Neviem či som sa trafil do témy, ale snáď.
Dnes by som si chcel objednať slúchadlá zo stránky aliexpress.com, konkrétne tieto http://www.aliexpress.com/item/TAKSTAR- ... 64554.html
Z podobnej stránky budem objednávať prvý krát, tak sa chcem spýtať ako sa postupuje. Objednám si ich, zaplatím to hneď a keď mi príde tovar po cca 2 týždňoch, tak na stránke potvrdím prijatie tovaru a až potom sa peniaze prenesú k predajcovi? Som 100% krytý? Nemusím sa báť o peniaze?
Môžem napríklad objednávku zrušiť v priebehu tých 2 týždňov?
A platí tam aj nejaká záruka?
AliExpress.com
AliExpress.com
CPU: INTEL Core i5-4440 3.1GHz | MB: GIGABYTE B85M-D3H | RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz HyperX CL9 | GPU: MSI GTX 970 4GD5T OC | SSD: Crucial MX200 250GB | HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda 7200RPM | DVD: Asus DRW-24F1ST |
PSU: SEASONIC zdroj 550W SSP-550RT | CASE: Corsair Carbide 200R | Monitor #1: AOC I2369VM | Monitor #2: Acer AL1916 | KEYBOARD: Microsoft Sidewinder X4 | MOUSE: Zowie FK1
Smartphone: Main: Honor 9 Blue, Secondary: Sony Xperia Z3 Compact White
PSU: SEASONIC zdroj 550W SSP-550RT | CASE: Corsair Carbide 200R | Monitor #1: AOC I2369VM | Monitor #2: Acer AL1916 | KEYBOARD: Microsoft Sidewinder X4 | MOUSE: Zowie FK1
Smartphone: Main: Honor 9 Blue, Secondary: Sony Xperia Z3 Compact White
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Re: AliExpress.com
Zaplatíš hneď, na dodanie majú 60dní. Ak ti nič nedôjde môžeš sa vyhrážať súdom a pod ale krytý nie si nijak.
Preto ti odporučím kúpiť tu: ebay
U ebay máš "buyers protection" čo znamená, že pokiaľ tovar neprevezmeš zodpovedá zaň predajca.
Na ebay ma raz vyrobili pri nákupe mini PC, reportol som to a do týždňa som mal €€ naspäť na účte.
Preto ti odporučím kúpiť tu: ebay
U ebay máš "buyers protection" čo znamená, že pokiaľ tovar neprevezmeš zodpovedá zaň predajca.
Na ebay ma raz vyrobili pri nákupe mini PC, reportol som to a do týždňa som mal €€ naspäť na účte.
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Ak plati kreditkou, moze to riesit cez banku. Kolegovi raz takto neprisiel tovar, sumu mu uhradila priamo VISA a oni si to uz riesili po vlastnej osi. PayPal ma pravo strhnut ciastku predavajucemu naspat, ale ak na ucte nema nic, tak je to problematicke, lebo mu nemaju co strhnut.
Radsej by som kupil v overenom obchode. Tym sluchadlam by som tiez extra neveril - radsej cosi overene v rovnakej cene.
Radsej by som kupil v overenom obchode. Tym sluchadlam by som tiez extra neveril - radsej cosi overene v rovnakej cene.
- Monster1
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27
Si kryty, je tam tiez buyer protection, funguje to tak ze ked nieco objednas peniaze sa ti strhnu a idu najskor k aliexpress, az ked ti pride tovar a potvrdis ze je ok, posiela aliexpress peniaze tomu od koho si objednaval, mam doskusane kupoval som odtial GTX 780 za 33eur aj nejake tenisky ale bol to odrb, peniaze mi do 2 tyzdnov vratili. Najlepsie je kupovat od uzivatelov ktory maju pod sebou take medaily, ti su overeni a posielaju tovar zarucene. Ale zase tie ceny grafik su tam potom vyssie ako na SVK, zlate Slovensko.
Kukol som toho od ktoreho chces kupovat a je tam sami pozitivny feedback tak by som sa vobec nebal.
Kukol som toho od ktoreho chces kupovat a je tam sami pozitivny feedback tak by som sa vobec nebal.
Ryzen 5900X @ 5,05 GHz + Asus Strix B550-A Gaming+ Team Group Vulcan 2x8 GB @ 3200 MHz CL16 + Asus TUF RTX 3080 OC @1845/19800MHz 0,85V + Samsung 970 EVO 500GB + Crucial MX200 512 GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D15 Chromax Black + 3x Noiseblocker Eloop B14-ps
Master of Hertz
Samsung Odyssey G7 27'' 240
Master of Hertz
- Monster1
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27
Sak som ich je tam milion si najdi ale asi vsetko faky
Ryzen 5900X @ 5,05 GHz + Asus Strix B550-A Gaming+ Team Group Vulcan 2x8 GB @ 3200 MHz CL16 + Asus TUF RTX 3080 OC @1845/19800MHz 0,85V + Samsung 970 EVO 500GB + Crucial MX200 512 GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D15 Chromax Black + 3x Noiseblocker Eloop B14-ps
Master of Hertz
Master of Hertz
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
moje skusenosti su take ze support sa neozval doteraz, ked deges predajca prepalil shipping time o 2mesiace
a bol tam ako overeny a bla bla bla
mal som pocit ze tu danu vec asi davaju pri tych dodacich dobach snad vyrabat
ako pisal toman v ebay vlakne skusenosti s snim, asi to vozia z ciny na somaroch....
ale zas mas lacnejsie
ale ci ti stoji za usetrenych 10dolarov + zaruka a pod.....
ja by ti odporucal brat nepokazitelne veci, resp nic take z coho by ti bolo na maslu ked to odide do vecnych lovist alebo nepride vobec...
grafu za 33 ani keby mi v tej cene davali kusy 2
a vidim ze sa furt niekto ulakomi, narod je nepoucitelny
a bol tam ako overeny a bla bla bla
mal som pocit ze tu danu vec asi davaju pri tych dodacich dobach snad vyrabat
ako pisal toman v ebay vlakne skusenosti s snim, asi to vozia z ciny na somaroch....
ale zas mas lacnejsie
ale ci ti stoji za usetrenych 10dolarov + zaruka a pod.....
ja by ti odporucal brat nepokazitelne veci, resp nic take z coho by ti bolo na maslu ked to odide do vecnych lovist alebo nepride vobec...
grafu za 33 ani keby mi v tej cene davali kusy 2
a vidim ze sa furt niekto ulakomi, narod je nepoucitelny
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s