HDD (C) na SSD
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
HDD (C) na SSD
Zdravím stiahol som si program Acronis true image 2014 a cezeň by som rád preniesol oddiel C-windows 7 na SSD disk ktorý je zatiaľ prázdny , problém je ten že na 60GB SSD mi vytvorí oddiel C ktorý ma 44 GB a automaticky mi vytvori oddiel D ale ja chcem aby to C bolo na celom tom SSD nie aby som mal na systemovom oddieli 40 GB zabratých a 4 GB voľné + D nejakých 15 GB . mám win 7 64-bit a preinštalovať na novo systém nechcem . skúšal som program EASEUS todo backup ale ten mi hádzal chybu lebo na HDD má oddiel C vyhradenú veľkosť 100GB a SSD ma veľkosť len 60GB . v tom acronise mi dalo na výber ktoré oddieli HDD chcem zálohovať vybral som C a 100MB systemovy priestor . ďakujem za odpoveĎ .
Ak tomu ešte mi aj píše pri bootovaní z toho SSD že Bootmgr is missing ctrl+ alt + del , musím teda stále bežať z HDD .
Ak tomu ešte mi aj píše pri bootovaní z toho SSD že Bootmgr is missing ctrl+ alt + del , musím teda stále bežať z HDD .
Spoiler: ukázať
Re: HDD (C) na SSD
Nemám ani s jedným, ani druhým spomenutým programom skúsenosti. Dal by som ti možno do pozornosti sa pozrieť po produktoch AOMEI Technology http://www.aomeitech.com/ .
Prenos z HDD na SSD som robil síce iba raz, keď som migroval svoj 32bit Win 7 systém cez ich Partition Assistant . Zdá sa mi, že tam bola pekná ilustrácia (a bolo to i celkom pekné GUI rozhranie), kde sa dala rozširovať partícia. Ale tento prenos som robil iba raz a i to som veľkosť partície nakoniec nemenil (mal som takú tresknutú myšlienku, že budem zostatok 240GB Crucialu využívať ako dátový disk, teda, že SSD bude mať dve partície). Časom som od toho opustil a prešiel som i konečne na 64bit systém. A Image diskov, respektíve partície si robím/e doma stále ešte cez Norton Ghost, tak som to potom už neriešil.
Mám s ním ( Partition Assistant ) ešte takú skúsenosť. Potom som prostredníctvom neho migroval dve 1TB partície jedného WD 2TB Green disku na Toshibu 2TB. Zarovnanie prebehlo v poriadku, kontroloval som i Paragon Alignment Tool. Po čase som ho skontroloval opäť, a nový disk (Toshiba) už nebola zarovnaná správne. Dodnes je mi to celkom záhadou. Ale je to možné, keďže ten starý WD
2TB Green pamätal ešte moje časy vo WineXP, kde som tiež musel absolvovať zarovnanie cez utilitu WD a bol zapojený ešte v móde IDE, takže som to zvalil / zvaľujem najskôr na to (i fakt, že som tie dáta v podstate zachraňoval na tom Greene, keďže začal vypisovať zlé a prepísané sektor/y a teraz ich už nazbieral 357 , k spokojnosti som o žiadne dáta neprišiel! ). Ale na SSDčko Crucial mi to tiež prepísalo krásne, kontroval som to cez Paragon a bolo to OK. Dlho som ten systém už potom nemal, nasledovala už spomenutá nová inštalácia 64bit OS.
Sú to ešte nejaké produkty, tak možno bude fajn sa pozrieť, či nejaký nebude sedieť.
Prenos z HDD na SSD som robil síce iba raz, keď som migroval svoj 32bit Win 7 systém cez ich Partition Assistant . Zdá sa mi, že tam bola pekná ilustrácia (a bolo to i celkom pekné GUI rozhranie), kde sa dala rozširovať partícia. Ale tento prenos som robil iba raz a i to som veľkosť partície nakoniec nemenil (mal som takú tresknutú myšlienku, že budem zostatok 240GB Crucialu využívať ako dátový disk, teda, že SSD bude mať dve partície). Časom som od toho opustil a prešiel som i konečne na 64bit systém. A Image diskov, respektíve partície si robím/e doma stále ešte cez Norton Ghost, tak som to potom už neriešil.
