GPU problém
GPU problém
Zdravím,
takže mám problém s kartou HD 4830, keď mi po niekoľkých minútach vypne obraz, síce systém ešte ide (počuť audio) a potom nastane automatický reštart. Prehrievanie nie je problém, teplota je okolo 45C. Pravdepodobne to bude zdrojom, používam 400W Seasonic a neviem, či to nie je málo a nemám možnosť použiť iný zdroj na otestovanie. Je nejaký test, ktorým by som prišiel na to, že tento problém spôsobuje zdroj alebo to môže byt nejaký iný problém?
edit: zostava:
mb: asus p5kpl 1600
cpu: intel dualcore e5200
gpu: sapphire hd 4830
ram: kingston 800mhz 2gb ddr2
psu: seasonic 400w
hdd: samsung spinpoint f17200rpm 320gb
takže mám problém s kartou HD 4830, keď mi po niekoľkých minútach vypne obraz, síce systém ešte ide (počuť audio) a potom nastane automatický reštart. Prehrievanie nie je problém, teplota je okolo 45C. Pravdepodobne to bude zdrojom, používam 400W Seasonic a neviem, či to nie je málo a nemám možnosť použiť iný zdroj na otestovanie. Je nejaký test, ktorým by som prišiel na to, že tento problém spôsobuje zdroj alebo to môže byt nejaký iný problém?
edit: zostava:
mb: asus p5kpl 1600
cpu: intel dualcore e5200
gpu: sapphire hd 4830
ram: kingston 800mhz 2gb ddr2
psu: seasonic 400w
hdd: samsung spinpoint f17200rpm 320gb
Naposledy upravil/-a fKy v Pi 20. Jún, 2014, 14:10, upravené celkom 1 krát.
Re: GPU problém
Zvyšok zostavy máš aký ?
CPU: Intel Core i7 @ 3.8Ghz ( rev.D0 )
MOBO: Gigabyte EX58-UD5
RAM: Corsair XMS3 TWIN3X 6GB DDR3 1600MHz CL9-9-9-24
PSU: Evga SuperNOVA 750 G2
GPU: GIGABYTE R797OC-3GD
CASE: Fractal Define R4
CPU COOLER: Noctua NH-U12P
MOBO: Gigabyte EX58-UD5
RAM: Corsair XMS3 TWIN3X 6GB DDR3 1600MHz CL9-9-9-24
PSU: Evga SuperNOVA 750 G2
GPU: GIGABYTE R797OC-3GD
CASE: Fractal Define R4
CPU COOLER: Noctua NH-U12P
skús Furmark - nastav rozlíšenie a daj Burn in test
http://www.ozone3d.net/redirect.php?id=201
http://www.ozone3d.net/redirect.php?id=201
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
Doplnil som zostavu,
diky skúsim ten test keď prídem domov a hodím výsledky.
diky skúsim ten test keď prídem domov a hodím výsledky.
Čo som mal vypozorovať pri tom teste? Teplota po 20 minútach nešla nad 75C, priemerné fps 17 pri 1280x720
Či sa zopakuje opisovaná situácia. Furmark je rýchlo "ohrievač" grafiky a zdroja.
Keďže ti ohrievanie ustál, tak by som išiel vylučovacím spôsobom. Požičať si vga, zdroj.
Keďže ti ohrievanie ustál, tak by som išiel vylučovacím spôsobom. Požičať si vga, zdroj.
Vga už som skúšal, slabšia geforce210 ide v pohode. Takže už to môže byť fakt len ten zdroj?
Menil si niečo v pc? Robí to pravidelne?
Nič som nemenil, akurát teraz používam tu nvidiu210, kým to neporiešim. Problém nastane vždy keď mám hd4830 v pc po 10-30min.
Skus rozne verzie ovladacov.Zdroj by som vylucil , slabsim zdrojom som napajal zravejsiu kartu a vsetko islo v pohode.Myslim ale , ze ta karta uz konci svoju put ...
No to si ma nepotešil, tá púť zas nebola taká dlhá . Nabudúce už radšej Nvidiu.
skus ju u niekoho ineho, ten problem nie je jednoznacny
Stava sa to pomerne casto ze tu niekto pouzije tuto hlasku.Pravdou je , ze AMD a nvidia len dodavaju cipy dalsim vyrobcom ktori potom navrhuju pouzite PCB a komponenty na nom , no a to ovplyvnuje zivotnost kariet , nie to , ci je to radeon alebo geforce , vsetky graficke cipy sa vyrabaju aj tak v jednej tovarni - TSMC.fKy napísal:Nabudúce už radšej Nvidiu.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
len taký detail ku furmarku...rozlíšenie daj na najmenšie...po spustení burn-in testu ti tvoj HW zaťaží rovnako, len ti nevystrelí do očí veľký donut
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305