jazdenka za ~3k

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Používateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

jazdenka za ~3k

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

zdravim
chcel by som sa opytat, ci mate skusenosti s kupovanim takych histrickych a este nie uplne rozpadnutych autach

viacero ludi v okoli si pokupilo tak pojazdne kusky za ~500e (za zvysok si kupili napriklad bicykel drahsi ako to auto :rofl: )
opel astra, mazda 323 a take podobne veci
a ked sa pokazi tak zozenies dalsie za podobnu cenovku

aky je vas nazor na to?
oplati sa to ako presuvadlo z bodu A do bodu B (je mi jasne ze komfort nikde) a vpodstate ani servisne naklady, lebo do toho uz prachy nikto nesype, len to dojazdi

ci je nejaka spodna hranica pod ktoru o jazdenke ani nema cenu uvazovat
Naposledy upravil/-a jcdenton12 v Po 09. Jún, 2014, 01:06, upravené celkom 1 krát.
...
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Re: lacne stare bazarove auta ~0.5k

Príspevok od používateľa Snake »

ak sa chces zabit, iste.

.
Ajri
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 12. Sep, 2009, 12:28

Príspevok od používateľa Ajri »

Auto za 500 > na furikovanie po meste pre cerstveho absolventa autoskoly dobry zaciatok, rozhodujuci je predovsetkym stav auta, hlavne brzd a riadenia. Pri tejto cenovke je jedno co kupis, vykon, bezpecnost a prevadzkove naklady budu viac-menej rovnake, ostava len klikat na inzeraty a chodit pozerat auta. Mozes mat stastie a kupit sen slovenskeho motoristu = garazovane nejazdene auto po dochodcovi co s nim jazdil do kostola a k lekarovi (ale toto v inzerate nenajdes).

Ci sa to oplati alebo nie, to je uz len na tebe. Mesacnik na mhd stoji v KE 20€. Za ~45€ natankujem a vozim sa cely mesiac do prace a domov (ostatne spotrebne veci nepocitam). V zime nemrznem na autobusovej zastavke, nemoze sa mi stat ze spoj vynecha a nahradny nepride (alebo pride neskoro).
vpodstate ani servisne naklady, lebo do toho uz prachy nikto nesype, len to dojazdi
O auto sa treba starat, pocitaj len zakladne veci ako brzdy, stierace, ziarovky, autobateria... Kupit lacne auto a "viac sa nestarat" nie je rozumne.
Ideapad 3 14IIL05 - i3-1005G1 1.2Ghz | 12GB ram | 128GB ssd
Xbox Series S
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

Len olej a brzdy mas hned 200€ len za material.

Ak uz, tak okolo 500€ s velkym stastim kupis zachovalejsiu feliciu na LPG ;-)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Gudas
VIP
VIP
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Gudas »

Ajri napísal:..Mozes mat stastie a kupit sen slovenskeho motoristu = garazovane nejazdene auto po dochodcovi co s nim jazdil do kostola a k lekarovi (ale toto v inzerate nenajdes)....
Pravda.
To čo skončí na inzerát si nenašlo majiteľa bežnou cestou. Nekupoval by som.

Ja som jedno v tejto cene kúpil, po známosti na odporúčanie mechanika, a jazdím ešte dnes. Nepýta si to nič a ešte to vyzerá celkom okej, samozrejme musíš mať pri viacerých veciach prižmúrené oči :) (sem tam niečo vrzne, klepne, jazdiť na bezpečno...)
Ale to bolo bližšie k 1k €.

V tej cene len aby to nebolo zakvitnuté, a spraviť tomu nutný servis za stovku dve.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -
QuaDko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16

Príspevok od používateľa QuaDko »

Oplatiť sa to pre teba ako mladého človeka neopláca. Nepoviem keby si starý dedko na dôchodku a nemáš čo robiť (ako ten môj) tak si kúpiš celkom zachovalý favorit za 300€ a celé dni nič nerobíš len sa v ňom špráraš. Ale to už je o niečom inom. Určite sa to neoplatí už len z hladiska toho že by si musel nájsť nejaký kúsok čo má platnú EK/TK aby si nemusel ísť robiť aj to čo máš hneď 50 €. Koľko by ti to vydržalo ? Rozbil by si to skorej ako by si našporil ďalších 500€ na ďalší taký kúsok. čiže neoplatú sa to :D
Working on
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

Snake napísal:ak sa chces zabit, iste.
ano, je to rakva s kolieskami

zatial nemam fixny budget (ani to kedy sa bude to auto kupovat) a kedze sa do toho nevyznam absolutne, tak zistujem co a ako
ked by som chcel aspon aku taku bezpecnost, tak na co vsetko pozerat? rok vyroby a znacka+ model ci aj daco viac?
co je taky uplny zaklad?

z takych realnych aut je dream car (prosim nesmejte sa a neurazajte :red: ) octavia I 1.9tdi kombi
vozim som sa v jednotkovom superbe 1.9tdi a bolo to paradne vozenie, az kym sa nezacal kazit

akurat ze taka octa je snom stvrtiny slovenska a zachovala sa vyskytuje napredaj asi tak casto ako lochnesska prisera

rad by som dajake auto lebo budem robit mimo mesta a obcas by nebolo zle prist domov
...
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ako sa hovori vochcáfku na hlínách ftédéíčku za pětset nezozenes ani ked sa pohnačkuješ trikrat a nechas stekat po stehne dole do ponožek.

