Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
Re: Bitcoin mining (informácie, problémy, skúsenosti...)
mam otazku ohladne cgmineru. Stale avam na poole(aspon vacsinu casu) nizsi hashrate ako na cgminer(aj po 30 hodinach tazenia, key niekedy dost vyznane kolise. Rozmyslal som, ci to nemoze byt koli rejecom/hw chybam. Pridavam teda screen z mineru a config. Viem ze to nie je moc vyladene, zatial mi slo o to iba to rozbehat a vyladi neskor. Zaujma a hlavne, ci tam nevidite nieco, co moze sposobovat tie dropy hasratu. Nieco, co ja proste nevidim, lebo pri polke tych ploziek netusim co znamenaju (tu bezal asi 3-4 hodiny ked so mrobi screen)
http://postimg.org/image/p64y330wt/
cgminer.exe --scrypt --worksize 256 --shaders 1282 --lookup-gap 2 -g 1 --thread-concurrency 15232 --intensity 19 -o stratum+tcp://switchercoin.com:5555 -u /WORKER/ --scan-time 1 --queue 4 ...viacmenej som zmiesal nastavenia co som nasiel pre svoju msi 270x a to, co bolo priamo na stranke switchercoinu
http://postimg.org/image/p64y330wt/
cgminer.exe --scrypt --worksize 256 --shaders 1282 --lookup-gap 2 -g 1 --thread-concurrency 15232 --intensity 19 -o stratum+tcp://switchercoin.com:5555 -u /WORKER/ --scan-time 1 --queue 4 ...viacmenej som zmiesal nastavenia co som nasiel pre svoju msi 270x a to, co bolo priamo na stranke switchercoinu
Configy tu http://www.smos-linux.org/configs/
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
MBP 13" A1502
skor mi slo o to, ci nie su nejake anomalie v tom screene CGmineru(jedine negativne co viem identifikovat je 1 HW error) ako si nakonfigurovat file asi budem pomaly skusat sam ...plus je to len moj dojem, alebo tamti konfigy su na linux? 9ano vacsinu z nich si viem dohladat ako vyzeraju na win, len si overujem )
Stranka ti rata hashrate podla submitnutych share-ov za poslednych x minut (aspon teda vsetky pooly ktore som skusal.) cgminer ti ukazuje aky (teoreticky) hashrate mas. Mozes ale mat hashrate 1M a realne spracovat malo share-ov kvoli nezrovnalostiam v scripte - karta(y) bezia na prazdno, zeru elektriku a realne nic nerobia polovicu casu - a uz ti bude stranka ukazovat len 500kh. Tu prichadza do obrazu WU... Ak mas nizke WU, tak nic neratas. HW error tam mat nesmies! cgminer detek(g)oval len dva, ale vsetka tvoja praca sa kontroluje a chybne vypocty sa neconfirmnu! Rejecty sa taktiez nerataju do hashrate-u!
--shaders tam mas zbytocne. ak mas nastavenu --thread-concurrency tak sa --shaders neberie vobec do uvahy.
--queue 4 zmaz, mas o to viac rejectov. zbytocne bufferujes pracu ktoru aj tak nespravis.
--thread-concurrency pre 7870/270/270X nastav 16383 <- odlabovane, toto cislo com hladal dva dni a dava suverenne najvyssie hashrate-y.
MegatronSK, mozno je -g defaultne 2 ale dobre to teda nie je. -g o hodnote 2 sa pouzivalo ako fix na 69x0 ak som to spravne pochpil ale vylucne s nizkou intenzitou... ak mas vymaxovane nastavenia a das -g 2 tak ti cgminer crashne este nez sa spusti... ani jednej gcn karte nerobia dobre 2 thready na GPUcku... -g 1 a k tomu najvyssia intenzita aku ti to zvladne bez padania ti da viac kha$h
--shaders tam mas zbytocne. ak mas nastavenu --thread-concurrency tak sa --shaders neberie vobec do uvahy.
--queue 4 zmaz, mas o to viac rejectov. zbytocne bufferujes pracu ktoru aj tak nespravis.
--thread-concurrency pre 7870/270/270X nastav 16383 <- odlabovane, toto cislo com hladal dva dni a dava suverenne najvyssie hashrate-y.
MegatronSK, mozno je -g defaultne 2 ale dobre to teda nie je. -g o hodnote 2 sa pouzivalo ako fix na 69x0 ak som to spravne pochpil ale vylucne s nizkou intenzitou... ak mas vymaxovane nastavenia a das -g 2 tak ti cgminer crashne este nez sa spusti... ani jednej gcn karte nerobia dobre 2 thready na GPUcku... -g 1 a k tomu najvyssia intenzita aku ti to zvladne bez padania ti da viac kha$h
- Bamma_boy
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
ZoranICS, tak teda keby náhodou niekto mal problém ako ja, tak to je malou ramkou. Doplnil som ju na 5,5GB a všetko beží ako má.
