Pokuty, pokuty, pokutky :D
Re: Pokuty, pokuty, pokutky :D
Dneská je deň šťastia, za 60,- rovných...
Idem si dole Hladovkou smer z Polska na Trstenú, dole kopcom tam už nieje žiaden dom ani nič, len pole ale je to ešte sučast obce, viditelnosť max tak som tomu nevedomky polavil, hore na kopci už čakali...najprv za 140 kedze som siel 80 cez obec, ale Pán policajt (schválom s velkym P) bol v pohode, dalo sa porozpravat aj dohodnut, otocil som sa do trstenej po kes, vypisal som autogram, dovi dopo, a mozem byt rad ze som rad...vzhladom na to ze jazdim nepredpisovo a toto bola moja prva pokuta , som si to aj celkom zasluzil, 60e ma nezrujnuje
Idem si dole Hladovkou smer z Polska na Trstenú, dole kopcom tam už nieje žiaden dom ani nič, len pole ale je to ešte sučast obce, viditelnosť max tak som tomu nevedomky polavil, hore na kopci už čakali...najprv za 140 kedze som siel 80 cez obec, ale Pán policajt (schválom s velkym P) bol v pohode, dalo sa porozpravat aj dohodnut, otocil som sa do trstenej po kes, vypisal som autogram, dovi dopo, a mozem byt rad ze som rad...vzhladom na to ze jazdim nepredpisovo a toto bola moja prva pokuta , som si to aj celkom zasluzil, 60e ma nezrujnuje
Aj 60 mi pride celkom dost za to, ze tam nebolo ani nohy, max viditelnost a bola len nezmyselne umiestnena znacka koniec obce. Skoda, ze sa aj u nas nehladi na materialny aspekt priestupku ako v cesku - teda ci bol alebo nebol poruseny alebo obmedzeny iny zakonon chraneny zaujem.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
nedanie prednosti neosvetlenemu v zlom pocasi, sposobenie dopravnej nehody v skusobnej, 8600skk
parkovanie na platenom parkovisku (nevsimol som si) bez zaplatenia, 10e
otacanie na riadenej krizovatke v TT ( z R1 naspet na R1 ) 20e
odbocenie vlavo - porusenie prikazaneho smeru , ivanska cesta BA, 20e
parkovanie na platenom parkovisku (nevsimol som si) bez zaplatenia, 10e
otacanie na riadenej krizovatke v TT ( z R1 naspet na R1 ) 20e
odbocenie vlavo - porusenie prikazaneho smeru , ivanska cesta BA, 20e
Ty tie pokuty tusim schvalne zbieras len aby si sa mal cim pochvalit
Mna vcera chceli ozobracit na zakaze vjazdu, ktory je dost debilne oznaceny tak, ze si ho clovek vsimne az ked je v odbocovacom pruhu a vedla neho ostrovcek. Uvidime ci to budu chciet dalej riesit. Oni si tvrdili svoje, ja tiez svoje, takze na mieste sme sa nedohodli. Najprv chceli zjednavat, ale nepristupil by som ani na 10 €. Tesim sa na pozvanku
Mna vcera chceli ozobracit na zakaze vjazdu, ktory je dost debilne oznaceny tak, ze si ho clovek vsimne az ked je v odbocovacom pruhu a vedla neho ostrovcek. Uvidime ci to budu chciet dalej riesit. Oni si tvrdili svoje, ja tiez svoje, takze na mieste sme sa nedohodli. Najprv chceli zjednavat, ale nepristupil by som ani na 10 €. Tesim sa na pozvanku
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
mne sa 10 rokov vyhybali, a to sa mi stalo niekolkokrat ze v momente ako som dorazil na ich uroven tak uz mavali lizatkom a brali dalsieho za mnou. no potom sa to nejako rozbehlo:
2x 20 eur za svetla (z toho raz na parkovisku auparku )
50 eur za rychlost v obci - predvolali ma na policiu, musel som ist dvakrat lebo na prvy pokus tam zenska nebola, a to som este vtedy robil vo viedni, tak som kvoli tomu mal celodennu dovolenku. a potom mi ukazala fotku kde som odfoteny rychlostou 71 s rozsvietenymi brzdovymi svetlami tak ze pomaly bolo vidno aj tabulu zaciatku obce
180 eur za rychlost - namerali ma 83 v spiskom hrhove (cesta dole z kopce a nevsimol som si znacku), pri kontrole som zistil ze den predtym mi vyprsala EK aj TK a kedze bol velkonocny piatok a bol som 350 km od domu na ceste k svokre bol som celkom rad ze som nemusel namiesre odstavit auto
40 eur za rychlost v obci - isiel som nejakych 65
2x 1000 kč na ceskej D1 za rychlost cca. 150-160
raz parkovanie v budapesti, sumu uz si nepametam, rozmyslal som ze to nezaplatim (bol som na firemnom aute, operativny leasing, uzivatel auta kolega, ja som od neho pozical, tak by ma asi nevypatrali), tak som to zaplatil
raz parkovanie vo viedni
ale musim povedat ze vo vsetkych pripadoch boli slusny a tie pokuty boli viacmenej opravnene
