Hatchback, benzín 15k - 17k
Re: Hatchback, benzín 15k - 17k
Mňa skôr zaujímalo či ten motor neožíva až nad tých 4000, lebo čo som vyzvedal tak to bola jedna z mála výčitiek k tomu stroju...
Neviem ako na Lancerovi, ale Civic je taky, ze ta 1.8 je v beznej premavke do tych 3500 ot uplne obycajny motor. Motor je vykonovo primerany k autu, netreba ho nejako extra vytacat ani podradovat. Co som na tom malo jazdil, tak v meste som mal vacsinou zaradenu stvorku. Od tych 4000 ot vyrazne oziva a taha az k obmedzovacu. Ked pri predbiehani fuknes trojku, tak je predbiehanie ovela rychlejsie a ani nevies ako a zrazu mas na tachometri 140.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
Len by som doplnil ze civic 1.8 do 3500 otacok je aj celkom tichy, a nad 4000 ma velmi pekny zvuk, aj ked ho vytacam a na dialnici idem 150 - 160 kde uz aj na 6. stupni toci nad 4000 tak zvuk motoro mi vobec nepride otravny. Mozno je to tym ze sa mi ten zvuk tak paci A myslim ze aj spotreba je viac nez dobra. Dialnica 1600km, rychlost 130 - 140 km/h podla situacie a spotreba sa po jazde pohybovala podla PP okolo 6,7 - 6,8l/100km
viac info o spotrebe mam tu:
http://www.spritmonitor.de/en/detail/628734.html
viac info o spotrebe mam tu:
http://www.spritmonitor.de/en/detail/628734.html
tak lancer je natom podobne ako civic... nad 3000ot začína ozivat, nad 4000 chytá 2 dych a ťahá jak blázon až po červené...
do 3000 co sú otáčky v meste obyc auto ale do 50km/h je obyc auto aj porsche
do 3000 co sú otáčky v meste obyc auto ale do 50km/h je obyc auto aj porsche
No neviem teda, kamarat, ktory ho ma tvrdil, ze je to dost "lemra". Ake to ma mat zrychlenie z 0-100? Neviem ci som pozeral spravne, ale asi 10.4 co je len trocha lepsie ako moj Focus, ktory ma o cca 20 koni menej. Ale to bude asi vacsou vahou. Nechce sa mi verit ze je to o viac ako 100kg tazsie auto.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Nov, 2004, 14:00
Civic 1.8 rozhodne nieje lemra, akurat presne ako tu bolo pisane do 4000 ot. to ide pomerne obycajne...
Civic ma 0-100 za 8,9 s. Neviem ci je Lancer o tolko tazsi aby tam bol rozdiel 1,5 s.
EDIT: Tak som pozeral a Lancer sedan ma 9,8 s a je o 130 kg tazsi ako Civic. 10,4s ma Lancer Sportback.
Civic ma 0-100 za 8,9 s. Neviem ci je Lancer o tolko tazsi aby tam bol rozdiel 1,5 s.
EDIT: Tak som pozeral a Lancer sedan ma 9,8 s a je o 130 kg tazsi ako Civic. 10,4s ma Lancer Sportback.
MB: ASRock 890GX EXTREME3 CPU: AMD Phenom II X6 1055T + Gelid Tranquillo
RAM: 2 x Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9
VGA: Gainward GT240 1024MB GDDR5 SSD: Intel X25-V 40GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB
Zdroj: Seasonic S12II-520 Case: Antec 300 LCD: Samsung 2443BW
RAM: 2 x Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9
VGA: Gainward GT240 1024MB GDDR5 SSD: Intel X25-V 40GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB
Zdroj: Seasonic S12II-520 Case: Antec 300 LCD: Samsung 2443BW
Téma už síce zamrela, ale len pre info - kúpený Golf 7 1.4 TSI
Rozhodli užitočné vlastnosti, detaily a interiér. A k tomu samozrejme veľmi fajn ponuka financovania predajcu.
Vďaka za komentáre.
Rozhodli užitočné vlastnosti, detaily a interiér. A k tomu samozrejme veľmi fajn ponuka financovania predajcu.
Vďaka za komentáre.
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
Aby som aj ja doplnil síce nie do mojej témy ale táto téma vznikla na základe mojej kde som tiež skúmal.
Tak rozhodnutie padlo na Polo 1.2 TSI 81KW(110k) 7-DSG. Kedže cez super akciu ktorá prebiehala (polo-slovakia) vyšlo so vším-všudy 16-000 €. Ešte aj predajca dal zľavu ďalších 280€
Report dám keď auto na konci júla dorazí.
Tak rozhodnutie padlo na Polo 1.2 TSI 81KW(110k) 7-DSG. Kedže cez super akciu ktorá prebiehala (polo-slovakia) vyšlo so vším-všudy 16-000 €. Ešte aj predajca dal zľavu ďalších 280€
Report dám keď auto na konci júla dorazí.
