Zdravím chcel by som sa spytat aky procesor a zakl.dosku by ste mi doporucili vybrat momentalne mam amd fx-6100 a GIGABYTE 970A-D3(rev 1.0), tak aby premna mal upgrade zmysel. Ide o cenu cca do 250 až 300 eur, nebraním sa ani intelu, PC je urceny predovsetkym na hry. Vlastne ide o zostavu ktoru mam uvedenu v profile.
Tak to rovno choď do intelu kedže to dávaš do hernej zostavy, ja by som sa pozrel po nejakej i5 4690 a nejakú H97 dosku ktorá sa ti hodí/páči v podstate sú skoro všetky na jedno kopyto a kedže taktovať asi nebudeš tak to stačí H doska a non-K cpu
tak taktovanie asi neprichadza do uvahy v zivote som to neskusal ale zas na druhej strane nebolo by odveci sa niecomu novemu priucit kazdopadne zatial diky ta 4690 mi hned padla do oka ked som si ju vyhladal
Ja vobec nevidim dovod ist do toho najnovsieho od Intelu, lebo od SB je to vsetko na jedno kopyto
Ale ako si pan praje..
P.S: na doske som sa sekol, chcel som dat MSI Z97-G43, stoji rovnako, ale v podstate je to aj rovnaka doska
P.S2: taktovat sa musi, tieto nove CPUs dokaze OCnut aj skolkar
tak ja som vdacny za kazdy nazor a ked hovoris Kyselinka ze je to jak pre skolkarov tak sa nato pozriem ,este ma napadlo ze ked mam normalnu grafiku tak mi nie je ta v procesore zbytocna? neexistuje nejaky podobny procesor bez grafiky stym ze je lacnejsi alebo sa nad tym neoplatí spekulovat?