Kúpa plazmy
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 10. Júl, 2010, 22:21
Kúpa plazmy
Zdravím, ako tak pozerám tak plazmy od Panáka končia. Plánoval som kúpiť tak za rok-dva ale vyzerá, že asi skôr lebo asi nebudú,že?
Ak budú tak ma opravte a budem mať ešte čas. Bol by to ten Panák ST60 ale dilema je uhlopriečka-42 alebo 50? vzdialenosť zo sedačky 2,7 možno 2,8-2,9. Signál- digitálna káblovka od miestneho poskytovateľa, HD je tam Markíza,STV 1,2, Eurosport, ďalej neviem. Dík za rady.
Ak budú tak ma opravte a budem mať ešte čas. Bol by to ten Panák ST60 ale dilema je uhlopriečka-42 alebo 50? vzdialenosť zo sedačky 2,7 možno 2,8-2,9. Signál- digitálna káblovka od miestneho poskytovateľa, HD je tam Markíza,STV 1,2, Eurosport, ďalej neviem. Dík za rady.
Re: Kúpa plazmy
Citat tu: http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 29&t=98353
Co sa tyka velkosti, tak je to velky rozdiel posudzovat v predajni a doma v obyvacke. V predajni sa mi 42" zdalo malo(tam nemas mierku k comu to prirovnat, len velky TV k este vacsiemu a potom sa velky zda maly
), tak som zobral 50" a je to dost obluda, aspon pre mna
Najlepsie je zajst za nejakym znamym co ma podobnu velkost co chces kupit.
K tej vzdialenosti od telky co uvadzas, by 50" bolo v pohode. Zvysok je na rozpocte, ktory chces do toho dat.
Co sa tyka velkosti, tak je to velky rozdiel posudzovat v predajni a doma v obyvacke. V predajni sa mi 42" zdalo malo(tam nemas mierku k comu to prirovnat, len velky TV k este vacsiemu a potom sa velky zda maly

Najlepsie je zajst za nejakym znamym co ma podobnu velkost co chces kupit.
K tej vzdialenosti od telky co uvadzas, by 50" bolo v pohode. Zvysok je na rozpocte, ktory chces do toho dat.
Deneb @ 3.4 || GA 970-DS3 || 8Gb Kingston 1600 || GA R9 270HD || Crucial BX100 250Gb + WD 500 Gb || Seasonic M12 II 520W || Dell U2412M || Fractal R4
-
- Používateľ
Jasne,ž by som skôr bral 50' len ta vzdialenosť či nebude malá.
- ZacI
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 28. Nov, 2009, 20:13
v telkách sa veľmi nevyznám, ale na takú vzdialenosť by bolo v pohode aj viac ako 50"... pozerám z približne rovnakej vzdialenosti na 39" je to pekné, ale keby to malo 50-55" bolo by to ešte krajšie 

case: Nanoxia Deep Silence 4 Black | psu: be quiet! Pure Power 430W | mb: ASRock Z97M Pro4 | cpu: Intel Core i5-4690K 3.5GHz | cooler: Scythe Mugen MAX | ram: Kingston HyperX Fury Black 1600Mhz 8GB | ssd: Crucial MX100 256GB | hdd: Seagate Barracuda 7200 2TB | gpu: Asus Strix gtx960 DC2OC 2GD5 | wifi: Gigabyte GC-WB867D-I | monitor: 25" DELL U2515H | mice: Logitech G403 wireless | mousepad: SteelSeries QcK Mass | speakers: microlab solo6C | headphones: Vsonic r02 white, Rock Zircon | phone: iPhone 6 16GB
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
na 2.9metra neber nic mensie ako 60" a to nehovorim zo srandy.
Ja mam doma dva metre vzdialenost od 50" plazmy a je to male.
Ja mam doma dva metre vzdialenost od 50" plazmy a je to male.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
záleží aj ako hlboko máš do vrecka; ak si ochotný dať tú sumu za 50", tak ju daj - neoľutuješ; a ak ti je ľúto dať toľko peňazí, tak ber 42"
vždy budeš po čase si vyčítať, že si mohol zobrať väčšiu...aj keby si mal 65", tak by si po čase rozmýšľal, že prečo nie nejakú ultra-drahú 70"
vždy budeš po čase si vyčítať, že si mohol zobrať väčšiu...aj keby si mal 65", tak by si po čase rozmýšľal, že prečo nie nejakú ultra-drahú 70"

CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
-
- Používateľ
Viem,že ta 50st60 bude kvalitka sice som ju ešte nevidel ale hlavne ma aj zaujíma vzdialenosť a aj na ten signál či bude dobrá.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 5#p1110998
cize aspon 50"andrejsvk napísal:THX pozorovaci uhol 26° az 36°
a k rozliseniu http://s3.carltonbale.com/resolution_chart.html
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
-
- Používateľ
Cize kolko je ta min.vzdialenost na tu 50'?
-
- Používateľ
Tak aku tu uhlopriecku na tych 2,7 metra a sd signal?
ber 50", bude to OK
svagor ma 50ku Panak, pozera na to asi z 3,5 metra a je to male...na 2,7 to bude len lepsie
svagor ma 50ku Panak, pozera na to asi z 3,5 metra a je to male...na 2,7 to bude len lepsie

