09 2280 PRO Black, Samsung 970 EVO Plus 2TB NVMe
Gigabyte B550 I AORUS PRO AX
Ryzen 9 5900X
ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING O12G (0.862V @ 1890 MHz)
Noctua NH-U12A
2 x Noiseblocker NB-eLoop B12-PS
2 x Noctua NF-A12x15 PWM Chromax Black
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
Asus ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
i5-13500 (power limit 45 W)
Kingston FURY Beast DDR5 2x16 GB 5200 MHz CL40
Silicon Power P34A60 2 TB NVMe + Samsung 850 EVO 500 GB SATA + Crucial MX500 2 TB SATA + WD Blue 3D NAND 500 GB M.2 SATA
Noctua NH-L9x65
Noctua NF-A8 PWM
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44

Príspevok od používateľa STENLY »

jcdenton12 napísal:s takouto logikou
to nie je logika... tak to je... meniť systém, s ktorým nemá vačšina problém kvôli pár jedincom? :no:
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

STENLY napísal:tak už vieme kde je problém... pretože má niekto debilnú prácu a furt beha hore dolu, tak sa mu ide pošta prispôsobovať... no určite... nornálne ludia sú bud v práci alebo doma... kvoli pár jedincom meniť poštu? na hravu :wallbash:
Kopa ludi je rada ze vobec pracu ma. Isto sedis cele dni doma, si nezamestanany a len vyciciavas rodinu a tento stat a hovno robis. Jasne ze ti nevadi, kedy pride postar, ked sedis cely den doma na riti. Alebo to za teba preberie dedko, ako si pisal. Si uvedom ze nie kazdy zije s dedkom, naopak som rad ze mam vlastne byvanie, mudrak. Vidno ze hovno vies o zivote, inac by si taketo dristy o praci nepisal.

A navyse, to, ze beham v praci cely den je bezpredmetne, aj ked ma clovek sedavu pracu niekde v kancli, myslis si, ze je doma? moze mat iny dovod, preco si nemoze dat dorucit zasielku do prace, to nik z nas nevie.

Neviem preco tak strasne obhajujes postarov, to si jednym z nich ci co? Coho by sa mali postari bat? Ze nebodaj sa zrazu bude vyzadovat od nich praca, kedze sa doteraz pohodlne a pomalicky smatlali doobeda po sidliskach? omg, zrazu budu musiet zarezavat, strasny problem. Nak si zasluzia svoje peniaze. Ja nemozem za to, ze sa dali na pracu za 350 cisteho, chceli to, maju to. Nemaju teraz co revat, ked si to vybrali sami, nikto ich nenutil.

Keby bola posta taka super-duper, tak by ju poslednych X rokov neprecuravala v oblubenosti a rychlosti UPS, DPD a kopa inych dopraviek. Jediny dovod, preco posta ako taka existuje je, ze existuju iste druhy zasielok ktore su poslatelne len cez nu. Inac by davno zanikla.

Proste je maximalne neefektivne a nepotrebne, aby postar behal doobeda alebo skoro poobede, ked je vacsina populacie v praci a nieje doma. To da logiku predsa.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

ale vy sa tu stale bavite o balikoch, 80% zasielok su listy, a tie sa klasicky hodia do schranky a nikto neriesi ci je niekto doma alebo nie je doma.
baliky vam tak ci tak postar nedonesie

poste restante funguje, tracking im tiez necakane funguje, cenovo pri malych zasielkach je na tom lepsie (co som zbezne pozrel)... a ak uz mam zlty listok tak posta je vzdy par minut od adresy, ak sa bavime o meste alebo dedine.

Kdezto pri kurierovi skor riesim kedy mi doruci balik ako pri poste... ale tak je to vacsi komfort a rychlejsie :)
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Hunac
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Júl, 2008, 16:48

Príspevok od používateľa Hunac »

Shiro, ake druhy zasielok, ktore dorucuje len posta mas na mysli ?
MB: MSI MAG X570 Tomahawk WIFI CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D + Arctic Liquid Freezer II 240 GPU: Sapphire NITRO+ RX 7800 XT Gaming OC RAM: 2x16GB G.Skill Trident Z Neo RGB @ 3600Mhz 16-19-19-39 SSD: Gigabyte Aorus Gen4 500GB SSD:Kingston KC3000 NVMe 2TB SSD: Samsung 860 QVO 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Jonsbo U5 + Noctua fans MONITOR: Dell AW3423DWF SOUND: Creative X-FI Titanium SPEAKERS: Onkyo HTX-22 HD KB: Corsair Strafe RGB MX Silent MOUSE: Logitech G502
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

LordKJ napísal:baliky vam tak ci tak postar nedonesie
Ak balík nie je možné doručiť z dôvodu nezastihnutia adresáta, prípadne oprávneného prijímateľa na odovzdávacom mieste, alebo z iných dôvodov uvedených v bode 17 Poštových podmienok – Všeobecná časť (Vnútroštátny styk), o uvedenej skutočnosti informuje SP adresáta zanechaním písomného oznámenia v domovej listovej schránke o uložení balíka na pošte.
Ten bod 17 by normalne nedaval poste prave odmietnut dorucenie ani velkeho balika okrem specifickych pripadov, ale predpokladam ze 99% statu je u posty zaradenych v kategorii "odovzdávacie miesta, kde by mohlo dôjsť k ohrozeniu života, zdravia alebo bezpečnosti jej zamestnancov.".
LordKJ napísal:poste restante funguje, tracking im tiez necakane funguje, cenovo pri malych zasielkach je na tom lepsie (co som zbezne pozrel)... a ak uz mam zlty listok tak posta je vzdy par minut od adresy, ak sa bavime o meste alebo dedine.
Nuz ale my sme si zaplatili sluzbu dorucenie balika, nie dorucenie balika na postu a zlteho listka do schranky. A ano, posta je napriklad u rodicov asi 100 metrov od ich bytu. Lenze co im je to platne, ked otvaracia doby postu je (a toto mysli posta uplne vazne) pocas pracovnych dni okrem stredy 8:00 - 13:00, 14:00 - 15:00, v stredu 8:00 - 13:00, 14:00 - 17:00. No teraz bud majster a vyber si balik na tejto poste mimo pracovnej doby :D.
LordKJ napísal:Kdezto pri kurierovi skor riesim kedy mi doruci balik ako pri poste... ale tak je to vacsi komfort a rychlejsie :)
Pri kurierovi nikdy neriesim kedy mi doruci balik, ale kam. U kazdej kurierskej sluzby je mozne pripadne oznamit zmenu adresy, take DPD ti dokonca posiela SMS den vopred aby si o tom vedel a pripadne popisanym procesom poziadal o zmenu adresy.

Ale tak aby som poste iba nekrivdil, podarilo sa teraz dorucit balik z dealextreme za 2 tyzdne :D :
http://tandt.posta.sk/zasielky/RB657925526CN

Návrat na "Debata o všetkom"