jazdenka za ~3k
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
jazdenka za ~3k
zdravim
chcel by som sa opytat, ci mate skusenosti s kupovanim takych histrickych a este nie uplne rozpadnutych autach
viacero ludi v okoli si pokupilo tak pojazdne kusky za ~500e (za zvysok si kupili napriklad bicykel drahsi ako to auto )
opel astra, mazda 323 a take podobne veci
a ked sa pokazi tak zozenies dalsie za podobnu cenovku
aky je vas nazor na to?
oplati sa to ako presuvadlo z bodu A do bodu B (je mi jasne ze komfort nikde) a vpodstate ani servisne naklady, lebo do toho uz prachy nikto nesype, len to dojazdi
ci je nejaka spodna hranica pod ktoru o jazdenke ani nema cenu uvazovat
chcel by som sa opytat, ci mate skusenosti s kupovanim takych histrickych a este nie uplne rozpadnutych autach
viacero ludi v okoli si pokupilo tak pojazdne kusky za ~500e (za zvysok si kupili napriklad bicykel drahsi ako to auto )
opel astra, mazda 323 a take podobne veci
a ked sa pokazi tak zozenies dalsie za podobnu cenovku
aky je vas nazor na to?
oplati sa to ako presuvadlo z bodu A do bodu B (je mi jasne ze komfort nikde) a vpodstate ani servisne naklady, lebo do toho uz prachy nikto nesype, len to dojazdi
ci je nejaka spodna hranica pod ktoru o jazdenke ani nema cenu uvazovat
Naposledy upravil/-a jcdenton12 v Po 09. Jún, 2014, 01:06, upravené celkom 1 krát.
...
Re: lacne stare bazarove auta ~0.5k
Auto za 500 > na furikovanie po meste pre cerstveho absolventa autoskoly dobry zaciatok, rozhodujuci je predovsetkym stav auta, hlavne brzd a riadenia. Pri tejto cenovke je jedno co kupis, vykon, bezpecnost a prevadzkove naklady budu viac-menej rovnake, ostava len klikat na inzeraty a chodit pozerat auta. Mozes mat stastie a kupit sen slovenskeho motoristu = garazovane nejazdene auto po dochodcovi co s nim jazdil do kostola a k lekarovi (ale toto v inzerate nenajdes).
Ci sa to oplati alebo nie, to je uz len na tebe. Mesacnik na mhd stoji v KE 20€. Za ~45€ natankujem a vozim sa cely mesiac do prace a domov (ostatne spotrebne veci nepocitam). V zime nemrznem na autobusovej zastavke, nemoze sa mi stat ze spoj vynecha a nahradny nepride (alebo pride neskoro).
Ci sa to oplati alebo nie, to je uz len na tebe. Mesacnik na mhd stoji v KE 20€. Za ~45€ natankujem a vozim sa cely mesiac do prace a domov (ostatne spotrebne veci nepocitam). V zime nemrznem na autobusovej zastavke, nemoze sa mi stat ze spoj vynecha a nahradny nepride (alebo pride neskoro).
O auto sa treba starat, pocitaj len zakladne veci ako brzdy, stierace, ziarovky, autobateria... Kupit lacne auto a "viac sa nestarat" nie je rozumne.vpodstate ani servisne naklady, lebo do toho uz prachy nikto nesype, len to dojazdi
Ideapad 3 14IIL05 - i3-1005G1 1.2Ghz | 12GB ram | 128GB ssd
Xbox Series S
Xbox Series S
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Len olej a brzdy mas hned 200€ len za material.
Ak uz, tak okolo 500€ s velkym stastim kupis zachovalejsiu feliciu na LPG ;-)
Ak uz, tak okolo 500€ s velkym stastim kupis zachovalejsiu feliciu na LPG ;-)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Pravda.Ajri napísal:..Mozes mat stastie a kupit sen slovenskeho motoristu = garazovane nejazdene auto po dochodcovi co s nim jazdil do kostola a k lekarovi (ale toto v inzerate nenajdes)....
To čo skončí na inzerát si nenašlo majiteľa bežnou cestou. Nekupoval by som.
Ja som jedno v tejto cene kúpil, po známosti na odporúčanie mechanika, a jazdím ešte dnes. Nepýta si to nič a ešte to vyzerá celkom okej, samozrejme musíš mať pri viacerých veciach prižmúrené oči (sem tam niečo vrzne, klepne, jazdiť na bezpečno...)
Ale to bolo bližšie k 1k €.
V tej cene len aby to nebolo zakvitnuté, a spraviť tomu nutný servis za stovku dve.
