Profesionálnu, alebo hernú grafickú kartu
Re: Profesionálnu, alebo hernú grafickú kartu
Home Premium skutocne nie je na podnikanie..
Aby sme si to ujasnili, tebe ho teoreticky nic nezakazuje pouzivat, ale nemas pravo na odpocet dane, ak ti nieco ine povedali na MS linke, tak ti povedali zle..
Nech pride ale Snake a objasni ti, on to vie najlepsie.. OEM samozrejme pouzivat mozes, ale nepochopil si, ze on si sklada PC sam ?! Pri WIN8 sa menilo EULA, tak si to musim este raz sam ja prejst, akurat viem, ze po novom na nekomercne pouzivanie doma mozes OEM prenasat.
''Zaroven jednym dychom dodam, ze napr. v Qcompe ci Datacompe mi predajni manazeri poradili kupit OEM system napr. s mysou, pretoze kupou mysi realne menis HW svojho systemu.''
Vidis,
navadzali ta ako to obist.. = ILEGAL..
Aby sme si to ujasnili, tebe ho teoreticky nic nezakazuje pouzivat, ale nemas pravo na odpocet dane, ak ti nieco ine povedali na MS linke, tak ti povedali zle..
Nech pride ale Snake a objasni ti, on to vie najlepsie.. OEM samozrejme pouzivat mozes, ale nepochopil si, ze on si sklada PC sam ?! Pri WIN8 sa menilo EULA, tak si to musim este raz sam ja prejst, akurat viem, ze po novom na nekomercne pouzivanie doma mozes OEM prenasat.
''Zaroven jednym dychom dodam, ze napr. v Qcompe ci Datacompe mi predajni manazeri poradili kupit OEM system napr. s mysou, pretoze kupou mysi realne menis HW svojho systemu.''
Vidis,
navadzali ta ako to obist.. = ILEGAL..
Spoiler: ukázať
- commodore64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
No mohol by napisat Snake. Pocuj, myslim, ze si trochu mylis dojmy s pojmami. a) dan si mozes odpocitat od akehokolvek tovaru ci sluzby adekvatne vyuziteho v podnikani. Je uplne jedno, ci mas Home Premium alebo Professional alebo trebars Basic. Win7 PRO akurat rozsiruje funkcnost systemu pri vzdialenom pouziti ale z pohladu licencii nic nemeni. Si zober, ze vsetky Win-y v notebookoch su OEM-ka co by podla teba znamenalo nemoznost pouzit legalne v podnikani. Bullshit. Ako som pisal, ci uz pouzivas PRO alebo HP, su licencne podmienky takmer rovnake. Vyslovene odlisny licencny program je student/teacher a potom samozrejme enterprise riesenia. A - nie som si uplne isty, ale pri W8 PRO ponuka MS moznost downgrade-u na Win7 -ale to su vsetko len bonusy za priplatkovy balik, pricom licencia sa nemeni. Ja som si tymito tvrdeniami takmer isty, ale samozrejme sa mozem mylit. Ak by ma sem prisla pucovat nejaka BSA, tak sa odvolam na ich hotlajn, pretoze som to fakt s nimi riesil. Vravel som im, ze svoj HW menim pomerne casto, tak mi odporucili Win7 HP krabicovu verziu - stala tusim 160€ a tym padom nemam nalepku na skrinke, mozem si lubovolne casto preinstalovat system, menit HW... Pri Office mam moznost nainstalovat ho na 2 zariadenia, ktore pouzivam.
Ne, toto co tvrdis ty a to, ze z Home Premium a Home Basic je mozny odpovec dane je bullshit, tieto nemozes mat tusim ani v majektu ako SW ...
Na druhej strane, je mozne, ze MS uz zmenil politiku..
Na druhej strane, je mozne, ze MS uz zmenil politiku..