Mám s ním ( Partition Assistant ) ešte takú skúsenosť. Potom som prostredníctvom neho migroval dve 1TB partície jedného WD 2TB Green disku na Toshibu 2TB. Zarovnanie prebehlo v poriadku, kontroloval som i Paragon Alignment Tool. Po čase som ho skontroloval opäť, a nový disk (Toshiba) už nebola zarovnaná správne. Dodnes je mi to celkom záhadou. Ale je to možné, keďže ten starý WD
2TB Green pamätal ešte moje časy vo WineXP, kde som tiež musel absolvovať zarovnanie cez utilitu WD a bol zapojený ešte v móde IDE, takže som to zvalil / zvaľujem najskôr na to (i fakt, že som tie dáta v podstate zachraňoval na tom Greene, keďže začal vypisovať zlé a prepísané sektor/y a teraz ich už nazbieral 357 , k spokojnosti som o žiadne dáta neprišiel! ). Ale na SSDčko Crucial mi to tiež prepísalo krásne, kontroval som to cez Paragon a bolo to OK. Dlho som ten systém už potom nemal, nasledovala už spomenutá nová inštalácia 64bit OS.
Sú to ešte nejaké produkty, tak možno bude fajn sa pozrieť, či nejaký nebude sedieť.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
pouzit mozes napriklad aj R-Drive Image, plnohodnotna testovacia verzia na 15 dni zadarmo. Hlavne funguje. Vsetko online, do beziaceho windowsu nainstalujes, spustis, preklopis HDD na SSD.
Mimochodom, nevyriesim tvoje bootovanie, ale ked chces natiahnut maly oddiel, tak proste vymazes tie dalsie co tam nechces mat, pravym tlacitkom click na 44GB C: a funkcia Expand (tusim sa to vola expand). Da sa to spravit aj diskpart-om v prikazovom riadku ale s tym ta nejdem unuvat.
Mimochodom, nevyriesim tvoje bootovanie, ale ked chces natiahnut maly oddiel, tak proste vymazes tie dalsie co tam nechces mat, pravym tlacitkom click na 44GB C: a funkcia Expand (tusim sa to vola expand). Da sa to spravit aj diskpart-om v prikazovom riadku ale s tym ta nejdem unuvat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- spencer
- Používateľ
VREla vďaka chlapci poskudam doma pod večer dám vedieť ako som si poradil
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
podla mna dovod tohto je ten, ze ten disk ktory klonujes, ma nejaku recovery partition, prip. nejake skryte nepridelene miesto..."60GB SSD mi vytvorí oddiel C ktorý ma 44 GB a automaticky mi vytvori oddiel D ale ja chcem aby to C b"
najlepsie by bolo spustit na tom program Partition home wizard, a ten ti ukaze, ako mas rozdeleny zdrojovy disk.
Je to book? program na klonovanie naklonuje disk pomernou castou, ak velkosti niesu rovnake - ak naklonujes 1000GB disk rozdeleny na 900GB a 100 GB tak ho nahodi na 64GB SSD iba ak obsadene miesto nieje vacsie ako volne na 64GB SSD, a naklonuje to pomerne - cize by to naklonovalo Ccko ako 64GB minus 10% = 57,6gb , a Dcko 100GB kedze to bolo 10% na povodnom disku by dalo na 6,4GB particiu SSDcka..)
-ak by si mal 64gb hdd rozdelen na C 60GB a D 4gb, a klonoval na ssd 128gb tak by ti na cielovom urobilo 120GB Ccko a 8GB Dcko.
Podla mna je ale aj tak najlepsia urobit uplne novu cistu instalaciu na SSDcko, cista instalacia je cista instalacia...
- spencer
- Používateľ
To viem že je to najlepšie sám to vždy odporucim ale pratkikujem ale chcel by som spoznať možnosti naklonovania na ssd a nedá spraviť niečo take ako záloha systemu na môj hdd na odiel D a na ssd nainštalovať rovnaku verziu os čistú v ktorej by som tu zálohu vrátil? Čiže by som o nič neprišiel aj ked cieta inštalácia to zrovna nie je ale poskusam aj tak este klonovanie ak nie jebem a hodim čerstvý os
- sanjuro
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45
nasiel by som si na nete nejaky tutorial na clonezillu, free a spravi to iste
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro
- spencer
- Používateľ
takže všetky programy jeden problém a to ten že chcem 95GB oddiel C z HDD presunúť na len 55GB SSD disk . takže aj napríklad R-DRIVE mi píše že Destination disk is too small . :/ to je bieda nedajú sa meniť veľkosti particií ,
Ten aomei soft sa mi ozaj páčil aký je jednoduchy ale ani ten nepustí , najprv by som musel asi nejako zmenšiť systémovú particiu čo si myslím že je nemožné bez toho aby som poškodil oddiel C .
