Alza.sk
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Re: Alza.sk
ja víem .. ale ked to niekomu vybavia tak a inemu tak ... ma to hnevalo vtedy, jednalo sa o cisto novu zostavu a do 1tyzdna rachol Seasonic 520tk a...
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
tak nezabudat ze reklamacia z 90% nieje na nich, oni len poslu prevazne vyrobcovi / autorizovanemu servisu.
ale ako stale hovorim, ja som s nimi vzivote problem nemal, co sa takychto veci tyka, akurat komunikacia casto zlyhava, hlavne teda ich callcentrum a e-mail. keby este to mali v poriadku tak vazne 100% spokojnost.
ale ako stale hovorim, ja som s nimi vzivote problem nemal, co sa takychto veci tyka, akurat komunikacia casto zlyhava, hlavne teda ich callcentrum a e-mail. keby este to mali v poriadku tak vazne 100% spokojnost.
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
- Bobo99
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 02. Sep, 2013, 18:11
Mna s doskou natahovali 29dní.
MB: Msi B150m MortarCPU: Intel i5-6500 + Noctua Nh-D14 VGA: Gigabyte GTX1070 RAM: Crucial 16Gb DDR4 HDD: WD 1,5TB Green, WD 3TB Red SSD: Samsung 840 PRO 256GB Sound: Creative Sound Blaster Zx PSU : Seasonic P1000 CASE: Fractal Design Define Mini + Noctua Fans OS: Win 10 Pro x64
Periférie: IPS LG 23MA53, A4Tech V7MA, Razer Blackwidow
Periférie: IPS LG 23MA53, A4Tech V7MA, Razer Blackwidow
Jednoducho tam treba isť osobne aj keď RMA, slusne to chalanovi vysvetliť, ukázať že sa vyznáš a že si v pohode, a vyriešia to veľmi rýchlo, to je všetko, reálne to tak funguje
- landrower
- Pokročilý používateľ
na jednej strane, ano, tak to vzdy aj u mna fungovalo,
ale potom preco to nemoze vsetkym rovnako rychlo fungovat?
anyway, zo zakona maju 30 dni, takze neni sa na co stazovat, ak to je vybavene korektne.
telekom mi prve reklamacie za dva tyzdne vybavoval, ale 3x po sebe sa mi vratil nejakym sposobom nefunkcny telefon,
4ty krat tam bol vyse mesiaca a nechcem vediet co s nim spravili, hlavne ze uz mam novy funkcny
ale potom preco to nemoze vsetkym rovnako rychlo fungovat?
anyway, zo zakona maju 30 dni, takze neni sa na co stazovat, ak to je vybavene korektne.
telekom mi prve reklamacie za dva tyzdne vybavoval, ale 3x po sebe sa mi vratil nejakym sposobom nefunkcny telefon,
4ty krat tam bol vyse mesiaca a nechcem vediet co s nim spravili, hlavne ze uz mam novy funkcny
tak ako pisal Broslo... ked im to na mieste povysvetlujes a ukazes, ze to fakt nefunguje, tak sa s tym nebudu tolko zaoberat. Mne takto na mieste pomenili kopu komponentov (sice v Ageme), ked som ukazal vypisy z memtestu a pod. diagnostickych programov.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Neviem ako majú vyriešené platby prevodom, ale od štvrtku si akosi nevšimli že som za tovar už zaplatil, stále len čakajú a čakajú.. snáď nie na to že zaplatím druhý krát Pritom podľa banky už peniazle dávno odišli. Uvidíme ako zajtra, keď nič tak asi bude treba zavolať a popýtať sa
MB: ASRock Z77 EXTREME 4 | CPU: Intel Core i5 2500K | Cooler: Xigmatek Loki | RAM: Kingston HyperX 1600 MHz 4GB | GPU: Gigabyte N560SOC | HDD: WD 320GB + WD20EARX | SSD: Crucial m4 128GB | PSU: FSP Aurum Gold 500W | Case: Corsair Carbide 300R | Fan: 2x Enermax Magma 120mm + Corsair 120mm + Corsair 140mm | OS: Windows 8
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
TO, že peniaze z tvojej banky už "odišli" ešte neznamená, že platba bola vybavená, musí to prejsť cez finančné oddelenie kde ti pravdpodobne spárujú platbu s objednávkou ono to po väčšine býva trošku zložitejší proces ako si poniektorí myslia
no ja sa nehádam, ale mali na to minimálne celý piatok, ak to vždy trvá takto dlho tak to si už radšej priplatím za dobierku
MB: ASRock Z77 EXTREME 4 | CPU: Intel Core i5 2500K | Cooler: Xigmatek Loki | RAM: Kingston HyperX 1600 MHz 4GB | GPU: Gigabyte N560SOC | HDD: WD 320GB + WD20EARX | SSD: Crucial m4 128GB | PSU: FSP Aurum Gold 500W | Case: Corsair Carbide 300R | Fan: 2x Enermax Magma 120mm + Corsair 120mm + Corsair 140mm | OS: Windows 8
Písal som im mail v sobotu, že či im prišla tá platba lebo som nevedel teda na čom som. Mám vraj len čakať no ak to nestihnú ani v pondelok tak im tam už zavolám.
