nekupit si K procesor (v tejto cenovke) a nepretaktovat by malo byt uplne normalne trestne podla zakona.
Mas tam dosku H87 ktora je drahsia alebo rovnako draha ako mnohe pouzitelne Z87 dosky. Nechapem dovod kupovat tuto H87cku.
187eur stoji tvoj procesor, 195eur stoji jeho velky brat 4670K ktory pretaktujes na 4.2GHz s prstom v riti bez namahy. Nevidim absolutne jediny dovod preco by si si NEMAL kupit 4670K aj ked nechces pretaktovavat k comu sa hned dostaneme.
A sme pri tom pretaktovani

zmenit tento procesor z 3.4GHz co si si vybral na 4.1GHz je otazka zmenit
DVE nastavenia v BIOSe. Zaberie to asi sedem sekund, a to myslim ze som prehnal. Ziadny extrem, čajových 4.1 pricom tie cipy chodia 4.4 az 4.6 ked sa s tym clovek hraje. Naschval hovorim len 4.1 lebo to fakt chodia absolutne vsetky a netreba im zdvihat voltaz cize sa ani nadmerne nezahrievaju.
Navyse kupujes pocitac u velmi sikovneho overclockera znameho odtialto z fora a som absolutne presvedceny ze on to pre teba spravi velmi rad a zadarmo teda respektive v tej cenovke za zostavenie pocitaca.
Sorry. Chces multitaskovat, nechces pretaktovavat. Keby to pretaktovanie bolelo alebo bol by to nejaky velky problem, tak pochopim. Keby to bolo mnohonasobne drahsie, pochopim.
Ale v tomto pripade nechapem nic. Stoji ta to rovnake prachy, dostanes nieco daleko lepsie. Mozes si kupit novu Szkodu Raprd 1.2httttp s uzasnou vybavou na dve strany (pricom v tej vybave su hadam aj bezpecnostne pasy tam rozpisane aspon na styri polozky a vnutorne svetlo a koberce zaberaju tiez skoro pol strany) alebo ti predaju uplne novy Mercedes E s trosicku inou vybavou a motorizaciou. Za rovnake prachy.
A ty si proste nechces zobrat Mercedes ktory ma daleko vacsiu hodnotu ale rovnaku cenu.
Zdroj mozes mat rovnako vykonny za kusok mensiu cenu, napriklad Corsair. SSD by som zobral radsej 256GB, ale je pravda ze stoji podstatne viac, za 135eur ho ponukaju na edigital.sk, cirkus je v tom ze 120GB ti bude zachvilu male. Zaplatit za zostavenie PC mne osobne pride hovadina, ale je pravda ze nemozeme vsetci na svete robit vsetko a existuje nejaka delba prace - takze to aspon vyuzi a poziadaj Gaba a jeho chlapcov aby ti proste ten procesor takto lahucko pretaktovali. Za tie prachy to urcite urobia radi, su to sikovni a seriozni chlapci.
I ked vykon games na ktore to prevazne chces nezavisi prilis od CPU a jeho taktu, je nepopieratelny fakt ze CPUcko musi byt schopne tvoju grafiku krmit. Niektore hry su citlivejsie na vykon procesora ako niektore ine. Samozrejme grafika hraje prim, ale procesor tiez nemozes mat zrovna Pentium3.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.