Ten aomei soft sa mi ozaj páčil aký je jednoduchy ale ani ten nepustí , najprv by som musel asi nejako zmenšiť systémovú particiu čo si myslím že je nemožné bez toho aby som poškodil oddiel C .
- felipe25
- Pokročilý používateľ
kolko mas obsadene miesto?? Na tom 100GB disku? ktory chces klonovat? nemozes mat dokopy viac obsadene /aj so skrytou particiou ktoru tam asi zjavne mas/ ako mas volne na SSD. nehovoriac o tom, ze SSD nieje dobre mat zaplnene, lebo sa budu prepisovat dookola iba volne bunky, a ak ich mas 5-10%, je to dost malo
- spencer
- Používateľ
Zatiaľ sem napíšem iba že systém som už konečne dostal na SSD a momentálne ide PC pekne bez HDD len z SSD a všetko ako predtým neskôr pridam aj screeny ako to vizerá . neni to ideálné ale je to skvelé aj tak .
Takže podarilo s apresne všetko podľa predstav a to vďaka jednej utilite ktorú som už kedysi dávno použil ale vtedy mi nevedela pomôcť tka som ju odpísal reč je o EaseUS Partition Master 10.0 s ktorým som najprv dokázal zmenšiť systémový oddiel C ktorý mal veľkosť 100 GB na 48 GB a využité z toho bolo 36GB . takýto oddiel "C" už nebol problém prehodiť na SSD za pomoci programu áno opäť je to EaseUS Partition Master 10.0 . tam som použil možnosť migrate OS to SSD . behom chviľky to bolo hotové a botoval som z SSD problém som ale mal že particie boli rozhádzané napríklad na SSD bolo len 48GB pre "C" oddiel a 9GB pre systém zrejme botovacie údaje s ktorým sa nedalo nič robiť ani ho neukazovlao v spravcovi . skúsil som teda zmenšiť tento priestor na 100MB ako si sám volieva OS pri svojej inštalácii . a ono to pekne spravilo to čo chcel ostala na SSD zrazu oddiel "C" ktorý mal 48 GB využité 36GB , oddiel BOOT so 100MB a oddiel unallocated space ktorý mal okolo 8 GB . Tak som opäť teda orzšíril systémovi "C" oddiel o týchto 8GB a teraz mám už len 100MB BOOT a systémovi disk " C" 56GB využité 29 GB po čistení . toto presne som potreboval a tento soft to spravil ľavou zadnou naozaj primitívné ovladanie akurát vždy pre vykonanie akcii je potrebné hore na ľavo potvrdiť tlačidlo APPLY ktoré som najprv ani nezbadal . S HDD už problém nebol : bývaly "C" oddiel som vymazal a pridal sa teda k svojej časti čo som z neho na začiatku orezal takže ostalo na ňom unallocated space 100GB , oddiel "D" som následne rozšíril o túto hodnotu takže teraz je na HDD len čistý veľky oddiel "D" Ďakujem za rady a námahu , posielam screeny z programu ako to vizerá teraz .
Takže podarilo s apresne všetko podľa predstav a to vďaka jednej utilite ktorú som už kedysi dávno použil ale vtedy mi nevedela pomôcť tka som ju odpísal reč je o EaseUS Partition Master 10.0 s ktorým som najprv dokázal zmenšiť systémový oddiel C ktorý mal veľkosť 100 GB na 48 GB a využité z toho bolo 36GB . takýto oddiel "C" už nebol problém prehodiť na SSD za pomoci programu áno opäť je to EaseUS Partition Master 10.0 . tam som použil možnosť migrate OS to SSD . behom chviľky to bolo hotové a botoval som z SSD problém som ale mal že particie boli rozhádzané napríklad na SSD bolo len 48GB pre "C" oddiel a 9GB pre systém zrejme botovacie údaje s ktorým sa nedalo nič robiť ani ho neukazovlao v spravcovi . skúsil som teda zmenšiť tento priestor na 100MB ako si sám volieva OS pri svojej inštalácii . a ono to pekne spravilo to čo chcel ostala na SSD zrazu oddiel "C" ktorý mal 48 GB využité 36GB , oddiel BOOT so 100MB a oddiel unallocated space ktorý mal okolo 8 GB . Tak som opäť teda orzšíril systémovi "C" oddiel o týchto 8GB a teraz mám už len 100MB BOOT a systémovi disk " C" 56GB využité 29 GB po čistení . toto presne som potreboval a tento soft to spravil ľavou zadnou naozaj primitívné ovladanie akurát vždy pre vykonanie akcii je potrebné hore na ľavo potvrdiť tlačidlo APPLY ktoré som najprv ani nezbadal . S HDD už problém nebol : bývaly "C" oddiel som vymazal a pridal sa teda k svojej časti čo som z neho na začiatku orezal takže ostalo na ňom unallocated space 100GB , oddiel "D" som následne rozšíril o túto hodnotu takže teraz je na HDD len čistý veľky oddiel "D" Ďakujem za rady a námahu , posielam screeny z programu ako to vizerá teraz .
