moji kamosi o ktorych viem ze maju opticky internet zo zapadneho slovenska maju priemerny ping 5ms, vacsina hernych serverov v bratislave sa nachadza v serverovni Lightstorm ktoru mam prakticky za rohom.. ked som nemal opticky internet tak som mal ping do tejto serverovne 15 az 20 ... a do ciech alebo nemecka 30 az 60 .. (stale hovorim o pingoch v hre) ...
predtym co som mal mat novy internet sme skusali s kamosmi test servery od najkvalitnejsich gamehostingov na svete v nemecku (frankfurt, berlin) ja som mal ping 30 az 40 a kamosi mali 15 az 20.
Teraz mam novy opticky internet no vsak ping mam stale taky isty.. a mam pocit ze niekedy aj horsi, dokonca nestiha ani nacitavanie HD videa na youtube s cim som predtym nemal velke problemy.. co mi nedava zmysel lebo tusim ze s optickym internetom je lepsia konektivita aj do zahranicia.
nemam router ani switch...
je v poriadku ze mi ide internet do modemu cez koaxialny kabel? lebo asi kazdy koho poznam a ma opticky internet ho nema cez koaxialny kabel v byte.. TV mam pripojenu na ten isty kabel.. cize myslim si ze ked je zapnuta telka tak mi ide internet este horsie..
nemalo by to byt rozdelene? lebo kamos mi povedal ze oni to maju rozdelene na TV a Internet..
na speedtest.net mam ping do ba 10
a na pingtest.net nejde server v BA tak do Viedne mam ping 22ms a jitter 13ms a do brna 27ms co mi ako optika nepripada..
kedze kamos co byva tiez v bratislave by mal do viedne ping 5ms a jitter 0ms ... tak isto.. dnes sme hrali na najlepsich ceskych serveroch ktore sa nachadzaju az v prahe a kamos z BA mal ping 4 az 8 a ja 40 az 50 ...
tak som sa rozhodol ze od kamosov vypitam aby mi poslali screeny testov do mesta co maju najblizsie a potom este test do frankfurtu.. aby som mal co porovnavat.. zatial mam testy len od jedneho kamosa co byva v cesku za prahou.. tak mi poslal pingtest do brna co je cez cele cesko... a cez celu cesku republiku ma taky isty ping ako ja do serverovne o jednu ulicu dalej?
jeho test:

a do ceskych budejovic

a do frankfurtu ma ping taky ako ja do viedne alebo brna a este k tomu ma 0 jitter

co si o tom myslite? je to v poriadku?