- landrower
- Pokročilý používateľ
nezabudaj ze cez vikend je mozne ze im platba vobec nepride, plus bohvie ci maju cez vikend niekoho kto to naparuje.
ocakavaj prejdenie takejto platby tak do 3-4 pracovnych dni, teda v pondelok by to mohlo prejst... (vratane toho ze to najdu)
ocakavaj prejdenie takejto platby tak do 3-4 pracovnych dni, teda v pondelok by to mohlo prejst... (vratane toho ze to najdu)
No priznám sa neviem ako to presne chodí s IB, ale už vo štvrtok večer mi prišiel mail z banky a v závere bolo "Status: Platba bola uspesne realizovana"
hneď za tým aj SMSka že peniaze odišli. Takže podľa všetkého v piatok ráno tie peniaze už mali byť na ich účte. Tzn. za celý deň nestihli spárovať platbu s objednávkou. Uvidíme čo povedia zajtra. Samozrejme som ani nerátal s tým že sa niekto bude cez víkend obťažovať s párovaním objednávok aby pondelok ráno mohli byť expedované ale to je pochopiteľné no.
hneď za tým aj SMSka že peniaze odišli. Takže podľa všetkého v piatok ráno tie peniaze už mali byť na ich účte. Tzn. za celý deň nestihli spárovať platbu s objednávkou. Uvidíme čo povedia zajtra. Samozrejme som ani nerátal s tým že sa niekto bude cez víkend obťažovať s párovaním objednávok aby pondelok ráno mohli byť expedované ale to je pochopiteľné no.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Vsade to trva viac ako jeden den, to ze im MOZNO dalsi den okolo obeda pridu peniaze ich nenuti utekat parovat tvoju objednavku, a hlavne nie ked to je firma velka ako alza. Vacsinou u vacsiny obchodov to trva 2+ dni.
To, ze ti banka napisala o realizacii platby znamena, ze tie peniaze proste odisli od teba, ale neznamena, ze alza ich ma.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
To, že ti banka zahlási, že platba bola zrealizovaná znamená, že boli LEN stiahnuté z tvojho účtu a už nimi nemôžeš disponovať. To znamená, že tvoj prevod ešte len čaká na potvrdenie a realizáciu prostredníctvom banky. Oni to musia v banke spracovať pretože by to bolo veľmi jednoduché keby sa len tak prelievali peniaze bez záruk a očakávaných kvalít služieb.
Takže banka spracovala objednávku, peniaze technicky poslali, ano poslali, ale do druhej banky ( ktorú má Alza ), v ktorej tú transakciu bude treba prijať a spracovať. A to ju ešte Alzáčikovia nespárovali s tvojou objednávkou.
Takže si daj pohov, nemôžeš čakať, že ti platba prejde do 24hod. To sa stáva len ak má odosielateľ a príjemca identickú banku.
Takže banka spracovala objednávku, peniaze technicky poslali, ano poslali, ale do druhej banky ( ktorú má Alza ), v ktorej tú transakciu bude treba prijať a spracovať. A to ju ešte Alzáčikovia nespárovali s tvojou objednávkou.
Takže si daj pohov, nemôžeš čakať, že ti platba prejde do 24hod. To sa stáva len ak má odosielateľ a príjemca identickú banku.