- felipe25
- Pokročilý používateľ
9GB oddiel bol skor RECOVERY oddiel... teda, obnova windowsu v pripade padu. nieje problem ho odstranit takmer nikdy /ak to vsak clovek urobi na windows 8 predtym nez si urobi recovery media, ma smolu, bez vacsich znalosti spat legalny windows8 neda/.
ake SSD mas? rozdiel je poriadny nie?
ake SSD mas? rozdiel je poriadny nie?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
mmmmno namiesto tej zvlastnej utility si mohol pouzit nastroj zabudovany priamo vo Windows 7 : najprv defragmentovat ten povodny mechanicky disk, potom shrinknut (zmensit) partition a potom...
skoda reci. Namiesto trojdnovej kovbojky robota na polhodinu s prstom v nose.
Nerad si taham do masiny veci a akekolvek softy ktore naozaj extremne nemusim. Nabuduce budes vediet ale ajtak to spravis zle
skoda reci. Namiesto trojdnovej kovbojky robota na polhodinu s prstom v nose.
Nerad si taham do masiny veci a akekolvek softy ktore naozaj extremne nemusim. Nabuduce budes vediet ale ajtak to spravis zle
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
Tak tak.. ale, aj tak vravim, cista instalacia je cista instalacia..
Klon SSD by som robil fakt len ako nevyhnutnost, na nejakom cistom, 1mesiac starom windowse, kde je nainstalovanych dalsich 25programov, a ich opatovna instalacia /plus zaplaty a pod/ by trvala ovela dlhsie ako klon
Samozrjeme ze vyrobcovia SSD to zlahcuju, uu urobte si klon, tu mate aj suflik aj soft. Ale ked mi minule jeden znamy volal ze si hodil veci na SSD sam bez cudzej pomoci /nevie ani preinstalovat win/, a som si spomenul ze jeho instalacia Win7 ma viac ako 5rokov, tak si hovorim, bomba )
Klon SSD by som robil fakt len ako nevyhnutnost, na nejakom cistom, 1mesiac starom windowse, kde je nainstalovanych dalsich 25programov, a ich opatovna instalacia /plus zaplaty a pod/ by trvala ovela dlhsie ako klon
Samozrjeme ze vyrobcovia SSD to zlahcuju, uu urobte si klon, tu mate aj suflik aj soft. Ale ked mi minule jeden znamy volal ze si hodil veci na SSD sam bez cudzej pomoci /nevie ani preinstalovat win/, a som si spomenul ze jeho instalacia Win7 ma viac ako 5rokov, tak si hovorim, bomba )
- spencer
- Používateľ
Chlapci originál windows editor som skúšal shriknut to šlo iba o dva gb a defragmentacia neznamená že to bude inak to je len presunutie súborov na vhodnejšie miesto na disku aby sa k ním systém dostal rýchlejšie to neznamená ale že to nahadze na jedno miesto na disku na kopu stale to bude rozložené po celom disku. Takže veľké orezanie particie by sa nekonalo . ANi ja nemám rád veľa prkotin v pc preto wi viem po aplikwciach pekné upratať . Rozdiel v štarte os je znatelny a veľký inak som v práci sbinternetom rozdiely zatiaľ nepostrehol kde by som to mohol okrem hodnotenia originál od windows vidieť a poznať ? Názov disku upravim do podpisu ked prídem dom
- felipe25
- Pokročilý používateľ
Podla mna je rozdiel uz len v otvoreni prehliadaca... pri HDD trva kusok dlhsie, pri SSD by to malo byt okamzite....(samozrejme je to rozdiel v ramci polsekundy.., ale ja to citim,, v praci mam HDD, doma SSD)
Ak to necitis, treba urobit cisty install A takisto nastavit nejake veci, napr. Samsung na to ma appku, vypne hibernaciu, virtualnu pamat /staci ramka/.. atd. - setri to SSD.
Ak to necitis, treba urobit cisty install A takisto nastavit nejake veci, napr. Samsung na to ma appku, vypne hibernaciu, virtualnu pamat /staci ramka/.. atd. - setri to SSD.