- commodore64
- Používateľ
Dal som si tu namahu a pozrel Google. EN aj SK a hladal odpoved. Velmi malo relevantnych clankov som nasiel, ale ak som nasiel, tak vsade je uvedene, ze medzi PRO a HP nie je rozdiel v licencii. Kupis si zelezo a ak si kupis aj system, je legalny. Moznost komercneho vyuzitia je uvedeny aj v EULA-e. Ak mas fakturu napisanu na firmu - je brany ako DRHIM a okrem DPH - ak si platca, si naklady zapocitas aj do danoveho priznania k dani zo zavislej cinnosti. Mam to tak, ma to okolo mna kazdy clovek, ktoreho poznam a nikto s tym nemal nikdy problem. Dokonca mam tu teraz vedla seba starsiu pracovnu stanicu HP Pavilion Elite HPE-430cs a je tam OEM-kovy Win7 HP. Za 11 rokov podnikania som mal tusim 4 danove kontroly a nikto mi nepovedal ani muk - vsjo v parjadku
Nemusime sa fakt hadat. Mohol by ten Snake napisat...

ja len strucne v bodoch
1) Windows XY akejkovek produktovej verzie je mozne pouzivat aj v komercnom prostredi, vynimku tvoria jedine Application pool (napr Office), a developer tools. To ze niekto by si vzal Home Premium a potom chcel remote desktop (aj formou team viewera!!!), je jeho problem a bude o to ochudobneny.
2) Windows 7 OEM - Tzv. System Builder Pack - sa zakupuje vyhradne na prevod na dalsiu osobu, nie je mozne zakupit toto a pouzivat to v komercnom prostredi legalne, v pripade Win 7 ani na domace ucely (to ze je to bullshit, nerieste teraz). OEM proste musi odist prec, nie s mysou, ale s tzv. licencovanym zariadenim. Pre ucely pojmu licencovane zariadenie rozumieme nasledovne -
3) chlapikom/dievcatam zo support linky MSFT neverte ani slovo, neraz sa stalo ze podali zle info, a potom sa to dokazovalo PURom/PLkom a MSLT danemu produktu. Oni nemaju povacsinou ani paru co a jak je, svetla vynimka je ak vie co je OEM, co je ESD, Retail a OLPNL. Nevedia rozdiely medzi tymito licencnymi modelmi, len hadaju. Najlepsie je mat na toto svojho poradcu z MSFT alebo od svojho resellera. Davam taktiez kontakt na Licensing Hotline priamo v Irsku, tam to vymyslaju a poradia - +448448002400. Key factor je to, ze vzdy sa pytajte svojho resellera, ani v irsku nevedia nasupu aky restrictions su pre nas region co sa tyka produktov a ich zalicencovania.
4)
5)
6) co sa tyka zdanovania, na toto kua kua kua kua pozor - Software Assurance sa licenciuje ako sluzba, software ako sluzba, zelezo ako majetok! Mozete pekne usetrit ak v tomto viete kluckovat
//maly editik: pre spravnost ako zalicencovat PC ak si ho kupujem pre seba
Nakupim zelezo, zlozim ho, a kupim GGK, ak mam tychto PC viac ako 5, uz sa mi oplati kupit tzv. GGWA.
TLDR:
OEM - PC ide prec z firmy (dalsi predaj, ten co predava, prebera na seba zaruky a rizika /napr. poskodena nalepka/)
GGK - mam PC, nezalicencovane, kupene do firmy ako majetok, a potrebujem ho zalicencovat, nema podkladovy OS, a OEMkom ho liznut nemozem lebo nejde prec, takze GGK
1) Windows XY akejkovek produktovej verzie je mozne pouzivat aj v komercnom prostredi, vynimku tvoria jedine Application pool (napr Office), a developer tools. To ze niekto by si vzal Home Premium a potom chcel remote desktop (aj formou team viewera!!!), je jeho problem a bude o to ochudobneny.
2) Windows 7 OEM - Tzv. System Builder Pack - sa zakupuje vyhradne na prevod na dalsiu osobu, nie je mozne zakupit toto a pouzivat to v komercnom prostredi legalne, v pripade Win 7 ani na domace ucely (to ze je to bullshit, nerieste teraz). OEM proste musi odist prec, nie s mysou, ale s tzv. licencovanym zariadenim. Pre ucely pojmu licencovane zariadenie rozumieme nasledovne -
Licensed Device means the single physical hardware system to which a license is assigned. For purposes of this definition, a hardware partition or blade is considered to be a separate device
Cize ako vidite, nie je to ziadna mys, ziadna klavesnica, je to pocitac - doska, disk, pamat a procesor. Nedajte sa na toto oblbnut nikde, idu na vas iba zarobit!License Model. The software is licensed on a per copy per computer basis. A computer is a physical hardware system with an internal storage device capable of running the software. A hardware partition or blade is considered to be a separate computer.
