Wifi na 60 metrov

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
salami
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Máj, 2008, 17:07

Re: Wifi na 60 metrov

Príspevok od používateľa salami »

kvalitny kabel aspon 1€/meter, budes potrebovat viac, ako je vzdialenost medzi domami

nanostation mas za 41 novu: 82 par

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/nano-station2-loco-venkovni-wifi-ap-klient-2-4ghz-d109107.htm
puzite su na bazosi od 25

Kód: Vybrať všetko

http://pc.bazos.sk/?hledat=nanoStation&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&order=1
cize 82(resp. 50 jazdenky) + par metrov lacneho ftp je cena porovnatelna a pri predstave zakompavania 60 metrov kabla, mi je vtipne :D
Používateľov profilový obrázok
donner
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 16. Nov, 2009, 17:01

Príspevok od používateľa donner »

a existuje aj nieco ine ako nanostation na prenos vzduchom?
Spoiler: ukázať
CASE: LanCool PC-K58 + Gelid Silent 12 + Nanoxia DX 14
PSU: Seasonic X-750 single sleeved
MB: ASUS M2N
CPU: AMD Athlon 64 X2 4800+ 2500MHz | CPU COOLER: AC Freezer 7 Pro Rev.2
VGA: GIGABYTE GeForce GTX 560 Super Overclock
RAM: 2x2GB Kingston 800 CL5
LCD: acer X192W
HDD: Seagate 1TB 7200.12 ST31000528AS
DVD-RW: LG GSA-H55L
MOUSE: Razer Abyssus + SteelSeries QcK
KEYBOARD: Genius SlimStar 311
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

jasne, asi stotisic zariadeni. Nikdy si nepocul o wifi ?

Proste cokolvek zoberes do ruky... musi prenasat data.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
okrujko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 06. Jan, 2010, 19:15

Príspevok od používateľa okrujko »

existuju rozne zariadenia, hlavne na 2,4GHz su cenovo dostupnejsie, ale vzdy je to kombinacia viacerych zariadeni a nie vzdy to ide ako ma a je to komplikovanejsie...proste na 5GHz s Nanostation mas ovela vyssiu spolahlivost a jednoduchost a zaroven nemas zahltene pasmo ako na 2,4...
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

absolutny suhlas. Navyse na 5GHz mas daleko-predaleko viac frekvencii takze ked ta nahodou aj niekto trafi o dva roky, tak proste mas kde uhnut. Je to integrovane a pekne riesenie atd.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa DiwaSwina »

Tie nano nevyzeraju zle, osobne by som ale aj tak radsej prekopal-urobis to sam, kabel je kabel, neriesis prip. blesk apod. Dohodol by som sa ale na zapozicani takeho dlheho kabla nech ti nahodia aj koncovky ci to na tu vzdialenost pojde az potom kopal :D
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

co to preboha meleš, poprve blesk je daleko horsi pre kabel ako pre radio, podruhe co chces poziciavat na 60 metrov, to proste chodi a smitec, pretoze ethernet norma hovori o 105 metroch a kvalitne karty nemaju problem na tristo metroch len tak zahuci.

Proste 60 metrov kabla nemusis vobec riesit a skusat, ale toto co si povedal mi trosku naznacuje ze s nicim takymto nemas skusenosti. Tak len aby tvoja rada nebola NAHODOU zla... co si myslis preco som hned ako prvy zacal rozpravat o zakopanom kabli dostatocne hlboko ? Zeby to bolo kvoli bleskom a indukciam ? Kazdy garazovy internet service provider v kazdom meste mal problem so vzduchom tahanymi metalickymi kablami, pri takmer kazdej burke isli do sraciek switche kvoli indukciam.

Ked natiahnes optiku, ci uz v zemi alebo vzduchom, blesk neriesis. Az pokial ti neudrie priamo do kabla nahodou, a aj potom ti len znici kabel samotny ale nie zariadenia na obidvoch koncoch.
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa DiwaSwina »

mp3turbo napísal:co to preboha meleš, poprve blesk je daleko horsi pre kabel ako pre radio, podruhe co chces poziciavat na 60 metrov, to proste chodi a smitec, pretoze ethernet norma hovori o 105 metroch a kvalitne karty nemaju problem na tristo metroch len tak zahuci.
Proste 60 metrov kabla nemusis vobec riesit a skusat, ale toto co si povedal mi trosku naznacuje ze s nicim takymto nemas skusenosti. Tak len aby tvoja rada nebola NAHODOU zla...
AHA ho aky mudrlant..

len mu tu nataraj hluposti ze 300 metrov neni ziadny problem,
ANO riesil som LAN a aj do 50 metrov BOLI problemy, lacne sietovky lacne kable vela rusenia. preto mu pisem nech si to RADSEJ overi ci to s tym kablom bude chodit ako ma. ale nech si ho spokojne kupi, vlnami a rezervou sa to natiahne na 80metrov, nepojde to v horsom pripade vobec a on ti potom s cerstvo kupenym a nefunkcnym kablom URCITE podakuje..
mp3turbo napísal:co si myslis preco som hned ako prvy zacal rozpravat o zakopanom kabli dostatocne hlboko ? Zeby to bolo kvoli bleskom a indukciam ? Kazdy garazovy internet service provider v kazdom meste mal problem so vzduchom tahanymi metalickymi kablami, pri takmer kazdej burke isli do sraciek switche kvoli indukciam.
sak a asi preco mu odporucam kabel do zeme tak ako to povodne chcel??????? pre pokoj na dusi a vyhodenie penazi bleskoistku aj na ten kabel.
mp3turbo napísal:Ked natiahnes optiku, ci uz v zemi alebo vzduchom, blesk neriesis. Az pokial ti neudrie priamo do kabla nahodou, a aj potom ti len znici kabel samotny ale nie zariadenia na obidvoch koncoch.
laikovi s urcitym rozpoctom snad nejdes radit optiku... :facepalm:
salami
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Máj, 2008, 17:07

Príspevok od používateľa salami »

akoze sory divasvina, tento tvoj posledny prispevok...
...je mi jasne, ze sa vyznas :hysterical: dakujem, naozaj dakujem, stalo to zato, pustit pocitac :good:

Návrat na "Nákupná poradňa"