mino_85: Ziadny rekord padat nebude

... HW kvalitny, kupis on pondelka v Lidli
Hej hej, do mna tu rypes a sam si na tom biedne

kasli na MK26, kup vodu ...
pipo137: Nechame sa prekvapit co z toho bude...
zodiaq : Nad tym som veru neuvazoval ... Dostupnost neviem aka je, fitingy Gabo ma v ponuke, aj trubice, aj ked len priesvitne, farebne nie...
Do toho ale tak ci tak urcite nepojdem , vyzera to sice velmi dobre , ale :
1: Cena ... Je to dost draha sranda ( ked mi prispejes aspon 150e, tak potom mozno )
2: Je s tym dobra paplacka urcite, vymeriavat presne dlzku, pokial by si to chcel ako na obrazku, musis ich nahriat a ohybat , pripadne kupit drahe kolienka, atd ...
3: Kedze u mna je otazne kolko mi to vydrzi tak to nema zmysel sa do toho pustat ... Budem sa s tym babrat pol roka a potom zrazu bum a bude to v bazari a tato sranda by bola aj na Slovensku nepredajna ...
Ciel je jednoduchy . Chcem poskladat nieco funkcne , vykonne a hlavne tiche aby to bolo ... Nebude sa to ladit do krasy ale skor len na funkcnost ...
Mam ale dilemu , ci skladat vodnika do skrine a vsetko narvat dnu, alebo dat vodu externe , teda radiator ( y )

Fakt neviem ...
Oboje ma svoje vyhody a nevyhody ... Ked to ma clovek v skrinke, ma to kompaktne, prenasatelne, atd ... PC ja neprenasam, takze o to mi az tak nejde... Je to ale proste lepsie ... Ale aj radiator ked bude vodnku, sa to da spravit prenasatelne = rychlospojky

ktore mimochodm su na ceste ku mne ...
Mam tendenciu skor ze dam radiator von a pouzijem tie rychlospojky v priapade ze by som potreboval PC preniest...
V externom radiatory vidim vyhody:
1: Nemusim riesit kraviny ako , dovnutra mi nevojde 45mm hruby radiator, lebo bude kolidovat s doskou , dopredu skrine dam len 240, 280 nevojde , potrebujem vela kolienok, lebo su tam velke uhly medzi radiatorom a blokom, atd ... Proste radiator bude vonku a vnutro skrine si upravim ako chcem bez obmedzenia ...
2: Vykon ... Ked bude radiator polozeny niekde na zemi, kde je okolita teplota pri zemi 16-18C ( mam chladnu izbu ) tak urcite to bude podavat podstatne lepsi vykon ako ked je radiator v skrini , kde je teplota v skrini v loade vymyslim si 25C ...
3: Pasvne chladenie ... Pokial sa rozhodnem pre pouzitie radiatora externe. Budem setrit prachy na MORU 3 .. Tu som chcel uz davno, ale nejako nikdy nekupil ... Pri vykone MORY , si myslim zeby by mi stihala chladit zostavu aj pasivne... Neplanuje sa ziadna zrava zostava ...
Suma sumarum som skor za externy radiator polozeny na zemi , prepojeny cez rychlospojky do skrine + k tomu odhlucnena , vytlmena co najtichsia skrina....
S takymto setupom by sa dalo spravit v podstate vykonny , nepocutelny system ...
Potom mam este premyslenu variantu c.2 : Kupit Fractala R4 a pohrat sa s nou , narvat do nej radiatory , odstranit 5.25 a dopredu dat 360 radiatror , atd ...Co by v celku nemuselo byt tie zle ...
Co vy na to ?