snažím sa nainštalovať na nový ssd disk /kingston ssdnow 300/ , bohuzial mi stále pri instalacii systemu píše
"Systém windows sa nedá nainstalovat na tento disk. Hardver tohto počitača nemusí podporovat pustanie tohto disku.Zabezpecte, aby bol radic disku aktivovaný"
disk som preformatoval, cez prikazovy riadok pri instalacií, aj cez "formatovat" priamo pri instalacii,
AHCI mam nastavený, takže neviem kde ešte môže byť chyba. Dakujem za rady
doska: Gigabyte GA-Z68AP-D3
inštalácia win 8.1 na ssd
Re: inštalácia win 8.1 na ssd
odpoj vsetky ostatne disky a mechaniky a pozeraj co sa stane
Spoiler: ukázať
skúšal som na samotny disk boot s cd, usb... všetko bolo odpojené
takisto som skúšal aj gpt aj mbr mod
mimo inštalacie ho pc zobrazí a aj funguje ako disk.
takisto som skúšal aj gpt aj mbr mod
mimo inštalacie ho pc zobrazí a aj funguje ako disk.
- bassgenerator
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
skus dat instalovat ako IDE nie AHCI, cize prepni to v BIOSE
Inak to vidim na dojebany radic... ale zas ked pises ze ho vidiet v sprave diskov...
pripadne ako kedysi na instalacii win xp mu skus "podstrcit" AHCI driver s USB kluca bootovatelne.
Inak to vidim na dojebany radic... ale zas ked pises ze ho vidiet v sprave diskov...
pripadne ako kedysi na instalacii win xp mu skus "podstrcit" AHCI driver s USB kluca bootovatelne.
NB: Lenovo Thinkpad T570 win 10 pro x64
Mobil: Apple Iphone 13 pro Max gold 128 GB
- nimh
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03
nainstaluj to na nejake bezne HDD vsetko uplne ako mas aj ovladace maticna atd a potom cez acronis ho sklonuj na ssd.ked ti win keca do instalacie acronis nebude.a este jedna otazocka hm je to ssd funglovka ci bazar
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700
- bassgenerator
- Používateľ
ale to nieje riesenie...(aj ked sice moznost) ale treba zistit preco nejde cista instalacia... problem cez palubu hodit to nevyriesi. Mozu sa objavit neskor problemy a nemusi byt napomocna potom ani zaloha. Co to potom bude stale robit dvojaku robotu a dokola klonovat?
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ja som mal podobny problem, a bolo to v tom ze snazil som sa to instalovat ako GPT namiesto UEFI. uz si to nepamatam presne, ale tusim ked vyberas boot device tak treba vybrat ten s UEFI
Spoiler: ukázať
- bassgenerator
- Používateľ
myslim, ze tuto volbu v BIOSE preluskal, Moze to instalovat ako Legacy s tym ze sa pripravi o moznost Super fast boot, co sice nevadi, ale to snad vie ze NON UEFI je tam.