3) chlapikom/dievcatam zo support linky MSFT neverte ani slovo, neraz sa stalo ze podali zle info, a potom sa to dokazovalo PURom/PLkom a MSLT danemu produktu. Oni nemaju povacsinou ani paru co a jak je, svetla vynimka je ak vie co je OEM, co je ESD, Retail a OLPNL. Nevedia rozdiely medzi tymito licencnymi modelmi, len hadaju. Najlepsie je mat na toto svojho poradcu z MSFT alebo od svojho resellera. Davam taktiez kontakt na Licensing Hotline priamo v Irsku, tam to vymyslaju a poradia - +448448002400. Key factor je to, ze vzdy sa pytajte svojho resellera, ani v irsku nevedia nasupu aky restrictions su pre nas region co sa tyka produktov a ich zalicencovania.
4)
Meni sa toho hodne z pohladu licencovania, napriklad take spustanie WinXP modu, downgradovatelnost a podobne. Pozri si tie MSLTWin7 PRO akurat rozsiruje funkcnost systemu pri vzdialenom pouziti ale z pohladu licencii nic nemeni.

5)
na auditoch sme takichto mali, mas poznat zmluvu, ak ti poviem ze jednu licenciu na Office 2013 mozes nainstalovat na 10 PC, smies? Preco? Na zaklade coho?Ak by ma sem prisla pucovat nejaka BSA, tak sa odvolam na ich hotlajn, pretoze som to fakt s nimi riesil.
6) co sa tyka zdanovania, na toto kua kua kua kua pozor - Software Assurance sa licenciuje ako sluzba, software ako sluzba, zelezo ako majetok! Mozete pekne usetrit ak v tomto viete kluckovat

//maly editik: pre spravnost ako zalicencovat PC ak si ho kupujem pre seba
Nakupim zelezo, zlozim ho, a kupim GGK, ak mam tychto PC viac ako 5, uz sa mi oplati kupit tzv. GGWA.
TLDR:
OEM - PC ide prec z firmy (dalsi predaj, ten co predava, prebera na seba zaruky a rizika /napr. poskodena nalepka/)
GGK - mam PC, nezalicencovane, kupene do firmy ako majetok, a potrebujem ho zalicencovat, nema podkladovy OS, a OEMkom ho liznut nemozem lebo nejde prec, takze GGK
.
Včera som našiel na stránkach microsoftu, ale dnes sa už k tomu nanešťastie neviem dostať, takéto niečo: Windows s licenciu OEM je možné zakúpiť buď s novým počítačom, alebo sa táto licencia viaže na samostatne kúpený hardvér, ktorý tvorí do kopy PC ( CPU, doska, HDD, ram, zdroj). Takto kupovaný systém s licenciou OEM musí byť spoločne na lístku (pokladničnom bloku/ daňovom doklade) s vyššie spomínaným hardvérom na ktorý je licencia viazaná a teda je takýto systém legálny len s týmto hardvérom a dokladom o legálnosti tohto systému je práve pokladničný blok kde je systém aj spolu s hardvérom.
citovanie z inej debaty :
OEM - žádná změna. Stejně jako dnes, i v případě Windows 8 bude systém předinstalován na hotovém značkovém počítači a licence se bude vázat na tento konkrétní počítač, tzn. je nepřenosná
System Builder ⇒ Personal Use License. Jde o lehce pozměněný typ licence, který tak trochu zjednodušuje situaci. Stávající System Builder licence je použitelná i koncovým uživatelem. Ten si ji může pořídit za předpokladu, že si spolu s ní koupí počítač, nebo pět základních komponent počítače (základní deska, procesor, paměť, pevný disk, skříň). Takový uživatel se pak stal zároveň systém builderem a souhlasil se smlouvou, která je na OEM balení pro Systém buildery.
A dnes som ešte natrafil na takéto niečo, teraz už môžem citovať a prikladám aj odkaz :
Pre OEM licencie zakúpené po 1. 5. 2004 platí, že v prípade rozširovania zariadenia, na ktorom sú nainštalované, je pre ich zachovanie možné vymeniť akúkoľvek súčasť zariadenia s výnimkou základnej dosky. Výmenu základnej dosky pri zachovaní licencie OEM je možné uskutočniť v prípade záručnej opravy zariadenia, a to do dvoch rokov od jeho zakúpenia.
