PC okolo 700e s dôrazom na TICHO
Re: PC okolo 700e s dôrazom na TICHO
takže sa môžem tešiť že aj nový PC bude ako radiator?
keď je vonku okolo 15-20C a v panelakovom byte (izba 3x3) mám 3-4hodiny zapnutý PC na 100% záťaži tak miestnosť slušne prekúri
dúfal som že tieto moderné komponenty budú natom lepšie.
ale ďakujem za radu, pastu teda nekupujem, pretože je v balení CORATORA.
v tichéPC budem teraz 7-10dní čakať na zdroj, takže dúfam že 2týždnov príde zostava.
keď je vonku okolo 15-20C a v panelakovom byte (izba 3x3) mám 3-4hodiny zapnutý PC na 100% záťaži tak miestnosť slušne prekúri
dúfal som že tieto moderné komponenty budú natom lepšie.
ale ďakujem za radu, pastu teda nekupujem, pretože je v balení CORATORA.
v tichéPC budem teraz 7-10dní čakať na zdroj, takže dúfam že 2týždnov príde zostava.
- rix_o
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
komponenty su na tom aj lepsie, alebo rovnako, zalezi od triedy, len ak budes mat maly airflow, tak ti nestihnu fany vymenit vzduch a teply ti viri v skrinke
ja mam airflow vyssi, tym aj pocut, sice najhlucnejsie su Black a Barracuda, tak som aj fany nastavil na tu hlucnost a nemam problem s prehrievanim, uvidim v lete
to co beries ty a ak nedas tie nanoxie na 350ot ale na 600-700 tak by to malo byt v poriadku, to si uz musis ty upravit hlucnost
CPU ak max 60° a 750Ti ani viac ako 60°by nemusela mat a to ratak ak oboje zregulujes aby si nepocul fany
ja mam airflow vyssi, tym aj pocut, sice najhlucnejsie su Black a Barracuda, tak som aj fany nastavil na tu hlucnost a nemam problem s prehrievanim, uvidim v lete
to co beries ty a ak nedas tie nanoxie na 350ot ale na 600-700 tak by to malo byt v poriadku, to si uz musis ty upravit hlucnost
CPU ak max 60° a 750Ti ani viac ako 60°by nemusela mat a to ratak ak oboje zregulujes aby si nepocul fany
Spoiler: ukázať
uvidíme, určite sa pohrám s nastaveniami tak aby bol idealny kompromis medzi hlučnosťou a teplotami.
ak by bol malý airflow pri akceptovatelnej hlučnosti, tuším že do tej nanoxie sa dá osadiť ešte jeden vetrák. dokúpim a mohlo by po pomôcť.
doska a GPU sú už doma. bol som prekvapený aká je tá doska maličká a naopak aká je GPU veľká a ťažká. ešte nato potrebujem osadiť ten gignantický corator. dúfam že to zmestí
zbytok komponentov by z tiché PC mal doraziť, dúfam, v piatok aby som to cez víkend mohol zložiť.
neviem či forum sleduje niekto z tichéPC.sk ale zatial pochvala zato že som o všetkom informovaný.
ak nenastane žiadny problém tak ich budem všade odporúčať.
ak by bol malý airflow pri akceptovatelnej hlučnosti, tuším že do tej nanoxie sa dá osadiť ešte jeden vetrák. dokúpim a mohlo by po pomôcť.
doska a GPU sú už doma. bol som prekvapený aká je tá doska maličká a naopak aká je GPU veľká a ťažká. ešte nato potrebujem osadiť ten gignantický corator. dúfam že to zmestí
zbytok komponentov by z tiché PC mal doraziť, dúfam, v piatok aby som to cez víkend mohol zložiť.
neviem či forum sleduje niekto z tichéPC.sk ale zatial pochvala zato že som o všetkom informovaný.
ak nenastane žiadny problém tak ich budem všade odporúčať.
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
Len pre tvoju informáciu a odpoveĎ na otázku či niekto z TichcePC sleduje toto fórum tak áno sleduje. Presnejšie GABO je administrátorom tohoto fóra a takisto tichepc je jeho obchod ak to tak môžem povedať.
Working on
takže dnes som zložil PC a moje reakcie:
TICHO: za bežného dňa fanstastické, ani neviem že PC beží.
teraž keď je v celom byte ticho tak ho je počuť. cez program HWmonitor vidím že CPU má pri bežnej internetovej práci 30-35C a cca 1380RPM. ako to znížim? cez bios?
vga 35C počas bežnej práce a 900-950RPM. je možné to dať ešte nižšie?
Nanoxia vetráky mám na minimum, popravde ani nepočujem veĺmi rozdiel keď ich dám na MAX.
iank čo stým krabicami? môžem to vyhodiť? TichéPC.sk a alza.sk akceptujú reklamacie aj bez orig balenia?
ešte raz ďakujem za rady, tak či onak už teraz viem že najhlučnejší komponent bude myš, ale stým nič neurobím.
