ako preboha tam mám upevniť SSD??????? https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
dával som tam ssd každou stranou a nikdy to tam "samo nedržalo, po bokoch nie sú fugy pre skrutky po bokoch SSD a na tej "platforme sú na spodku diery pre pripevnenie SSD, no tie diery sú len v tom mini brackete a na druhej strane MB tray nie sú...tak ako preboha saa tam majú pripevniť ? samozrejme, že jediný návod bol, že filtre sú poistené skrutkami a konec
Naposledy upravil/-a loleqboleq v St 21. Máj, 2014, 08:19, upravené celkom 2 krát.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD:970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas:♡ LG 48" C11 OLED♡Myš: G Pro Superlight WireKlávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
trebalo vybrať ten pliešok a pripevniť skrutkami zospodu...prvé mínus, že nepribalili krátke skrutky s plochou hlavičkou, no to je detail; prekvapilo ma pri takej konštrukcii, že bez predného a horného panelu skriňa nemala vôľu, teda bola pevná, čo by som pri "holej" skrini nepovedal...no nič, idem to dokončiť....evga v tej skrini vyzerá nádherne, keď bude dodatočne posledná časť upgradu a.k.a. MB+CPU+RAM, tak to bude proste maximálne sexy; hlavne som zvedavý na tie ventiláry, použijem pravdepodobne fan hub, no ten ich vypeckuje na tých 1200 otáčok a to ja nechcem, tak pre každý prípad som kúpil redukciu molex 12V > molex 7V, teda s odporčekom, tak uvidím...
edit:// pred nejakými 20timi minútami som skončil...zapol som ho, sekundu bežal, vypol sa, zapol sa, sekundu bežal, vypol sa, zapol sa, sekundu beža a vypol sa...nemám náladu to takto v noci riešiť...veď nie nadarmo sa hovorí, že ráno je múdrejšie večerať...tak uvidím ráno, či nájdem príčinu (dúfam, že to bude len prkotina, ktorú budem hľadať pol dňa )
edit2:// počujem cinkanie akoby relátka pri každom spustení...akoby niečo skratovalo a stále zapracovávala ochrana na zdroji
prikladám video:
toto robí, či pri zapnutých kábloch, teda finálnej zostave, tak len pri zapojenom kábli do MB s tým, že samozrejme kvôli zapnutiu som musel pripojiť front i/o panel, všetko ostatné odpojené..
len mi povedzte, že to indikuje inú chybu, než chybu ktorej riešenie sú tri písmená: "rma"
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD:970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas:♡ LG 48" C11 OLED♡Myš: G Pro Superlight WireKlávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
No tak nakoniec je asi po chvále ako ho tu každý chválil za tú cenu ak je aj niečo s tým zdrojom a dalo by sa to vyriešit musíš ho rozobrat čím prídeš o záruku čiže rma bodaj by si mal pravdu že to bude len nejaká malichérnosť.
Ryzen 5900X @ 5,05 GHz + Asus Strix B550-A Gaming+ Team Group Vulcan 2x8 GB @ 3200 MHz CL16 + Asus TUF RTX 3080 OC @1845/19800MHz 0,85V + Samsung 970 EVO 500GB + Crucial MX200 512 GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D15 Chromax Black + 3x Noiseblocker Eloop B14-ps Master of Hertz
Samsung Odyssey G7 27'' 240
vlastne to urobím úplne jednoducho; vyskúšam ho v inom PC...len dúfam, že ak je to v zdroji, tak mi nespôsobil žiadnu neplechu a nepoškodil súčiastky
ale ak to bude v zdroji, tak budem veľmi veľmi nahnevaný a budem riadne nepríjemný v alze, lebo ja nemienim čakať 30 dní a ani vrátiť akoby sa nič nestalo
dúfam, že pôjde
ak je vadný, tak nechcem, nech to isté rieši iný nevinný človek...tiež by som nechcel, že kúpim novú vec a uvidím, že bol už produkt otvorený a možno vrátený so skrytou vadou
tákže, zobral som MB a CPU kábel zo zdroja a len ich natiahol do iného PC, zapol a RMA
nech sa páči:
všimol som si na internete rôzne témy o "clicky sound", no tam píšu o káblikoch, čo zasahujú do ventilátora, no toto musí mať iný zdroj
no zaujímavé, že pri druhom PC ide stále a nie len v niekoľko sekundových intervaloch
asi im dám pri reklamácii aj linky na videá a skúsiť vyjednať nový kus (mal som si za tých 5€ kúpiť tú srandu, že okamžitá výmena za nový kus)
neviem presne ako to funguje, ale pri vracaní tovaru do tých 7 dní bez udania dôvodu (teda v alze do 14 dní) môžeš tiež poznamenať, že zariadenie nejde a mali by ho vziať aj tak späť Či
DESKTOPMB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case:Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 DESKTOP 2MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB) Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
nemusím...
mám dobrú správu pre bisha, zdroj nebol vadný
a mám zlú správu pre seba, ja som vadný...
keď som to včera skladal, tak som všetko pekne namontoval a nakoniec spravil kejbl manažment a tu som spravil chybu....kedže okolo zdroja (keď ma káble napichané a je v akvárku hdd kôš) bolo tak málo miesta, tak som si nevšimol, že pri manažmente aom musel potiahnúť MB kábel...neže som ho vytiahol, ale jedna strana konektora sa povytiahla, takže to spôsobovalo tieto problémy...potom som ho len trošku musel nakopnúť a už ide; dám to ja celé do kopy, nafotím ešte pár záberov, pôjdem po tú molex redukciu 12V>7V (rovno skočím hodiť na reklamáciu Zeusa) (spoiler!-tie predné 120tky sú šmejdy, počuť pri tých 1200rpm chrapčať ložiská, no len jemne a pri tých max Rpm aj hučia, čo nie je pri 1200rpm ničím výnimočným)...a ak sa dovtedy neprepadnem od hanby (hlavne, že je všetko v poriadku), tak večer spíšem nejakú báseň a pár záberov tej poľky
Naposledy upravil/-a loleqboleq v Št 22. Máj, 2014, 21:48, upravené celkom 1 krát.