Filter pitnej vody "odchlorovač"
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Filter pitnej vody "odchlorovač"
zdravím ľudia , na vianoce by som rád kupil do baráku nejaký filter na odchlorovanie vody , až dnes som sa o to začal zaujmať a zisťujem že chlór je o dosť nepríjemnejší ako som si myslel . vedeli by ste niekto poradiť kde na internete môžem zohnať niečo také ? už som pozrel zopar shopov ale nemám s tým skúsenosti preto s aobraciam na vás , bývame na sidlisku v paneláku a máme tvrdú chlorovanú vodu tak pravdepodobne nejaký proti odchlorovaniu , nie proti dusičnanom . cena tak okolo 20-30€ ak nič súce do tej ceny nie je tak nič potom . filter by bol najlepší na potruby nech je schovaný v linke a nech sa o ňom skoro nevie inka treba na každú bateriu dva ? lebo prívody studenej a teplej vody sú dva . ďakujem .
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Filter pitnej vody "odchlorovač"
neries podobne soamriny...kolko rokov pijes tu vodu z vodovodu a varis v nej? a kolko tvoji rodkaci? a zijete vsetci. Zbytocnost.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- spencer
- Používateľ
http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000653/ ... du-pijete- tento článok znie celkom presvedčivo . nie je to len taká vec možno to za tých pár šupov aj pomôže minimálne budú mať doma spolubývajúci lepší pocit
presne tak, tendencny clanok...
"Predajcovia tzv. vodných filtrov využívajúc nízku informovanosť spotrebiteľov, ponúkajú zariadenia napr. na princípe membránovej separácie, iónovej výmeny, reverznej osmózy, ktoré vyrábajú demineralizovanú vodu zbavenú takmer všetkých rozpustených minerálnych látok. Človek je adaptovaný od prírody na vodu s obsahom minerálnych solí. Preto je jednoznačne nevhodné permanentné používanie odsolenej vody. Podľa spracovaných štúdií SZU Praha pitie demineralizovanej vody vedie k poruchám metabolizmu minerálnych látok (vápnik, sodík), k odvápneniu kosti, ku zvýšenému riziku úmrtnosti na kardiovaskulárne choroby. Pitie takejto vody predstavuje tiež zvýšené riziko toxického pôsobenia ťažkých kovov prijímaných stravou. Zároveň sa zistilo, že pri varení v demineralizovanej vode dochádza k vysokým stratám potrebných minerálov z potravín (niekedy až 70%). V tejto súvislosti je treba zdôrazniť, že aj dodatočné obohacovanie vody vápnikom (prípadne horčíkom) je málo účinné."
- cely clanok tu
uz sa o tom vela pisalo, ale ja by som to vobec neriesil, iba v pripade ze mas dokazatelne a dlhodobo zlu vodu
"Predajcovia tzv. vodných filtrov využívajúc nízku informovanosť spotrebiteľov, ponúkajú zariadenia napr. na princípe membránovej separácie, iónovej výmeny, reverznej osmózy, ktoré vyrábajú demineralizovanú vodu zbavenú takmer všetkých rozpustených minerálnych látok. Človek je adaptovaný od prírody na vodu s obsahom minerálnych solí. Preto je jednoznačne nevhodné permanentné používanie odsolenej vody. Podľa spracovaných štúdií SZU Praha pitie demineralizovanej vody vedie k poruchám metabolizmu minerálnych látok (vápnik, sodík), k odvápneniu kosti, ku zvýšenému riziku úmrtnosti na kardiovaskulárne choroby. Pitie takejto vody predstavuje tiež zvýšené riziko toxického pôsobenia ťažkých kovov prijímaných stravou. Zároveň sa zistilo, že pri varení v demineralizovanej vode dochádza k vysokým stratám potrebných minerálov z potravín (niekedy až 70%). V tejto súvislosti je treba zdôrazniť, že aj dodatočné obohacovanie vody vápnikom (prípadne horčíkom) je málo účinné."
- cely clanok tu
uz sa o tom vela pisalo, ale ja by som to vobec neriesil, iba v pripade ze mas dokazatelne a dlhodobo zlu vodu
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Mame doma ten filter na neviem akom principe... on sice teda podla nich, odstrani vsetky tie mineraly, ale taktiez tu vodu rozdeluje na pitnu a 'cistu', kde do tej pitnej vkladaju nejake tie zlozky.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- rix_o
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
tu mas lepsi clanok http://martinchudy.blog.sme.sk/c/299333 ... raviu.html
myslim, ze staci filtrovat, ja pijem len cistu vodu z vodovodu ale zacnem asi vsetko filtrovat na pitie
podla mna je lepsie zomriet na vodu ako bez vody, i ked to prve bude pomalsie a psychicky horsie
myslim, ze staci filtrovat, ja pijem len cistu vodu z vodovodu ale zacnem asi vsetko filtrovat na pitie
podla mna je lepsie zomriet na vodu ako bez vody, i ked to prve bude pomalsie a psychicky horsie
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
no ja filter pouzivam jedine na vodu do zehlicky a kanvice proti vodnym kamenom, ale pit by som to nepil. to uz potom mozes nakupovat destilovanu vodu na benzinke
brita je super, mne ta voda z nej omnoho viac chuti, lebo tiez mame panelakovu chlorovanu
VZDY predavam aj inde
Pozri sa na uhlíkové filtre s aktívnym uhlím tie sa dajú napojiť na prívod vody a do 30€ sa dajú zohnať. Alebo sú aj také kanvice.
edit: Brita má tak isto aj uhlíkový filter
edit: Brita má tak isto aj uhlíkový filter
- spencer
- Používateľ
ďakujem hoši veľ+mi pekne ta brita sa mi pozdáva aj keĎ neviem teda to tu vodu ohreje a potom musím čakať na to kým vychladne ? či mám miľnu predstavu
- mohamed
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Nalejes vodu do brity a pockas pokial pretecie (prefiltruje).