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
Oplatiť sa to pre teba ako mladého človeka neopláca. Nepoviem keby si starý dedko na dôchodku a nemáš čo robiť (ako ten môj) tak si kúpiš celkom zachovalý favorit za 300€ a celé dni nič nerobíš len sa v ňom špráraš. Ale to už je o niečom inom. Určite sa to neoplatí už len z hladiska toho že by si musel nájsť nejaký kúsok čo má platnú EK/TK aby si nemusel ísť robiť aj to čo máš hneď 50 €. Koľko by ti to vydržalo ? Rozbil by si to skorej ako by si našporil ďalších 500€ na ďalší taký kúsok. čiže neoplatú sa to
Working on
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
ano, je to rakva s kolieskamiSnake napísal:ak sa chces zabit, iste.
zatial nemam fixny budget (ani to kedy sa bude to auto kupovat) a kedze sa do toho nevyznam absolutne, tak zistujem co a ako
ked by som chcel aspon aku taku bezpecnost, tak na co vsetko pozerat? rok vyroby a znacka+ model ci aj daco viac?
co je taky uplny zaklad?
z takych realnych aut je dream car (prosim nesmejte sa a neurazajte ) octavia I 1.9tdi kombi
vozim som sa v jednotkovom superbe 1.9tdi a bolo to paradne vozenie, az kym sa nezacal kazit
akurat ze taka octa je snom stvrtiny slovenska a zachovala sa vyskytuje napredaj asi tak casto ako lochnesska prisera
rad by som dajake auto lebo budem robit mimo mesta a obcas by nebolo zle prist domov
...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ako sa hovori vochcáfku na hlínách ftédéíčku za pětset nezozenes ani ked sa pohnačkuješ trikrat a nechas stekat po stehne dole do ponožek.
Na ziadny rocnik sa nepozeraj ani na model, ani na vybavu, proste chces nieco podstatne lacnejsie ako neprilis drahy bicykel takze proste zoberies co zozenies a este budes vyrehotany jak sedemrocne lečo - od stastia. Bude to tvoj prvy kram do ktoreho ti nikto nebude moc vypravat a to sa kurwapočíta. Ja som mal prvy vehykel Skodovjenku 100vku, ach ano bolo zopar dekad dozadu a som na to hrdy a cely zivot budem. V tvojom pripade to bude Ford Káčko alebo Open Korza alebo Mazda tridvatri, proste co ti dojde pod ruku a VOBEC sa nebudes pozerat ani na rocnik, ani na to ci jej ide klimatizacia (ak tam nejaka niekedy bola) a dokonca ani na to ci ma hrdzave podbehy alebo zadne dvere.
Bude ti to totizto uplne jedno. Jedine co ta bude zaujimat je, aby tvoju frajerku netlacila radiaca paka do prdele ked budete spolu vyvadzat, pretoze by mohla switchnúť a ty by si ostal akurat vlastnu labu lízať. A nepovedz ze to tak neni
Racionalny clovek si necha sialene dobre preverit / vymenit brzdy, riadenie, tlmice. Ked neotvoris zadne dvere alebo ked ti nepojde klima, z toho este vela ludi neumrelo. Ked ti odpadne vyfuk, bude sranda ale ked stlacis brzdovy pedal dvadsat metrov pred prechodom a ten sa ti zvezie na podlahu lebo budu prehrdzavene trubky pod vozom, to uz je potom sranda za styri roky a viac. Natvrdo.
A taku nechces zazit. Bacha na to. Nech ti na akomkolvek tragaci cokolvek nefunguje, vzdy brzdy, riadenie a potazmo nedajboze aj tlmice musia byt do istej hranice v poriadku. Ked ti vyskáče akné od teploty v lete alebo pupak na riti od vydratej sedacky, to nevadi.
Na ziadny rocnik sa nepozeraj ani na model, ani na vybavu, proste chces nieco podstatne lacnejsie ako neprilis drahy bicykel takze proste zoberies co zozenies a este budes vyrehotany jak sedemrocne lečo - od stastia. Bude to tvoj prvy kram do ktoreho ti nikto nebude moc vypravat a to sa kurwapočíta. Ja som mal prvy vehykel Skodovjenku 100vku, ach ano bolo zopar dekad dozadu a som na to hrdy a cely zivot budem. V tvojom pripade to bude Ford Káčko alebo Open Korza alebo Mazda tridvatri, proste co ti dojde pod ruku a VOBEC sa nebudes pozerat ani na rocnik, ani na to ci jej ide klimatizacia (ak tam nejaka niekedy bola) a dokonca ani na to ci ma hrdzave podbehy alebo zadne dvere.
Bude ti to totizto uplne jedno. Jedine co ta bude zaujimat je, aby tvoju frajerku netlacila radiaca paka do prdele ked budete spolu vyvadzat, pretoze by mohla switchnúť a ty by si ostal akurat vlastnu labu lízať. A nepovedz ze to tak neni
Racionalny clovek si necha sialene dobre preverit / vymenit brzdy, riadenie, tlmice. Ked neotvoris zadne dvere alebo ked ti nepojde klima, z toho este vela ludi neumrelo. Ked ti odpadne vyfuk, bude sranda ale ked stlacis brzdovy pedal dvadsat metrov pred prechodom a ten sa ti zvezie na podlahu lebo budu prehrdzavene trubky pod vozom, to uz je potom sranda za styri roky a viac. Natvrdo.
