Tu som si dovolil tvrdiť, že zahrá a dokonca si bol už celkom blízko.KocuR napísal:Ale na papier sa dá napísať kadečo, aj to že to zahrá 30Hz-30kHz pri 91dB citlivosti s dvoma 16cm basáčikmi.
Skús si pozrieť merania nejakých kvalitnejších reprosústav, ktoré používajú viac nízkotónových meničov a zistíš, že sa dá dosiahnuť aj 30Hz s pomerne malými membránami, ono totiž účinnosť membrány v nízkom pásme zďaleka nezávisí len od jej veľkosti.
Otázka:
Odpoveď:ujo Andydúla napísal:Takže ty tvrdíš, že dva 16,5cm (6,5") basáčiky nedokážu zahrať 30Hz?
Ako si prosím ťa k tomuto záveru prišiel?
Chceš ma vmanipulovať do niečoho, čo som nikdy netvrdil, ja som tvrdil, že dva 6,5" basáky zahrajú 30Hz a nie, že jeden 6,5" stredobas zahrá 30Hz, čo je sakra rozdiel.KocuR napísal:A nie, 6,5" stredobas nezahrá 30dB s -3dB poklesom.
Ja píšem o použiteľnej (ešte aj tá s poklesom -6dB je celkom použiteľná) frekvencii 30Hz, ty zasa o hlasitosti 30dB, tebe sa tie jednotky naozaj nejako pletú...
Dúfam, že nechceš, aby som ti tu začal vymenovávať reprosústavy, ktoré dokážu napriek malým plochám membrán zahrať 30 Hz v použiteľnom pásme...