Toto je presne tá slovenská logika. Tak si to vymeň sám.mirko285 napísal: v obchode kúpim olej a filtre do 40€ (nehovoriac o tom, že servisy nakupujú materiál v trochu inej cene)
Všeobecná diskusia
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: Všeobecná diskusia
Jedna vec je zaplatit za robotu a druha vec sialene preplatit cenu oleja. To si to potom fakt vymenim sam. 100 € za vymenu oleja s filtrom je trochu uletene, lebo 4l oleja ma vyjdu okolo 20 € a filter okolo 5. Cize to mame max. 30 € za material, ak zrovna nebudu mat zrovna ten lacnejsi olej. Dal by si ty niekomu 70 € za robotu, ktora je hotova za 20 minut? Ja s tym zabijem hodinu, ak sadnem do auta a pojdem bud ku kamosovi na dvihak a spat domov, alebo si to vymenim cez vikend na chate popri ostatnej robote okolo chalupy.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
kazdy servis berie olej vo velkom a za mensiu cenu ako ju dokaze kupit obyc. clovek. 100e je riadna palka za vymenu. ale ked niekto to je ochotny dat preco nie.
A to nehovorim, ze vela servisov robi akcie typu Ak kupis olej a filter, vymena je zdarma. Pretoze to je naozaj hlupa robota a 70e hodnotu nema
A to nehovorim, ze vela servisov robi akcie typu Ak kupis olej a filter, vymena je zdarma. Pretoze to je naozaj hlupa robota a 70e hodnotu nema
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Inak dnes som zistil, ze mi odisiel jeden zadny reprak Magnat Edition 693 Prehodil som ich medzi sebou a furt ten jeden chrchlal, mal som ich len nejake 4 roky. Takze mozem zhanat nove. Samostatne asi jeden nekupim ... ci? Nejake tipy, idealne s dozivotnou zarukou? rozmer 6x9"
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Príde Snake, bude sa rozčuľovať, ak bude mať svoj deň tak zasa na pár hodín zamkne tému s komentárom, že si máš založiť samostatnú tému...
<>vina... repro je tak všeobecná vec že až
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
pani, tusi niekto co vide korekcna sada na lak v opli? neviem sa dostat k ceniiku ani k nicomu, neviem ani pod cim to vlastne hladat...
(a dnes som zistil ze mi tam bez problemov sedi z volva takito korektor, chytil som kamaratov ze vyskusam a bola to rovnaka strieborna )
(a dnes som zistil ze mi tam bez problemov sedi z volva takito korektor, chytil som kamaratov ze vyskusam a bola to rovnaka strieborna )
Steam: michalsveto
Cudoval by si sa kolko za olej niektore servisy platia.... Dostanu nenavratnu pozicku od nemenovaneho dodavatela na start a potom su zmluvne viazany brat olej za take ceny ako im dodavatel dava... to co kupis v obchode za 3E/l oni maju za 11...
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Takisto origo castrol v sude stoji napr 8-9e s dph/l a pancovany na nete 3-4€/l ... Napr.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
mam jedneho znameho co ma servis, a kupuje Castrol vo velkom sude. 1l ho vyjde cca o 20% nizsie ako v obchode a to nevravim ak sa mu to podari spravit bez papiera.
a bohuzial hlupost majitela servisu, ak podpise nieco podobne nevyhodne. Lebo vymena za 100e by som chapal napr pri snakovej Audine v origo servise.
a bohuzial hlupost majitela servisu, ak podpise nieco podobne nevyhodne. Lebo vymena za 100e by som chapal napr pri snakovej Audine v origo servise.
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Chalani kua, vy pracujete zadarmo ?
Niekto to tu uz pisal aj, ten material treba nakupit, zaplatit zamestnancov, stareho oleja/filtrov sa ekologicky zbavit a este nieco na tom zarobit. 100e za vymenu oleja a filtrov aj s materialom skutocne nie je vela.