A taku nechces zazit. Bacha na to. Nech ti na akomkolvek tragaci cokolvek nefunguje, vzdy brzdy, riadenie a potazmo nedajboze aj tlmice musia byt do istej hranice v poriadku. Ked ti vyskáče akné od teploty v lete alebo pupak na riti od vydratej sedacky, to nevadi.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ja sa pozeram po nejakej quattrovici do tejto ceny, ale to ide na prerabku komplet .
.
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
pri aute s cenou 500€, čo môže byť spomínaná felda, je tvoja suma prestrelená... jedine, ak by menil brzdy kompletne... pri základnej pravidelnej výmene je to cca polovicu menej...Chris napísal:Len olej a brzdy mas hned 200€ len za material.
olej 4l + filter 25-30€
brzdy Ferodo Nemecko
kotúče 30€
platničky 20€
pakne 20€
rozumnejšie je kúpiť si lacnejšie auto trebárs za spomínaných 500€ a investovať do ND dalších 500€, ako kúpiť auto za 1000€ a mať obavy kedy ti niečo rupne alebo odíde...
lebo, ak sú na aute veci od výroby a vydržali tam 150 000km/15 rokov, tak vieš, že ked si tam kúpiš nové, tak ti to dalších 150 000 alebo tých 15 rokov znova vydrží... všetko závisí od toho, či si chceš to auto nechať na dlhšie a či si chceš opravy robiť sám
je v podstate jedno aké auto si človek kúpi, vždy si treba skontrolovať brzdy v servise alebo na stk merákom a aj opticky... vymeniť popraskané hadičky a hrdzavé rúrky... dalej je vhodné ak nie je od auta servisná historia, vymeniť všetky kvapaliny... a potom ked sú peniaze nazvyš, tak meniť ostatné veci ako napr. podvozok (tlmiče a pružiny) a až nakoniec riešiť, že sú na aute rozkvitnuté lemy a piate dvere
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
hmm... a naco riesit olej filtre brzdy a pod <>? Pri aute za 500 € tam budem olej maximalne dolievat a nie ho menit. Filter ako keby ani neexistoval. A bude mi srdecne jedno, ze brzdy trasu. Idealne kupit take, ktore ma aspon dostatocnu hrubku kotucov a maximalne tak vymenit platnicky. Pokial bude fungovat korupcia na STK/EK, tak s takym vrakom si pojazdim aj 5-6 rokov, kym sa definitivne nerozpadne. A vozim sa za par korun.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Stenlty: ty zijes !!! som si neuvedomil, ze na felde su kotuce vo velkosti CD a stoja fakt par korun. Pocital som to minimalne ceny na moje.
Papek: 5-6 rokov jazdit na polorozpadnutej hrce? hovor co chces, ale kazde auto si zasluzi servis. Radsej si kupim za 500e feldu/golf2 a vopcham do neho 500e, porobim veci atd a budem sa vozit. Ako kupit nieco drahsie a bez udrzby.
Papek: 5-6 rokov jazdit na polorozpadnutej hrce? hovor co chces, ale kazde auto si zasluzi servis. Radsej si kupim za 500e feldu/golf2 a vopcham do neho 500e, porobim veci atd a budem sa vozit. Ako kupit nieco drahsie a bez udrzby.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Je to relativne. Trhova hodnota mojho Mondea 1998 je teraz cca 600 EUR (co som namatkovo pozeral bazos). Len tak na blind by som taketo auto nekupoval, ale ak je to od znameho, ktory sa on stara, pravidelne servisuje, nevidim problem. Ak ti vie predavajuci vydokladovat, co vsetko na aute servisoval, kedy to bolo, pri kolkych kilometroch, tak vies, ze priebezne robil servis, ako veci odchadzaju kilometrami. Take auto nie je ani zdaleka na zabitie (sam na takom zatial spokojne jazdim, aj ked ho chcem co najskor vymenit za novsie).
Ak cosi ale kupujes od takehoto vola
Ak sa ucis jazdit, pre zaciatok je lepsie starsi funkcny vrak Sem tam "sa zadari" a potom to cloveka aspon tak nemrzi.
Ak cosi ale kupujes od takehoto vola
tak riskujes v prvom rade svoju penazenku a nasledne svoje zdravie a zivot. Nehovoriac o nervoch.Papek napísal:hmm... a naco riesit olej filtre brzdy a pod <>? Pri aute za 500 € tam budem olej maximalne dolievat a nie ho menit. Filter ako keby ani neexistoval. A bude mi srdecne jedno, ze brzdy trasu. Idealne kupit take, ktore ma aspon dostatocnu hrubku kotucov a maximalne tak vymenit platnicky.
Ak sa ucis jazdit, pre zaciatok je lepsie starsi funkcny vrak Sem tam "sa zadari" a potom to cloveka aspon tak nemrzi.