ďakujem vás aj obchodu tichéPC za jednanie na úrovni a snahu vyhovieť mi na 100%.
obchod mienim odporúčam kde sa len bude dať
TICHO: za bežného dňa fanstastické, ani neviem že PC beží.
teraž keď je v celom byte ticho tak ho je počuť. cez program HWmonitor vidím že CPU má pri bežnej internetovej práci 30-35C a cca 1380RPM. ako to znížim? cez bios?
vga 35C počas bežnej práce a 900-950RPM. je možné to dať ešte nižšie?
Nanoxia vetráky mám na minimum, popravde ani nepočujem veĺmi rozdiel keď ich dám na MAX.
iank čo stým krabicami? môžem to vyhodiť? TichéPC.sk a alza.sk akceptujú reklamacie aj bez orig balenia?
ešte raz ďakujem za rady, tak či onak už teraz viem že najhlučnejší komponent bude myš, ale stým nič neurobím.
ďakujem vás aj obchodu tichéPC za jednanie na úrovni a snahu vyhovieť mi na 100%.
obchod mienim odporúčam kde sa len bude dať
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
Na grafiku uprav krivku fanov napriklad v afterburneri
Na cpu pouzi napriklad utilitu co ma vyrobca tvojej dosky na webe koli takymto prkotinam do biosu liezt nemusis
Asus ma neakeho fan experta ci co a gigabyte ma v appcentre easy tune neviem ktoru dosku si zobral totizto
ak ti vadi mys tak to je uz okej
Na cpu pouzi napriklad utilitu co ma vyrobca tvojej dosky na webe koli takymto prkotinam do biosu liezt nemusis
Asus ma neakeho fan experta ci co a gigabyte ma v appcentre easy tune neviem ktoru dosku si zobral totizto
ak ti vadi mys tak to je uz okej
chalpi super už je ultra tichučký.
posledná vec:
skrinka NANOXIA 4 má hore 2x USB3,0 z ktorých potom vychádza konektor, ktorý však nieje kam pichnúť do dosky. mám teda 1x usb hore na skrinke a 2 ktoré sú nefunkčné
existuje nato niečo do PCIe slotu alebo tak? lebo veď chcem aby všetky usb fungovali.
ďakujem
posledná vec:
skrinka NANOXIA 4 má hore 2x USB3,0 z ktorých potom vychádza konektor, ktorý však nieje kam pichnúť do dosky. mám teda 1x usb hore na skrinke a 2 ktoré sú nefunkčné
existuje nato niečo do PCIe slotu alebo tak? lebo veď chcem aby všetky usb fungovali.
ďakujem
- Bobo99
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 02. Sep, 2013, 18:11
http://www.alza.sk/axago-pceu-232-d325760.htm taketo niečo si myslel?
MB: Msi B150m MortarCPU: Intel i5-6500 + Noctua Nh-D14 VGA: Gigabyte GTX1070 RAM: Crucial 16Gb DDR4 HDD: WD 1,5TB Green, WD 3TB Red SSD: Samsung 840 PRO 256GB Sound: Creative Sound Blaster Zx PSU : Seasonic P1000 CASE: Fractal Design Define Mini + Noctua Fans OS: Win 10 Pro x64
Periférie: IPS LG 23MA53, A4Tech V7MA, Razer Blackwidow
Periférie: IPS LG 23MA53, A4Tech V7MA, Razer Blackwidow
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
existuje aj redukcia z externých do interných ak nechceš kartu
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
počkať...ja som stále nepochopil to s tým, že to nemá, kde pichnúť
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- dexterav
- Sponzor fóra gold
asik má na doske iba jeden interný USB3 a skrinka 2
skrinka nanoxia 4 má hore pri vypínacom tlačídle 1x USB2,0 a 2x USB3,0.
USB 2,0 som štadardne káblom napojil priamo do dosky - funguje
avšak tie USB3,0 nemám kam na doske zapojiť, skrátka tam nieje taký konektor.
ten konektor vyzerá asi takto
http://pocitace-prodej.eod.cz/editor/im ... 0-lp-3.jpg
(myslím to modré)
preto sa pýtam či nepoznáte nejaké riešenie.
USB 2,0 som štadardne káblom napojil priamo do dosky - funguje
avšak tie USB3,0 nemám kam na doske zapojiť, skrátka tam nieje taký konektor.
ten konektor vyzerá asi takto
http://pocitace-prodej.eod.cz/editor/im ... 0-lp-3.jpg
(myslím to modré)
preto sa pýtam či nepoznáte nejaké riešenie.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
jakú to máš dosku, takých moc neni čo to dneska nemajú
no ta to nema... tie najlacnejsie osekane prave na tychto detailoch setria