Na ziadny rocnik sa nepozeraj ani na model, ani na vybavu, proste chces nieco podstatne lacnejsie ako neprilis drahy bicykel takze proste zoberies co zozenies a este budes vyrehotany jak sedemrocne lečo - od stastia. Bude to tvoj prvy kram do ktoreho ti nikto nebude moc vypravat a to sa kurwapočíta. Ja som mal prvy vehykel Skodovjenku 100vku, ach ano bolo zopar dekad dozadu a som na to hrdy a cely zivot budem. V tvojom pripade to bude Ford Káčko alebo Open Korza alebo Mazda tridvatri, proste co ti dojde pod ruku a VOBEC sa nebudes pozerat ani na rocnik, ani na to ci jej ide klimatizacia (ak tam nejaka niekedy bola) a dokonca ani na to ci ma hrdzave podbehy alebo zadne dvere.

Bude ti to totizto uplne jedno. Jedine co ta bude zaujimat je, aby tvoju frajerku netlacila radiaca paka do prdele ked budete spolu vyvadzat, pretoze by mohla switchnúť a ty by si ostal akurat vlastnu labu lízať. A nepovedz ze to tak neni :)

Racionalny clovek si necha sialene dobre preverit / vymenit brzdy, riadenie, tlmice. Ked neotvoris zadne dvere alebo ked ti nepojde klima, z toho este vela ludi neumrelo. Ked ti odpadne vyfuk, bude sranda ale ked stlacis brzdovy pedal dvadsat metrov pred prechodom a ten sa ti zvezie na podlahu lebo budu prehrdzavene trubky pod vozom, to uz je potom sranda za styri roky a viac. Natvrdo.

A taku nechces zazit. Bacha na to. Nech ti na akomkolvek tragaci cokolvek nefunguje, vzdy brzdy, riadenie a potazmo nedajboze aj tlmice musia byt do istej hranice v poriadku. Ked ti vyskáče akné od teploty v lete alebo pupak na riti od vydratej sedacky, to nevadi.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Snake
VIP
VIP

Ja sa pozeram po nejakej quattrovici do tejto ceny, ale to ide na prerabku komplet :-).

.
Heatman
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Heatman »

Audi 100 quattro? :mrcool:
PC-01:
CPU: Core i5 14600K + (ASUS TUF GAMING LC 240 + 2x Noctua NF-P12)
MB: Gigabyte Z690 UD DDR4
RAM: Kingston FURY Beast DDR4 3600MT/s CL17 2x8GB (KF436C17BBAK2/16)
GPU: ASUS ROG STRIX RTX2080TI OC 11G GAMING
SSD + HDD: (WD BLACK SN850 1TB + JEYI GodFins Heatsink) + (WD10JPLX Black + Scythe QD 2.5)
DVDRW: Sony NEC AD-7200S
PSU: Corsair AX850
Case: Cooler Master Dominator CM 690 II + (butil mats + 9mm foam) + FANs: 2x in CM-120, 1x out NB-BlackSilentFan XL-2
FAN control: Fan Control software
Monitor + stand: Samsung 32" Odyssey Gaming monitor G55T (C32G55TQWR) + MAX MTM4110FM
Keyboard: Corsair K95 RGB MX Brown NA-layout
Mouse + pad: Trust Laser Gamer Mouse Elite GM-4800 + A4Tech X7-500MP

Audio: Audio-gd NFB-11 --> JBL LSR4326P + JBL LSR4312SP
                                                                    --> Beyerdynamic DT880 Edition 600Ω + Antlion ModMic 4.0

HTPC:
CPU: AMD Ryzen 5600G + Scythe Ninja 3
MB: ASRock X570 Phantom Gaming-ITX/TB3
RAM: Kingston HyperX FURY 2x8GB
SSD: Adata Ultimate SU800 256
PSU: BeQuiet 300
Case: Fractal Design Node 304

NB-01:
Dell Latitude E6330
CPU: Core i5-3320m
RAM: 2x4096 DDR3
SSD + HDD: Crucial M500 240GB + (WD3200BEKT Black + optical bay caddy)
Snake
VIP
VIP

80/90/100, uvidime co bude :)

.
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44

Príspevok od používateľa STENLY »

