Ktoru dosku od Gigabyte?
Ktoru dosku od Gigabyte?
Chcem si kupit zakladnu dosku od Gigabyte.
Crossfire alebo SLI do buducnosti neplanujem.
Pozdava sa mi Gaming seria od Gigabyte.
Procesor mam i5-4670K pretaktovany na 4.0GHz
Grafika bude Radeon 280X alebo 290.
Ktoru dosku by ste mi odporucili?
G1.Sniper B5
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4594#sp
G1.Sniper Z87
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4802#sp
B5 stoji 87 EUR a Z87 124 EUR.
Crossfire alebo SLI do buducnosti neplanujem.
Pozdava sa mi Gaming seria od Gigabyte.
Procesor mam i5-4670K pretaktovany na 4.0GHz
Grafika bude Radeon 280X alebo 290.
Ktoru dosku by ste mi odporucili?
G1.Sniper B5
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4594#sp
G1.Sniper Z87
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4802#sp
B5 stoji 87 EUR a Z87 124 EUR.
Re: Ktoru dosku od Gigabyte?
Kedže máš k-čkový procesor potrebuješ Z87 čipset aby si mohol taktovať.
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Samsung 980 1TB Case: NZXT H700 Monitor: Dell AW2721D
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
z gigabyte dosak s čipsetom Z87 ti možem doporučiť Z87X D3H ma najlepši pomer cena/kvalita vo svojej kategorii
dosku s kvalitnejšim napajanim za podobne peniaze nekupiš ...
a uprimne povedane pre bežneho uživatela nema zmysel kupovat si pri sockete 1150 nič drahšie ...
a uprimne povedane pre bežneho uživatela nema zmysel kupovat si pri sockete 1150 nič drahšie ...
personal rig:
Spoiler: ukázať
Ta B85 nedovoli vobec taktovat?
Lebo nie som nejaky extremny taktovac, len zvysim frekvenciu, s napatiami sa nehram...
Mne ide hlavne o hlasny zvuk.
Mal som predtym Asrock Z77M Extreme4 a to bola brutalne ticha doska aj na obycajne 32ohmove sluchatka.
Netusim ako je na tom Z87X D3H...
Lebo nie som nejaky extremny taktovac, len zvysim frekvenciu, s napatiami sa nehram...
Mne ide hlavne o hlasny zvuk.
Mal som predtym Asrock Z77M Extreme4 a to bola brutalne ticha doska aj na obycajne 32ohmove sluchatka.
Netusim ako je na tom Z87X D3H...
pripajam sa k jeho nazoru je to uplne dostacuju doska ktora sluzi na jednoduche OC a na trhu nic lepsie nenajdes s tym pomerom cena/výkondark_globe napísal:z gigabyte dosak s čipsetom Z87 ti možem doporučiť Z87X D3H ma najlepši pomer cena/kvalita vo svojej kategorii
Cenovo je na urovni tej G1.Sniper Z87. Myslis, ze Z87X D3H je lepsia?
tak G1.Sniper Z87 je drahsia o 30 ale sice za kazdu funkci a sa plati ma napriklad lepsiu zvukovu kartu aj sietovu kartu ak si vychutnavas hudbu tak odporucam G1.Sniper Z87 ale pre bezneho smrtelnika staci aj Z87X D3H ma kopec funkcii ktore bezny clovek uz nevyuzijesmoke2 napísal:Cenovo je na urovni tej G1.Sniper Z87. Myslis, ze Z87X D3H je lepsia?

Pokiaľ ti nejde o vzhľad zober tú lacnejšiu, tlačidlá a iné ultra super veci sú pre bežného užívateľa(bez workbenchu) zbytočné. A ušetrené peniaze sa vždy dajú investovať do inej časti pc. 

CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Samsung 980 1TB Case: NZXT H700 Monitor: Dell AW2721D
Praveze stoji len o 2 eura viac, co vidim ja, takze su porovnatelne, ale neviem ake su medzi nimi rozdiely?
Su prakticky uplne rovnake.
smoke2 napísal:Praveze stoji len o 2 eura viac, co vidim ja, takze su porovnatelne, ale neviem ake su medzi nimi rozdiely?
hlavne v zvukovej karte SOUNDCORE3D(G1.Sniper Z87) je uplny ina triedaa pouzivaju ju aj uplne ine dosky uplny high end ktore su cenovo ovela vyssie http://www.alza.sk/asrock-x79-extreme11-d393570.htm http://www.alza.sk/asus-rampage-iv-blac ... 516980.htm ako Realtek ALC892(GIGABYTE Z87X-D3H) a sietovej Killer E2201 (G1.Sniper Z87) znizuje lagy hlavne ale tak ja osobne ako bezny pouzivatel by som siel do GIGABYTE Z87X-D3H ale ked ti nevadi cenovy rozdiel co je 2 eura G1.Sniper Z87 urcite sa oplati doplatit aspon kvoli tomu zvuku
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
g1 sniper ma lepšiu zvukovku ale nižši kvalitativny štandard komponentov na napajani : ultra durable 4 ...
ta z87x d3h ma ako najlacnejšia z tych novych dosak od gigabyte už komponenty ultra durable 5 +
a može sa v poho rovnať kvalitou spracovania aj doskam ktore su o 30/40e drahšie ...
v praxi to znamena 8 fazove digitalne napajanie ,
pre každu fazu jeden už prakticky high-endovy mosfet driver IR3553 + velmi kvalitne mosfety ...
pri prakticky rovnakej cene ide teda hlavne o to ake su tvoje priority ...
potaktuješ v pohode aj na tej sniper doske pokial ti ide aj o kvalitnejšie audio a nechce sa ti dokupovat externu kartu ...
ta z87x d3h ma ako najlacnejšia z tych novych dosak od gigabyte už komponenty ultra durable 5 +
a može sa v poho rovnať kvalitou spracovania aj doskam ktore su o 30/40e drahšie ...
pre každu fazu jeden už prakticky high-endovy mosfet driver IR3553 + velmi kvalitne mosfety ...
potaktuješ v pohode aj na tej sniper doske pokial ti ide aj o kvalitnejšie audio a nechce sa ti dokupovat externu kartu ...
personal rig:
Vratim sa este k Sniper B5 s B85 chipsetom.dark_globe napísal:g1 sniper ma lepšiu zvukovku ale nižši kvalitativny štandard komponentov na napajani : ultra durable 4 ...
Ide mi o kvalitu zvuku a taktovat nejako extremne nebudem, len zvysim frekvenciu na 4.0 GHz.
Nestacila by mi na to ta Sniper B85?
Tu je nieco o taktovani na tej doske:
http://www.guru3d.com/articles_pages/gi ... iew,6.html
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
taktovanie = Z87 čipset
chceš kvalitný zvuk ? máš kvalitné slúchadlá ? tak jedine dedikovanú zvukovú kartu...ak nemáš poriadne slúchadlá tak sa pekne vykašli na tie soundcore veci...stále je to len integrovaná karta; rovnako
a ujo moloss ma doslova irituje...neviem prečo, ale irituje
killer tu killer tam, pritom väčšina dosiek má intel sieťovku s presne rovnakými funkciami (upravovanie qos, teda úprava priority "vybavovania" paketov), ale hlavne, že je to marketingovo nafúknutý KILLLLLLLLLLLLLLLLLLLERZNIŽUJE LAGYYYYYYY, zabanoval by som ťa...rovnako soundcore3d je zvuková karta...isteže; soundcore3d je zvukový procesor ale karta je stále realtek 
chceš kvalitný zvuk ? máš kvalitné slúchadlá ? tak jedine dedikovanú zvukovú kartu...ak nemáš poriadne slúchadlá tak sa pekne vykašli na tie soundcore veci...stále je to len integrovaná karta; rovnako
a ujo moloss ma doslova irituje...neviem prečo, ale irituje

CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Pockaj, tam uz nie je Realtek, ale prave ten SoundCore 3D.
Ktovie aku to bude mat podporu driverov do buducnosti alebo je to len taky pokus s tym.
Co maju ASUSky to SupremeFX, hra to nejako lepsie, hlasnejsie?
Ktovie aku to bude mat podporu driverov do buducnosti alebo je to len taky pokus s tym.
Co maju ASUSky to SupremeFX, hra to nejako lepsie, hlasnejsie?
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
pokiaľ viem, tak maximus zvukovky majú reálne porovnateľný výkon (podľa slov JJ z techoftommorrow, kedy robil taký roundup s maximus vi doskami)
hero, gene - xonar dg (25€)
formula - xonar ds (45€)
extreme - nepamätám
a opakujem, že soundcore3d NIE JE ZVUKOVKA ale zvukový procesor, to je ako keď máš na asrock doske intel CPU a ty povieš, že je to intel doska
stále je to realtek zvukovka ale bohvie, či to tak nefunguje aj na maximusoch a či len ja nemám z toho šalát nakoniec
ale možno sa nedá povedať s určitosťou nič, lebo v podstate som nevidel články, kde by riešili túto problematiku...akoby sa o to ani nikto nezaujímal
hero, gene - xonar dg (25€)
formula - xonar ds (45€)
extreme - nepamätám
a opakujem, že soundcore3d NIE JE ZVUKOVKA ale zvukový procesor, to je ako keď máš na asrock doske intel CPU a ty povieš, že je to intel doska
stále je to realtek zvukovka ale bohvie, či to tak nefunguje aj na maximusoch a či len ja nemám z toho šalát nakoniec

CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305