( http://www.microsoft.com/slovakia/licen ... l/oem.aspx )
Tak čo si o tom myslíte? keď si poskladám PC z jedného obchodu a na lístku budem mať zároveň windows s OEM licenciou, bude jeho použite pre komerčné účely legálne?
citovanie z inej debaty :
OEM - žádná změna. Stejně jako dnes, i v případě Windows 8 bude systém předinstalován na hotovém značkovém počítači a licence se bude vázat na tento konkrétní počítač, tzn. je nepřenosná
System Builder ⇒ Personal Use License. Jde o lehce pozměněný typ licence, který tak trochu zjednodušuje situaci. Stávající System Builder licence je použitelná i koncovým uživatelem. Ten si ji může pořídit za předpokladu, že si spolu s ní koupí počítač, nebo pět základních komponent počítače (základní deska, procesor, paměť, pevný disk, skříň). Takový uživatel se pak stal zároveň systém builderem a souhlasil se smlouvou, která je na OEM balení pro Systém buildery.
A dnes som ešte natrafil na takéto niečo, teraz už môžem citovať a prikladám aj odkaz :
Pre OEM licencie zakúpené po 1. 5. 2004 platí, že v prípade rozširovania zariadenia, na ktorom sú nainštalované, je pre ich zachovanie možné vymeniť akúkoľvek súčasť zariadenia s výnimkou základnej dosky. Výmenu základnej dosky pri zachovaní licencie OEM je možné uskutočniť v prípade záručnej opravy zariadenia, a to do dvoch rokov od jeho zakúpenia.
( http://www.microsoft.com/slovakia/licen ... l/oem.aspx )
Tak čo si o tom myslíte? keď si poskladám PC z jedného obchodu a na lístku budem mať zároveň windows s OEM licenciou, bude jeho použite pre komerčné účely legálne?
- commodore64
- Používateľ
Snake, dakujeme za vyklad. Z mojej strany hned velka kritika na margo Microsoftu. Hladam v googli a neviem sa poriadne k tymto informaciam dopracovat. Toto ma byt uplne zakladna informacia pre vsetkych userov - nie ze musim snorit po strankach a tapat po informaciach. Navyse mi povies, ze hotline stoji za nic. Potom skadial maju ludia - velakrat uplni IT analfabeti vediet, ako spravne nalicencovat vlastne PC? Navyse je uplne trapne to, ze to staci dat na jednu prehladnu A4 a ponukat info ihned napr. na uvodnej stranke. Ved to je zakladna vec, ktora ovplyvnuje ich zisky a uvedomelost userov pre spravne pouzivanie licencii. Co poznam ludi, tak 99% si kupuje samozrejme OEM-ka. InBtw.: na alze je 8.1 FPP za cenu takmer rovnaku ako GGK - cca 105€.
Ak je to teda tak, mozem kupit OEM aj ja - dokonca ho mozem kupit aj solo, ale musim ho dalej odpredat v hotovom PC a musim mat k tomu doklad. Ja som naposledy kupoval OEM znamemu, ktoremu sa pokazil HDD a zaroven chcel legalizovat system. Tak sme kupili HDD a OEM.
InBtw.: Toto je fakt "sranda", pretoze nasiroko nadaleko som jediny, kto pouziva FPP system. Jedini legalni useri su teda majitelia hotovych rieseni - napr. notebookov. Inak vseeeetci OEM vo velkom. Mozes chodit z kancelarie do kancelarie a rozdavat obzaloby. Navyse v OEM-kach veselo menia HW
Podla mna su to ficury, nie licencovanie.Meni sa toho hodne z pohladu licencovania, napriklad take spustanie WinXP modu, downgradovatelnost a podobne. Pozri si tie MSLT
Je to napisane v popiskoch v produktu v shopoch:na auditoch sme takichto mali, mas poznat zmluvu, ak ti poviem ze jednu licenciu na Office 2013 mozes nainstalovat na 10 PC, smies? Preco? Na zaklade coho?