Lenovo X1 Yoga 4G
Xiaomi 11 Ultra
Xiaomi 11 Ultra
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- pozeram na 42"z 3m, mam vecinou HD signal - satelit, nazaciarku mi to bolo OK ale teras by som uz zobral aj 50"
- otazne je aku ma ten SD signal kompresiu.... naprilkad Magio sa neda absolutne pozerat, je to ake "youtube na 240p"
- otazne je aku ma ten SD signal kompresiu.... naprilkad Magio sa neda absolutne pozerat, je to ake "youtube na 240p"
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
-
- Používateľ
Neviem aku ma kompresiu,je to bezna kablovka cez koaxial a cez ten ide aj dvbt signal, ide cez to aj internet druhym koaxial kablom.Tak neviem.Svagor ma tu istu kablovku plazma samsung 3m 42' a da sa na to pozerat,neviem ako to bude n 2,7 m a 50'. Svagrina ma zase Panasonic 42, starsiu plazmu ma magio(ale ide cez optiku,nie cez dsl) a z 1 m sa mi to zdalo byt v pohode, ona ma asi 3,5 mozno do 4 m.Tak neviem ale zase HD kanaly asi budu pribudat a plazmy budu ubudat,hlavne panak.Neviem ci pockat a potom zobrat nejaky asi Samsung lebo Panaky uz potom nebudu.Tak teraz neviem ci 42 alebo 50 alebo cakat.
- warrior606
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55
Mam 50" panaka G20. Pozeram na nu cca z 2,5 metra. Ked som ju kupil tak to bola riadna supa po tom 32" lcd co som mal predtym. Teraz z urcitostou viem povedat ze dalsi tv bude este vacsi. Minimalne 60" idealne 65"
Vacsinou sa na nom pozera satelit od upc. HD programy tam nie su a mozem povedat ze z SD signalom si poradi na velmi slusnej urovni. Myslim si ze pokial mas peniaze na novy tv nenacakas nic. Plazma je na ustupe. LED tv v tejto cenovej hladine su obrazovo otrasne. OLED budu cenovo dostupne najskor za 4 roky. To budes mat akurat cas na vymenu tvojej plazmy za nieco poriadnejsie
Vacsinou sa na nom pozera satelit od upc. HD programy tam nie su a mozem povedat ze z SD signalom si poradi na velmi slusnej urovni. Myslim si ze pokial mas peniaze na novy tv nenacakas nic. Plazma je na ustupe. LED tv v tejto cenovej hladine su obrazovo otrasne. OLED budu cenovo dostupne najskor za 4 roky. To budes mat akurat cas na vymenu tvojej plazmy za nieco poriadnejsie

-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> Ked som ju kupil tak to bola riadna supa po tom 32" lcd co som mal predtym.
>> Teraz z urcitostou viem povedat ze dalsi tv bude este vacsi. Minimalne 60" idealne 65"
presne tak, toto je vec co nikto nechape a KAZDY to pochopi az na VLASTNEJ SKUSENOSTI !! A ver tomu ze keby si mal 65" od zaciatku, dnes mensie ako 80" nepozeras. A nie preto lebo musis ist hore, ale len preto lebo sa to proste technicky da. Ja tvrdim ze 80" telka z 2.5metra ma mensi "zorny rozptyl" ako klasicke kino a nejaksi nemam moc vela spomienok na to ze by sa ludia stazovali na vrtenie hlavou v kine a podobne nezmysly.
To len vsetci co maju Color Oravan zrazu "vedia z vlastnej skusenosti" ze na 60" obrazovku musis mat minimalne telocvicnu. Aby si do nej zase kukal dalekohladom jak do Oravana...
Proste ten obraz ta musi "objat", musis sa do neho ponorit. Preto hovorim ze tri metre uhlopriecku z troch metrov sledovanosti berem okamzite ked si ju budem vediet dovolit na peniaze. Iny problem tam nie je
edit : tak som sa odmeral. Sedim 225cm od 50" plazmy a ten obraz je UZASNE MALY. Pri dalsej kupe rozhodne preskakujem 60", to nema zmysel...
>> Teraz z urcitostou viem povedat ze dalsi tv bude este vacsi. Minimalne 60" idealne 65"
presne tak, toto je vec co nikto nechape a KAZDY to pochopi az na VLASTNEJ SKUSENOSTI !! A ver tomu ze keby si mal 65" od zaciatku, dnes mensie ako 80" nepozeras. A nie preto lebo musis ist hore, ale len preto lebo sa to proste technicky da. Ja tvrdim ze 80" telka z 2.5metra ma mensi "zorny rozptyl" ako klasicke kino a nejaksi nemam moc vela spomienok na to ze by sa ludia stazovali na vrtenie hlavou v kine a podobne nezmysly.
To len vsetci co maju Color Oravan zrazu "vedia z vlastnej skusenosti" ze na 60" obrazovku musis mat minimalne telocvicnu. Aby si do nej zase kukal dalekohladom jak do Oravana...
Proste ten obraz ta musi "objat", musis sa do neho ponorit. Preto hovorim ze tri metre uhlopriecku z troch metrov sledovanosti berem okamzite ked si ju budem vediet dovolit na peniaze. Iny problem tam nie je

edit : tak som sa odmeral. Sedim 225cm od 50" plazmy a ten obraz je UZASNE MALY. Pri dalsej kupe rozhodne preskakujem 60", to nema zmysel...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.