2x 20 eur za svetla (z toho raz na parkovisku auparku )
50 eur za rychlost v obci - predvolali ma na policiu, musel som ist dvakrat lebo na prvy pokus tam zenska nebola, a to som este vtedy robil vo viedni, tak som kvoli tomu mal celodennu dovolenku. a potom mi ukazala fotku kde som odfoteny rychlostou 71 s rozsvietenymi brzdovymi svetlami tak ze pomaly bolo vidno aj tabulu zaciatku obce
180 eur za rychlost - namerali ma 83 v spiskom hrhove (cesta dole z kopce a nevsimol som si znacku), pri kontrole som zistil ze den predtym mi vyprsala EK aj TK a kedze bol velkonocny piatok a bol som 350 km od domu na ceste k svokre bol som celkom rad ze som nemusel namiesre odstavit auto
40 eur za rychlost v obci - isiel som nejakych 65
2x 1000 kč na ceskej D1 za rychlost cca. 150-160
raz parkovanie v budapesti, sumu uz si nepametam, rozmyslal som ze to nezaplatim (bol som na firemnom aute, operativny leasing, uzivatel auta kolega, ja som od neho pozical, tak by ma asi nevypatrali), tak som to zaplatil
raz parkovanie vo viedni
ale musim povedat ze vo vsetkych pripadoch boli slusny a tie pokuty boli viacmenej opravnene
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
...
60 euro + rok som musel sekať dobrotu a nemať vážny priestupok...všetko kvôli tomu že som o 3-tej v noci nezastal a išiel na červenú, pričom semafor tam bol len kvôli priechodu pre chodcov...
60 euro + rok som musel sekať dobrotu a nemať vážny priestupok...všetko kvôli tomu že som o 3-tej v noci nezastal a išiel na červenú, pričom semafor tam bol len kvôli priechodu pre chodcov...
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Za tri roky co ratam tak cca 3000-4000 eur .Papek napísal:Ty tie pokuty tusim schvalne zbieras len aby si sa mal cim pochvalit
.
- molnart
- Pokročilý používateľ
u nas neplati nieco podobne ze ked mas 3x za rok po sebe zavazne porusenie dopravnych predpisov (prekrocenie rychlosti o 30 a viac, nezastavenie na stopke apod) tak ti zoberu vodicak ??
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
Hej platí to, keď 3x porušíš tak ti ho zadržia a musíš ísť do autoškoly na preskúšanie a až potom ti ho vydajú naspeť samozrejme ak to spravíš. Keď mi dávali pokutu tak mi to pán policajt zretelne povedal že mi to ide do karty vodiča a že ešte 2x sa mi to stane tak pôjdem na preskúšaniemolnart napísal:u nas neplati nieco podobne ze ked mas 3x za rok po sebe zavazne porusenie dopravnych predpisov (prekrocenie rychlosti o 30 a viac, nezastavenie na stopke apod) tak ti zoberu vodicak ??
Working on
- molnart
- Pokročilý používateľ
tak by som bol zvedavy kolkokrat bol snejk na preskusani, resp. ako oto riesi
Ak je pokuta do 60 €, tak sa neriesi nic ani sa to nikam nezapisuje. Takych pokut mozes mat aj 5 za den. Kazda nad 60 sa uz bere ako zavazne porusenie predpisov. Pre policajtov je "vyhodnejsie" mat takychto chronickych porusovatelov ako im zobrat behom mesiaca vodicak a potom od nich rok nic nevidiet.
- molnart
- Pokročilý používateľ
ale tusim platia nejake minimalne pokuty nie? ked ta nameraju 150-kou mimo dialnice a maju to oficialne na fotke, tak ta asi nemozu pustit s 50 eurovou pokutou, ci? predpokladam ze tie zabery z radarov sa kontroluju a policajti musia dolozit ako a preco dany pripad riesili ako riesili
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
to je jasne, akurat pravidelnym zakaznikom nenberu vodicaky, neznamena to ze davaju nizsie pokuty....
mna zatial gumaci len raz zastavili, aj to som bol prekvapeny, nakolko boli cekom slusni a mili. na slovnaftskej, pristavnym mostom, v smere na bajkalsku, mi namerali nieco cez 70, a odisiel som bez pokuty (vedla mna sedela priatelka, skaredo sa na mna pozerala za tu rychlost a pan policajt sa nado mnou zlutoval so slovami nech sa to neopakuje...)
mna zatial gumaci len raz zastavili, aj to som bol prekvapeny, nakolko boli cekom slusni a mili. na slovnaftskej, pristavnym mostom, v smere na bajkalsku, mi namerali nieco cez 70, a odisiel som bez pokuty (vedla mna sedela priatelka, skaredo sa na mna pozerala za tu rychlost a pan policajt sa nado mnou zlutoval so slovami nech sa to neopakuje...)
Steam: michalsveto