Monitor okolo 24" a 150€

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Slayerik
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 02. Jún, 2013, 22:24

Monitor okolo 24" a 150€

Príspevok od používateľa Slayerik »

Ahojte, mám v pláne kúpiť si druhý monitor ku svojmu terajšiemu Asus VH242.
Najideálnejšie by bolo ešte jeden s rovnakým dizajnom, no nakoľko už nie sú veľmi dostupné, som otvorený hocičomu (i keď iný ASUS by tam tiež nevyzeral zle).
Musí ale byť okolo 24", 22 a menej nechcem, rovnako podporovať 1080p (čo je myslím samozrejmosť v danom rozmere).
Jedna vec, ktorou si nie so istý je, či ísť silou mocou do IPS panelu. Terajší je obyčajný TN monitor, no farby vyzerajú veľmi schopne a celkovo som dosť spokojný.
Nebude vedľa neho s IPS s iným podaním farieb vyzerať zle (rozdiel môže byť dosť veký)?
Pravdupovediac sa mi veľmi ísť do TN staršieho modelu nechce, do úvahy ešte pripadá aj VA technológia. Dokonca podľa pár recenzií čo som čítal by možno bolo výhodnejšie ísť do VA ako do IPS, no sám sa neviem rozhodnúť.
Využitie bude na všetko, hry, filmy, bežné veci, neplánujem pracovať s grafikou, ani hardcore gaming (nebude to 3x monitor setup).
Cena okolo 150€, ak by to za to stálo, viem trochu pridať (i keď nerád) ale zase nižšia cena je prijateľnejšia.
Vlastných favoritov ešte úplne nemám, každý raz pozriem alzu tak nájdem niečo iné. Čo sa eshopu týka je to jedno kde (okrem pofiderných s ťažkou dostupnosťou prípadných reklamácií).
A ešte jedna vec, musí byť čierny, za čo najužším rámčekom sa nijako neženiem, ani pivot by som asi nevyužil. Konektivita je tiež takmer jedno či DVI/HDMI/DP.
Som teda otvorený akýmkoľvek názorom a nápadom.

Nejaké možnosti čo som zazrel:
VA: http://www.alza.sk/24-benq-gw2450hm-d486314.htm
IPS: http://www.alza.sk/23-led-lg-ips231p-bn-d237465.htm
http://www.alza.sk/23-asus-vx239h-d439480.htm (dizajn stojanu je hrozný)
TN: http://www.alza.sk/23-asus-vs238n-d439498.htm
Spoiler: ukázať
MB: ASRock Z77 Extreme6 ; CPU: Intel i5-2500 + Scythe Ashura Shadow + Noiseblocker eLoop; GPU: MSI GTX 650Ti Boost Edition OC Twin Frozr III ; RAM: Corsair Vengeance 8GB (Kit 2x4GB) LP 1600MHz DDR3 White ; PSU: OCZ Silencer MKIII 500W; SSD: Samsung SSD830 128GB ; HDD: Seagate Barracuda 1TB SATA III; Case: Fractal Design Arc Midi R2 + 2xNoctua A14 + Corsair AF140 ; Razer DeathAdder 3.5G Black + SteelSeries QcK mini ; Tesoro Durandal Ultimate ; Creative Fatal1ty HS800 headset ; LG IPS2453VQ
Purejoke
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 30. Sep, 2013, 11:22

Re: Monitor okolo 24" a 150€

Príspevok od používateľa Purejoke »

Podľa mňa je v tvojom prípade jasná voľba
http://www.alza.sk/24-lg-ips2453vq-d417495.htm

Kedže si písal, že nie si hardcore hráč nepotrebuješ sa naháňať za hz ani odozvou. TN je proste hnus kúpil som jeden taký monitor a už nikdy viac.
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Samsung 980 1TB Case: NZXT H700 Monitor: Dell AW2721D
Slayerik
Nový používateľ
Nový používateľ