Niekto to tu uz pisal aj, ten material treba nakupit, zaplatit zamestnancov, stareho oleja/filtrov sa ekologicky zbavit a este nieco na tom zarobit. 100e za vymenu oleja a filtrov aj s materialom skutocne nie je vela.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Wizik, je snáď samozrejmé, že si autoservis alebo hocijaký iný podnikateľ za prácu niečo vypýta. Ale ak si vezmem do úvahy prípad, že v obchode je možné kúpiť 60l sud Castrola od 319€, čo vychádza 5,3€/l, a odrátam ešte 20%, ktoré spomenul HellAngel, tak sme na sume cca 4€/l. Koľko teda vyjde servis v takomto prípade cena za materiál? 30€ max.
Pokiaľ sa niekomu 80€ za robotu zdá málo, fajn, skúsim svoju myšlienku ešte rozvinúť. Koľko trvá proces výmeny oleja a filtra v aute? 15-20 minút. Koľko z toho REÁLNE sa mechanik venuje tejto činnosti? 5-10 minút, čo dá auto na zdvíhaciu plošinu, vypustí olej, vymení filtre, dá auto dole, napustí olej. Ešte stále sa zdá niekomu 80€ za 5-10 minút reálnej roboty málo?
Keby sa autoservis nezaoberal ničím iným, len výmenami oleja, beriem do úvahy všetky veci, ktoré boli spomenuté. Ale rozsah činnosti autoservisov je fakt rozsiahly, tým pádom, kým na jednom aute vypúšťam olej, na druhom môžem robiť niečo iné, a za ten čas inkasujem 2x.
A v neposlednom rade si myslím, že iné náklady na všetko má servis v Bratislave, iné v Košiciach, Prešove a vlastne všade...
Pokiaľ sa niekomu 80€ za robotu zdá málo, fajn, skúsim svoju myšlienku ešte rozvinúť. Koľko trvá proces výmeny oleja a filtra v aute? 15-20 minút. Koľko z toho REÁLNE sa mechanik venuje tejto činnosti? 5-10 minút, čo dá auto na zdvíhaciu plošinu, vypustí olej, vymení filtre, dá auto dole, napustí olej. Ešte stále sa zdá niekomu 80€ za 5-10 minút reálnej roboty málo?
Keby sa autoservis nezaoberal ničím iným, len výmenami oleja, beriem do úvahy všetky veci, ktoré boli spomenuté. Ale rozsah činnosti autoservisov je fakt rozsiahly, tým pádom, kým na jednom aute vypúšťam olej, na druhom môžem robiť niečo iné, a za ten čas inkasujem 2x.
A v neposlednom rade si myslím, že iné náklady na všetko má servis v Bratislave, iné v Košiciach, Prešove a vlastne všade...
Nie wizo nepracujeme ale asi mame ine prijmy ako ty. Dalsia vec je do akeho to malo byt auta lebo moja vymena stala asi tolkoto: olej 5l bandaska castrolu 24 eur, z toho som minul cca 2,8 l a filter bosch za 7 eur. To je dokopy cca 20 eur a vymena trvala aj so zdvihnutim a pokecom cca 20 minut cize servisna hodina by mala stat 240 eur? Aj to je lacne? Pre teba asi hej.Wizik napísal:Chalani kua, vy pracujete zadarmo ?
Cize sumar asi takyto: vymena oleja za 100 eur je pre cloveka s autom za 18k v pohode ale pre cloveka s autom za 2k draha.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ak mi niekto da za vymenu oleja a filtrov 100e, tak kaslem na tuto robotu co mam a budem menit oleje a filtre. stacia mi 3-4 auta tyzdene. Ja viem ze su rezijne naklady, ale zobrat 70 za 20 min roboty je slusna pecka. Aspon teda u auta strednej triedy.
Ak ma niekto premiovejsie auto ako napriklad hadik, tak hold musi ratat s vyzsim nakladom na servis.
Ak ma niekto premiovejsie auto ako napriklad hadik, tak hold musi ratat s vyzsim nakladom na servis.