HD Tune a SSD

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
reus7899
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 30. Mar, 2014, 10:17

HD Tune a SSD

Príspevok od používateľa reus7899 »

ahojte potreboval by som pomôcť,otvoril som HD Tune Pro 5.5O a klikol som na tú lištu že Healt a tam mi ukázalo toto,približne viem čo to znamená ale mohli by ste mi poradiť čo sa s tým dá robiť?...jedná sa o SSD disk Kingston SSDNow 120GB..Ďakujem :-)
Používateľov profilový obrázok
nimh
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03

Re: HD Tune a SSD

Príspevok od používateľa nimh »

hodnota 05 referuje pocet vyradenych blokov.zrejme sa ti poruca.zazanamenal si spomalenie?moze to byt aj blud skus potvrdit v CristalDiskInfo a hod sem este screen.Uroven opotrebenia B1 je len 3 .ako ho mas dlho.mozno si natrafil na vadneho zmetka.Mozno len nejaka zla bunka hmmm ak sa to nebude zhorsovat je ok alebo aj jedneho krasneho dna prdne
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700
reus7899
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 30. Mar, 2014, 10:17

Príspevok od používateľa reus7899 »

žiadne výrazne spomalenie som nezaznamenal..systém štartuje za +/- 19 sekund a reakcie sú okamžité...mám ho necelých 5 mesiacov...neviem či je to čo si chcel ale tu je ten screen
Používateľov profilový obrázok
nimh
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03

Príspevok od používateľa nimh »

Kontroluj si sem tam hodnotu ID - 05 ci sa nemeni a ak bude stupan nevahaj a daj na reklamaciu.Mozno to vsak je koniec ak je to len nejaka jedna bunka ktora sa nahodne zaplnila a nasiel sa problem to je mozno aj ta hodnota ID - BB v RAW a mozno sa uz dalej menit hodnota nebude.
Ma dost malo zapisov len 4,1TB tak este si zamaka.
Je este moznost pre SSD Secure Erase http://www.kingston.com/us/community/ar ... ticleId=10 ale to len ked takzvane zlenivie a vlastne da bunkam new encryption key hmmm vlastne ho da do factory defaults bude ako novo kupene.
Kingston Toolbox 2.0 ti viac napovie mas vnom po rozbaleni SMART attribute v pdf formate tam si mozes presnejsie kuknut co ti hlasi.Aj hodnota ID 01 je kusok nisia ma mat hodnotu 120 pricom 38 je hranicna tvoj ssd udava 95 je to oprava citania ECC ci sa uz da alebo skor sa mu nedari opravit?uz neviem.Ak daco som zle napisal pani ma opravia alebo doplnia
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"