nooo... tn som asi isto vylúčil, i keď možno bude kontrast mať ips/va a vedľa neho TN trochu divný, no čert to ber...
teraz riešim akurát, či IPS alebo VA panel, teda:
http://www.alza.sk/24-benq-gw2450hm-d486314.htm alebo http://www.alza.sk/24-lg-ips2453vq-d417495.htm
ako som si spomenul, to LG som videl u kamoša, hral aj čo to na ňom, no nemal som veľmi s čím porovnať, zlé mi určite neprišlo...
no na druhej strane ma možno trochu láka mať niečo iné ako "mainstream" IPS :D preto to benq, navyše je aj flicker free... i keď neviem či to je treba :D
asi počkám ešte týždeň, dojde výplata, budem sa lepšie cítiť že dám peniaze preč, možno ma dovtedy niečo iné napadne...
zatiaľ to je 60:40 pre LG...
MB: ASRock Z77 Extreme6 ; CPU: Intel i5-2500 + Scythe Ashura Shadow + Noiseblocker eLoop; GPU: MSI GTX 650Ti Boost Edition OC Twin Frozr III ; RAM: Corsair Vengeance 8GB (Kit 2x4GB) LP 1600MHz DDR3 White ; PSU: OCZ Silencer MKIII 500W; SSD: Samsung SSD830 128GB ; HDD: Seagate Barracuda 1TB SATA III; Case: Fractal Design Arc Midi R2 + 2xNoctua A14 + Corsair AF140 ; Razer DeathAdder 3.5G Black + SteelSeries QcK mini ; Tesoro Durandal Ultimate ; Creative Fatal1ty HS800 headset ; LG IPS2453VQ
Purejoke
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 30. Sep, 2013, 11:22

Príspevok od používateľa Purejoke »

No čo sa týka VA panelov v minulosti to ľudia moc neodporúčali. V tomto videu su nejaké tie viditelné dôvody avšak tie chyby sú už dneska ževraj vychytané.
http://www.youtube.com/watch?v=w8LvRXioXgw

Flicker free je veľmi dobrá vec zvlášť keď uvážim, že monitor od Benq čo som mal predtým by to strašne potreboval. :D
Šak hej treba si to uvážiť kedže človek nekupuje monitor každý deň ale každý deň ho bude použivať.
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Samsung 980 1TB Case: NZXT H700 Monitor: Dell AW2721D
Slayerik
Nový používateľ
Nový používateľ

to video je fail, nulová výpovedná hodnota, navyše nič z toho čo tam vraveli mi nehrozí (teplo,dotyky, etc)...

no ja práve nechcem kúpiť niečo len tak, na to som expert... asi si hodím mincou :D
Slayerik
Nový používateľ
Nový používateľ

tak nakoniec som objednal http://www.alza.sk/24-lg-ips2453vq-d417495.htm v pondelok bude na pobočke, som zvedavý na porovnanie TN vs. IPS vedľa seba ;)
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Slayerik
Nový používateľ
Nový používateľ

nooo, ešte som si s ním veľmi neužil, no mám hodne zmiešané pocity...
čierna nie je čierna (na TNku je o hooodne lepšia), biela je zase až príliš biela, no všetko medzi nimi je zase neporovnateľne lepšie...
trochu som sa hral aj s nastaveniami, no nie nejako veľa... vadí mi, že tu nie sú prednastavené profily, niečo na spôsob Splendidu, aby som do toho nemusel toľko vŕtať ja, no nič iné mi asi neostáva...

monitor je pekne ľahký, tenký, až zbytočne "divný" stojan, viac by mi vyhovovalo mať monitor čo najviac vzadu, no chápem, prečo je cca v strede stojanu... konektory idú priamo dozadu, takže dvi alebo vga pri vesa použití je takmer nemožné...
ako píšu na alze, je veľmi vratký, no oprel som ho o druhý monitor, a problém nemám...

výhodu vidím aj v adaptére, ktorý je priamo na zásuvke (nie kábel->trafo->kábel) no na druhej strane, mohol byť kábel dlhší, má iba cca 1,5m. No ak má človek zásuvku dole pod stolom, aj to mu bude dostatok...
páči sa mi, že mysleli na ten adaptér, a nie je veľký, čiže nezakrýva vedľajšie... avšak ak som bol pri ňom dole (pri zapájaní káblov) bolo počuť že píska (dúfam, že sa to časom nezhorší)...

v krátkosti:
* farebnosť zhodnotiť zatiaľ neviem, ale klasika ips, čierna je sivšia, biela viac ako snehobiela, všetko ostatné je super...
* konštrukcia je ľahká, monitor tenký, no nie je vhodný na montáž na stenu cez VESU, stojan mohol byť trochu rozumnejší
* adaptér je super, pokiaľ nezačne pískať (uvidíme, klop klop)
* ako mínus obligátna výbava od výrobcu, mohli by už začať prikladať nie VGA, ale aspoň DVI, ideálne aj HDMI/DP káble ak má monitor tieto vstupy

môj názor je však trochu skreslený, mám vedľa seba IPS aj TN a na oba pozerám naraz, preto si oči nevedia zvyknúť, no vidím, že je možné že vymením aj druhý za IPS, aby som nemal tak obrovský kontrast medzi nimi...

edit: tak som konečne prešiel funkcie monitora, má aj automatické nastavenia, aj vypínanie energy saveru aj kopu iných vecí, ktoré som sprvu nevidel... nastavil som to konečne dobre, jediná výhoda starého TN je už iba podanie čiernej farby :) takže konečne som spokojný :D

Návrat na "Nákupná poradňa"