To s tym OEM celkom nechapem. Podla toho, co hovoris, bud kupim OEM s hotovym PC ako end user (typicke pre notebooky), ale ak kupim na firmu OEM, mal by som ho predat end userovi so zelezom (HDD, doska, proc)? Ak kupim OEM s dielmi potrebnymi na cely PC, nemoze mi ostat vo firme na pouzivanie? Ak spravne chapem, OEM mozu kupovat len system buideri na dalsi odpredaj end userom. End user sa teda moze dostat k OEM-ku len formou kupy celeho systemu uz zlozeneho System Buiderom.Full Packaged Product (FPP) – obsahuje inštalačné DVD (32 i 64bit) a kartu so sériovým číslom. Office je možné inštalovať až na 2 PC, výhradne však pre jedného užívateľa. Licencia je prenosná, pri kúpe nového počítača možno teda softvér inštalovať aj na neho. Existuje tiež lacnejšie neprenositeľná verzia pre 1 PC.
Ak je to teda tak, mozem kupit OEM aj ja - dokonca ho mozem kupit aj solo, ale musim ho dalej odpredat v hotovom PC a musim mat k tomu doklad. Ja som naposledy kupoval OEM znamemu, ktoremu sa pokazil HDD a zaroven chcel legalizovat system. Tak sme kupili HDD a OEM.
InBtw.: Toto je fakt "sranda", pretoze nasiroko nadaleko som jediny, kto pouziva FPP system. Jedini legalni useri su teda majitelia hotovych rieseni - napr. notebookov. Inak vseeeetci OEM vo velkom. Mozes chodit z kancelarie do kancelarie a rozdavat obzaloby. Navyse v OEM-kach veselo menia HW

http://www.microsoft.com/en-us/legal/in ... fault.aspxZ mojej strany hned velka kritika na margo Microsoftu. Hladam v googli a neviem sa poriadne k tymto informaciam dopracovat.
VL zmluvy sa riadia svojimi LT a PURom/PLkom
http://www.microsoft.com/licensing/abou ... nsing.aspx
Mas to pri instalacii, to je to na co kazdy klika automaticky accept.Potom skadial maju ludia - velakrat uplni IT analfabeti vediet, ako spravne nalicencovat vlastne PC? Navyse je uplne trapne to, ze to staci dat na jednu prehladnu A4 a ponukat info ihned napr. na uvodnej stranke. Ved to je zakladna vec, ktora ovplyvnuje ich zisky a uvedomelost userov pre spravne pouzivanie licencii. Co poznam ludi, tak 99% si kupuje samozrejme OEM-ka. InBtw.: na alze je 8.1 FPP za cenu takmer rovnaku ako GGK - cca 105€.
LicencovaniePodla mna su to ficury, nie licencovanie.

Mna a ani ziadneho auditora nebude zaujimat co je napisane v popise produktu na nejakom eshope, ak msft pozmeni mslt a ty s tym budes suhlasit (napr. opat odkliknutim accept pri instalaci napr SP), tak ma nezaujima co je na shope. Uvedom si, ze podmienky kladie MSFT, nie predajca, nie vyrobca ntb ci ineho sw.Je to napisane v popiskoch v produktu v shopoch.
Presne si to pochopil. Na to je OEM. Na osobne pouzivanie je GGK/GGWA/VL.To s tym OEM celkom nechapem. Podla toho, co hovoris, bud kupim OEM s hotovym PC ako end user (typicke pre notebooky), ale ak kupim na firmu OEM, mal by som ho predat end userovi so zelezom (HDD, doska, proc)? Ak kupim OEM s dielmi potrebnymi na cely PC, nemoze mi ostat vo firme na pouzivanie? Ak spravne chapem, OEM mozu kupovat len system buideri na dalsi odpredaj end userom. End user sa teda moze dostat k OEM-ku len formou kupy celeho systemu uz zlozeneho System Buiderom
To stale nie je legal.Ak je to teda tak, mozem kupit OEM aj ja - dokonca ho mozem kupit aj solo, ale musim ho dalej odpredat v hotovom PC a musim mat k tomu doklad. Ja som naposledy kupoval OEM znamemu, ktoremu sa pokazil HDD a zaroven chcel legalizovat system. Tak sme kupili HDD a OEM.
Sak totoInBtw.: Toto je fakt "sranda", pretoze nasiroko nadaleko som jediny, kto pouziva FPP system. Jedini legalni useri su teda majitelia hotovych rieseni - napr. notebookov. Inak vseeeetci OEM vo velkom. Mozes chodit z kancelarie do kancelarie a rozdavat obzaloby. Navyse v OEM-kach veselo menia HW

.