Chris napísal:Len olej a brzdy mas hned 200€ len za material.
pri aute s cenou 500€, čo môže byť spomínaná felda, je tvoja suma prestrelená... jedine, ak by menil brzdy kompletne... pri základnej pravidelnej výmene je to cca polovicu menej...

olej 4l + filter 25-30€

brzdy Ferodo Nemecko
kotúče 30€
platničky 20€
pakne 20€

rozumnejšie je kúpiť si lacnejšie auto trebárs za spomínaných 500€ a investovať do ND dalších 500€, ako kúpiť auto za 1000€ a mať obavy kedy ti niečo rupne alebo odíde...

lebo, ak sú na aute veci od výroby a vydržali tam 150 000km/15 rokov, tak vieš, že ked si tam kúpiš nové, tak ti to dalších 150 000 alebo tých 15 rokov znova vydrží... všetko závisí od toho, či si chceš to auto nechať na dlhšie a či si chceš opravy robiť sám

je v podstate jedno aké auto si človek kúpi, vždy si treba skontrolovať brzdy v servise alebo na stk merákom a aj opticky... vymeniť popraskané hadičky a hrdzavé rúrky... dalej je vhodné ak nie je od auta servisná historia, vymeniť všetky kvapaliny... a potom ked sú peniaze nazvyš, tak meniť ostatné veci ako napr. podvozok (tlmiče a pružiny) a až nakoniec riešiť, že sú na aute rozkvitnuté lemy a piate dvere :)
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

hmm... a naco riesit olej filtre brzdy a pod <>? Pri aute za 500 € tam budem olej maximalne dolievat a nie ho menit. Filter ako keby ani neexistoval. A bude mi srdecne jedno, ze brzdy trasu. Idealne kupit take, ktore ma aspon dostatocnu hrubku kotucov a maximalne tak vymenit platnicky. Pokial bude fungovat korupcia na STK/EK, tak s takym vrakom si pojazdim aj 5-6 rokov, kym sa definitivne nerozpadne. A vozim sa za par korun.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

Stenlty: ty zijes !!! :D som si neuvedomil, ze na felde su kotuce vo velkosti CD a stoja fakt par korun. Pocital som to minimalne ceny na moje.

Papek: 5-6 rokov jazdit na polorozpadnutej hrce? hovor co chces, ale kazde auto si zasluzi servis. Radsej si kupim za 500e feldu/golf2 a vopcham do neho 500e, porobim veci atd a budem sa vozit. Ako kupit nieco drahsie a bez udrzby.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10

Príspevok od používateľa Odar »

Je to relativne. Trhova hodnota mojho Mondea 1998 je teraz cca 600 EUR (co som namatkovo pozeral bazos). Len tak na blind by som taketo auto nekupoval, ale ak je to od znameho, ktory sa on stara, pravidelne servisuje, nevidim problem. Ak ti vie predavajuci vydokladovat, co vsetko na aute servisoval, kedy to bolo, pri kolkych kilometroch, tak vies, ze priebezne robil servis, ako veci odchadzaju kilometrami. Take auto nie je ani zdaleka na zabitie (sam na takom zatial spokojne jazdim, aj ked ho chcem co najskor vymenit za novsie).

Ak cosi ale kupujes od takehoto vola
Papek napísal:hmm... a naco riesit olej filtre brzdy a pod <>? Pri aute za 500 € tam budem olej maximalne dolievat a nie ho menit. Filter ako keby ani neexistoval. A bude mi srdecne jedno, ze brzdy trasu. Idealne kupit take, ktore ma aspon dostatocnu hrubku kotucov a maximalne tak vymenit platnicky.
tak riskujes v prvom rade svoju penazenku a nasledne svoje zdravie a zivot. Nehovoriac o nervoch.

Ak sa ucis jazdit, pre zaciatok je lepsie starsi funkcny vrak :D Sem tam "sa zadari" a potom to cloveka aspon tak nemrzi.
- PC
Corsair SF600 600W 80 PLUS Platinum
Cooler Master MasterBox NR200 Black
Crucial Ballistix 2 x 16GB DDR4 3600 CL16
Kingston KC3000 2TB NVMe + Thermalright HR-09 2280 PRO Black, Samsung 970 EVO Plus 2TB NVMe
Gigabyte B550 I AORUS PRO AX
Ryzen 9 5900X
ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING O12G (0.862V @ 1890 MHz)
Noctua NH-U12A
2 x Noiseblocker NB-eLoop B12-PS
2 x Noctua NF-A12x15 PWM Chromax Black
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
Asus ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
i5-13500 (power limit 45 W)
Kingston FURY Beast DDR5 2x16 GB 5200 MHz CL40
Silicon Power P34A60 2 TB NVMe + Samsung 850 EVO 500 GB SATA + Crucial MX500 2 TB SATA + WD Blue 3D NAND 500 GB M.2 SATA
Noctua NH-L9x65
Noctua NF-A8 PWM

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"