Upravy ktore som spravil na skrinke CoolerMaster HAF 912+ su nasledovne:
- vyhodenie HDD kosov
- vyrezanie mriezok a profilov pred/za ventilatormi
- vytlmenie skrinky odhlucnovacim materialom: Ich bin leise bigpack
- ventilatory su regulovane pomocou: Scythe Kaze Q 3.5, vsetko na minimum
- pouzite ventilatory: 5x be quiet! SilentWings USC 120 2x intake 2x outtake 1x procak+chipset, 1x Noiseblocker Black Silent fan 120 na
grafike spolu s Accelerom S1
- predne vetraky su osadene zvnutra skrinky a z vonkajsej strany som pouzil ramcek zo starych 120mm vetrakov ako fanduct + na
ramcekoch je osadeny dvojity prachovy filter, ucel ma byt ten ze vetrak je osadeny hlbsie v skrinke coho vyhoda je ze je lepsie
pohlcovany hluk
- systemovy disk je SSD, datove uloziste je 2,5" WD Red ulozeny v odhlucnovacom boxe Scythe Quiet Drive 2.5
S tymto vsetkym je momentalny stav taky ze je pocut uz iba prudenie vzduchu.
Jedine co je pocut je ten NoiseBlocker, troska rapci ale to je pocut iba pri otvorenej skrinke, no i napriek tomu ho vymenim pre pokoj v dusi.

Na be qiuet! vetraky nemozem povedat jedine krive slovo, za tie 4 roky co ich mam tak nehucia, nerapkaju, je pocut iba obtekanie vzduchu, samozrejme cim vyssie otacky tak tym viac.
Vyjadrim sa este k disku kedze o WD Red koluje dost zvesti kde sa pise ako su nepocutelne a podobne.
Povedal by som ze tento 2,5" model je hlucny ako kazdy iny disk s tym ze sa radi medzi tie tichsie, no napriek tomu je pocut tocenie platni/e.
Proste bol trocha tichsi ako moj stary disk ktory bol v boxe Scythe Himuro 3,5 ale s tym ze ta 2,5-ka ma tichsi seek.
Este jedna vec ktoru som postrehol bola ze ked som polozil platok (asi 3 mm hrubej) teplovodivej podlozky ktora bola dodana s 2,5" boxom tak to eliminovalo hluk tocenia platni.
Nieje to nic nove, uz som o tom niekde cital ze to ludia riesia aj takymto sposobom, a ma to prekvapivo dost dobry ucinok.
Povodne bolo v plane davat ten 2,5" disk do 2,5" boxu(QD 2.5) a to cele do 3,5" boxu (Himura), no nakoniec to nebolo nutne kedze Scythe Quiet Drive 2.5 to zvlada sam uplne perfektne. Nechapem preco je takyto skvely produkt vyradeny z vyroby ....

K napadu boxu v boxe vdacim uzivatelovy Dodiken, ktoremu vdacim za inspiraciu.
Nakoniec mam pre vas par otazok:
1. kolky sme tu v takomto stadiu?
2. kolky upgradli na vyssie stadium/ine riesenie a ake
3. ako dlho ste v tomto stadiu, popripade ako dlho ste vydrzali ak ste uz upgradli