- commodore64
- Používateľ
Dobre Snake, chapem to z pravnej stranky. Ale nevidel som jedineho usera, ktory cita licencnu zmluvu. Je to proste textovy kod zabaleny do komplikovaneho pravnickeho balastu. Napr. meni sa jedna vec v mslt a vy chcete po ludoch citat 10-stranovy text s gombikom accept na konci.
Celkom sa mi paci forma, akou to pise Alza tu:
http://www.alza.cz/office-2013-prenosit ... rt6776.htm
Toto pochopi kazdy a nepotrebuje 2 dni lustit zmluvy a robit si z nich zapisky ako ked ides na skusku.
Mam otazku: user ma legalny OEM - odide napr. HDD. Kupim novy HDD, mozem preinstalovat OEM? Niekde v tych textoch som vycital, ze ak sa ti pokazi doska, musi ti ju vyrobca vyreklamovat aj s novym OEMom? Resp. po skonceni zaruky musis s doskou kupovat novy OEM? (resp. doska + GGK)
Este jedna vec na margo OEMu. Podla mna je to tak trochu bullshit, ktory si vyrobil sam MS tym, ze vobec zaviedol tuto licenciu. Skor by bolo vhodne, kebyze boli zadane vopred podmienky, kto si moze OEM kupit. Napr. bez ICO by to neslo, pretoze fyzicka osoba by nemala pravo byt System Buiderom. Ludia si to veselo kupuju a slepo veria, ze maju legalne systemy. Alebo by sa firma/clovek musel zaregistrovat v MS ako system builder, dostal by napr. ID a moznost nakupovat OEM soft s jasne zadanymi podmienkami jeho dalsieho pouzitia. Pretoze uz vobec ta moznost kupit si to v retailovych shopoch ako FPP z ludi robi nechtiac piratov tym, ze chcu usetrit. Este raz zopakujem, ze velmi kladne hodnotim fakt, ze FPP Win8.1 je na urovni cca 100€ ako OEM. Ja som platil za Win7 FPP cca 170€.
Celkom sa mi paci forma, akou to pise Alza tu:
http://www.alza.cz/office-2013-prenosit ... rt6776.htm
Toto pochopi kazdy a nepotrebuje 2 dni lustit zmluvy a robit si z nich zapisky ako ked ides na skusku.
Mam otazku: user ma legalny OEM - odide napr. HDD. Kupim novy HDD, mozem preinstalovat OEM? Niekde v tych textoch som vycital, ze ak sa ti pokazi doska, musi ti ju vyrobca vyreklamovat aj s novym OEMom? Resp. po skonceni zaruky musis s doskou kupovat novy OEM? (resp. doska + GGK)
Este jedna vec na margo OEMu. Podla mna je to tak trochu bullshit, ktory si vyrobil sam MS tym, ze vobec zaviedol tuto licenciu. Skor by bolo vhodne, kebyze boli zadane vopred podmienky, kto si moze OEM kupit. Napr. bez ICO by to neslo, pretoze fyzicka osoba by nemala pravo byt System Buiderom. Ludia si to veselo kupuju a slepo veria, ze maju legalne systemy. Alebo by sa firma/clovek musel zaregistrovat v MS ako system builder, dostal by napr. ID a moznost nakupovat OEM soft s jasne zadanymi podmienkami jeho dalsieho pouzitia. Pretoze uz vobec ta moznost kupit si to v retailovych shopoch ako FPP z ludi robi nechtiac piratov tym, ze chcu usetrit. Este raz zopakujem, ze velmi kladne hodnotim fakt, ze FPP Win8.1 je na urovni cca 100€ ako OEM. Ja som platil za Win7 FPP cca 170€.
Ty to stale beries z toho user pohladu, ked budes s tym robit denne, a riesit nasadenia 100+ vo Volume Licensing, ver ze nejake OEMko ta bude zaujimat najmenej, zelam ti scenar Enterprise Agreement s SA v roznych krajinach, crossing EFTA zmluvy, kontrolovat SA na System Center a CALy k nim a by to bolo licencne ok.
Prave kvoli tymto veciam co sa ti "nezdaju" ten biznis MSFT funguje ako funguje, je to najvacsia softverova firma na svete, neda sa to robit inak, skus si vydychnut a vzit sa do ich koze, neobhajujem ich, lebo su tam blbosti povacsinou, ale kebyze ja si mam vybrat ci zarobim miliony ci miliardu, zarobim radsej miliardu. Konieckoncov, vdaka nim mame vsetci robotu
.