Working on
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Rozvody by uz nemal mat retazou ale remenom
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Nie je TSI ako TSISnake napísal:bacha na rozvody Peťo
Reťaz a problémy s preskakovaním sú už dĺĺĺho preč Ledaže by niekto kupoval jazdenku G6, G5...
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
v akej vybave to mas? na golfoch mam najazdenych par tisic km, velmi prijemna jazda (TDI 1,6). par veci ktore mi na tych autach vadia:
- dotykovy displej ma strasne vytaca a cakam kedy kvoli tomu naburam (nemusi vadit ak si si dokupil ovladanie na volante - nase firemne to nemaju)
- maly kufor, kde mame problem sa zbalit traja na dvojdnovu sluzobku, neviem si predstavit ze by sme isli s rodinou a celou vybavou pre dieta na tyzden
- reakcia prepinaca funkcie palubneho pocitaca. na vsetkych sa mi zda ze to laguje, na jednom dokonca az tak, ze nic nerobi, potom po hodine jazdy zacne samovolne prepinat stanice radia, resp. telefonny zoznam. vzdy si predstavujem co by sa stalo keby sa takto spraval ten druhy prepinac ktory ovlada tempomat
inac fajn auticko, vyborna ergonomia pri soferovani, ak jazdis vacsinou sam a vyhnu sa ti problemy tak ti dobre posluzi. mne osobne sice dizajnovo moc nesedi, ale to je pre kazdeho subjektivne.
- dotykovy displej ma strasne vytaca a cakam kedy kvoli tomu naburam (nemusi vadit ak si si dokupil ovladanie na volante - nase firemne to nemaju)
- maly kufor, kde mame problem sa zbalit traja na dvojdnovu sluzobku, neviem si predstavit ze by sme isli s rodinou a celou vybavou pre dieta na tyzden
- reakcia prepinaca funkcie palubneho pocitaca. na vsetkych sa mi zda ze to laguje, na jednom dokonca az tak, ze nic nerobi, potom po hodine jazdy zacne samovolne prepinat stanice radia, resp. telefonny zoznam. vzdy si predstavujem co by sa stalo keby sa takto spraval ten druhy prepinac ktory ovlada tempomat
inac fajn auticko, vyborna ergonomia pri soferovani, ak jazdis vacsinou sam a vyhnu sa ti problemy tak ti dobre posluzi. mne osobne sice dizajnovo moc nesedi, ale to je pre kazdeho subjektivne.
Comfortline, dovybavený v podstate na Highline, ale nechcel som ten lesklý čierny interér. K tomu ešte nejaké hlúposti (kamera, sedačky, volič jazdného režimu,...)
- ovládanie na volante, do displeja moc neťukám zatiaľ
- kufor ozaj nie je nejak extrémny, rodinu ale nemám a kým bude už ho asi aj vymením
- palubný PC zatiaľ okej, nevšimol som si žiadne lagy. Rádio je pravda že nie je také supersvižné, ako si človek zvykol z Nexus 7 tabletov a pod.
Dizajn nejak neštimuje úplne ani mne, ale kupoval som to pre seba, a ja sedím vnútri...a tam je to proste trocha "iné"
Mňa absolútne pohltil komfort a ticho, aj jazda samotná je prekvapivo super (mal som služobne G7 na týždeň v DE a boli tam veci kt. mi vadili ale na tomto kuse akosi nič z toho nie je)
- ovládanie na volante, do displeja moc neťukám zatiaľ
- kufor ozaj nie je nejak extrémny, rodinu ale nemám a kým bude už ho asi aj vymením
- palubný PC zatiaľ okej, nevšimol som si žiadne lagy. Rádio je pravda že nie je také supersvižné, ako si človek zvykol z Nexus 7 tabletov a pod.
Dizajn nejak neštimuje úplne ani mne, ale kupoval som to pre seba, a ja sedím vnútri...a tam je to proste trocha "iné"
Mňa absolútne pohltil komfort a ticho, aj jazda samotná je prekvapivo super (mal som služobne G7 na týždeň v DE a boli tam veci kt. mi vadili ale na tomto kuse akosi nič z toho nie je)
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
tak a kolko ta to nakoniec vyslo stym financovanim? ak to nie je tajne
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Gudas napísal: Mňa absolútne pohltil komfort a ticho, aj jazda samotná je prekvapivo super (mal som služobne G7 na týždeň v DE a boli tam veci kt. mi vadili ale na tomto kuse akosi nič z toho nie je)
jj, presne toto, ja predtym som sa na golf ani nepozrel a v zivote by som o tom aute neuvzaoval, aj ked u nas vymenili civicy na G6 a G7 tak ma to z vnutra uplne ocarilo a zrazu som sa citil ako doma. skoda ze stale nemam uplne doveru k VW motorizaciam (a ani k zabezpecovacim systemom proti kradezi), lebo zvnutra mi tie auta strasne.