- otázočka, nejak sa s tými tvojimi nastaveniami neviem dostať cez 830kH/s. Takže som sa chcel spýtať, či je to len tým, že ešte musím doladiť nastavenie presne pre mňa alebo môže byť problém ešte inde? Povedzme Firmware, ovládače, neprepnutý BIOS na grafike alebo niečo
- otázočka, nejak sa s tými tvojimi nastaveniami neviem dostať cez 830kH/s. Takže som sa chcel spýtať, či je to len tým, že ešte musím doladiť nastavenie presne pre mňa alebo môže byť problém ešte inde? Povedzme Firmware, ovládače, neprepnutý BIOS na grafike alebo niečo
ja mam 13.12WHQL --thread-concurrency 32767 -I 20 -g 1 --gpu engine 1136 --gpu-memclock 1500 --gpu-powertune 40 -w ako som pisal...
Je uplne jedno ktory bios. quiet aj uber dava uplne rovnake vysledky. Ja ale nechladim vzduchom! otvor si afterburner a sleduj zatazenie a frekvencie... ak sa nedostanes cez 830kh tak ti mozno karta throtluje... ak chladis vzduchom tak fan na 100% samozrejme priputat sa lebo to vzlietne ak mas referencnu
Je uplne jedno ktory bios. quiet aj uber dava uplne rovnake vysledky. Ja ale nechladim vzduchom! otvor si afterburner a sleduj zatazenie a frekvencie... ak sa nedostanes cez 830kh tak ti mozno karta throtluje... ak chladis vzduchom tak fan na 100% samozrejme priputat sa lebo to vzlietne ak mas referencnu
- Bamma_boy
- Používateľ
Ovladace tie iste, nastavenie detto. Nemozem ist cez gpu-engine 1000 lebo potom zacne padat kH. Pri 1100 už mám o 50 menej.
Powertune mam 50, ovplyvni to nejak?
Throtluje? Netusim co to znamena Mam otvorene okno, inak ide fan na 100% stale, ide uletieť. GPU vyťaženie 100%, teplota 82°C,
zeby som uz dosiahol jej maximum?
Aa este jedna otazocka, nejaky dobry pool na taženie? DOGE tazim teraz na multipool ale zda sa mi, ze viac pada ako ide
Powertune mam 50, ovplyvni to nejak?
Throtluje? Netusim co to znamena Mam otvorene okno, inak ide fan na 100% stale, ide uletieť. GPU vyťaženie 100%, teplota 82°C,
zeby som uz dosiahol jej maximum?
Aa este jedna otazocka, nejaky dobry pool na taženie? DOGE tazim teraz na multipool ale zda sa mi, ze viac pada ako ide
Ja som pod dogehouse.org
Mas X alebo hladku 290? Throtluje - znizuje frekvencie...
zohnal som tento zdroj za slusny peniaz a hladam pren vyuzitie:
https://www.alza.sk/enermax-naxn-82-850 ... .htm#popis
premyslam nad rigom 4x270... zvladne to??
- Bamma_boy
- Používateľ
Aha, tak tam sa nedostanem, čo užZoranICS napísal:Ja som pod dogehouse.org
Frekvencie podla Afterburneru neznižuje, akurát keď nastavím vyššie už nastupujú artefakty a následný pád. Rsp. keď podvihnem len o trochu tak klesajú kH.
Mám hladku 290 od XFX referencnu.
- pipo137
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
JJ, čo sa týka wattov by to mal zvládnuťplao napísal:zohnal som tento zdroj za slusny peniaz a hladam pren vyuzitie:
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
- Bamma_boy
- Používateľ
650W SuperFlower 80+Gold sa asi nevysporiada s 2x290, že?
- pipo137
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
No, to uz jedine tak, ze by boli obe trochu krotene, teda nie maximalne mozne frekvencie aby bol co najlepsi vykon v khash/s a pre istotu aj trochu ubrata voltaz, ale mal by ich zvladnut
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
- Ľubo
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Po 13. Máj, 2013, 21:45
Hardware za kryptoměnu už i u nás. Platit Bitcoiny lze v obchodu TipHardware:
http://extrahardware.cnews.cz/hardware- ... iphardware
http://extrahardware.cnews.cz/hardware- ... iphardware
Veci je dobré robiť buď poriadne alebo vôbec.
- Bamma_boy
- Používateľ
Niekde su bola debata o Rejected shares. Teraz som zmenil pool na iný a dosahujem az 6% rejected, to sa mi zda moc.
Vie mi niekto povedat, ktora hodnota ich ovplyvňuje? Teda okrem poolu, to viem.
Vie mi niekto povedat, ktora hodnota ich ovplyvňuje? Teda okrem poolu, to viem.