Prave kvoli tymto veciam co sa ti "nezdaju" ten biznis MSFT funguje ako funguje, je to najvacsia softverova firma na svete, neda sa to robit inak, skus si vydychnut a vzit sa do ich koze, neobhajujem ich, lebo su tam blbosti povacsinou, ale kebyze ja si mam vybrat ci zarobim miliony ci miliardu, zarobim radsej miliardu. Konieckoncov, vdaka nim mame vsetci robotu

.
- commodore64
- Používateľ
Absolutne chapem. Len pri tych objemoch, peniazoch (ktore velakrat stracaju) mohli dat dokopy team ludi, ktory by tieto retailove veci doriesil ku spokojnosti vsetkych. Istotne by na tom zarobili. A mozno im to takto vyhovuje, vyuzivaju nasej pohodlnosti citat podmienky a v pripade potreby udru pravne. Kupovat treba hlavne FPP produkty a ma kazdy pokoj. Mna teraz mrzi, ze som nevyuzil tu akciu pri uvadzani Win8 - som mohol mat upgrade za par eciek. Kuaaa
- commodore64
- Používateľ
Nesu reselleri vobec nejaku zodpovednost, ked predavaju evidentne nespravne licencie? Myslim, ze ludia sa na nich dost spoliehaju.
Ako som si tak prechádzal ďalšie procesory od intel s vedomím že programy ktoré používam na prácu (autcad, revit), ktoré sú schopné momentálne využívať len jedno jadro, je nejaký výrazný dôvod prečo nekúpiť i3 4360 namiesto i5 4670k, alebo i7 4770k ? K informáciam ku ktorým som sa dostal majú dosť podobný, ak nie takmer rovnaký výkon na jedno jadro. Občasný render (raz za dva mesaice) do toho nerátam, keďže nie je prioritou a keď už ho použijem tak mi dosť pomôže nvidia s CUDA.
Stále je to Haswell a aj socet 1150. Majú rovnako silnú integrovanú grafiku vďaka čomu nie som nútený kupovať GPU hneď, ale mi to stačí o pár mesiacov ( tá integrovaná je o 100% výkonnejšia ako tá čo používam momentálne v notebooku).
A ak by mi o pár rokov i3 nestačil, nebude problém ho vymeniť za i5(k), alebo aj i7(k), keď si rovno kúpim kvalitnú dosku Z87.
Stále je to Haswell a aj socet 1150. Majú rovnako silnú integrovanú grafiku vďaka čomu nie som nútený kupovať GPU hneď, ale mi to stačí o pár mesiacov ( tá integrovaná je o 100% výkonnejšia ako tá čo používam momentálne v notebooku).
A ak by mi o pár rokov i3 nestačil, nebude problém ho vymeniť za i5(k), alebo aj i7(k), keď si rovno kúpim kvalitnú dosku Z87.
- commodore64
- Používateľ
Vyuzivanie jadier softvermi bude stale napredovat. Pride nova verzia a predpokladaj, ze toto budu riesit. Podla mna by si mal brat uz novu architekturu Z97 - budes tam moct dat nove procesory Broadwell - 22nm. Ja osobne by som bral 4-jadro. Je to praca a ta generuje peniaze. To, ze ci das 120€ alebo 200€ je otazka par tyzdnov, za ktore sa ti to vrati. Neviem, v akych € objemoch pracujes, ale za taku pracu si obycajne ludia nechavaju dobre zaplatit. Tiez treba brat ohlad na to, ze okrem CAD softu na pozadi pracuje system a obera procesor o prostriedky. Ja mam teraz doma 5-rocny PC, na ktorom som nesetril. Za 5 rokov ziadny problem a dnes poskytuje stale dost vykonu a stabilitu. Musis mysliet aj na take veci. Ak by som setril a prisiel kvoli tomu o zakazky - porazilo by ma. Ale uz tiez poskulujem po novej doske/proc. Len ma serie, ze Intel nevyda teraz Haswell Refresh "K" procesory. Pridu az s Haswell-E niekedy o pol roka. Kuaaaaa. Ale aj tak je v tejto chvili dolezitejsi progres na chipsete Z97 ako o par MHz dvihnuty vykon procakov.