Auto - problém s brzdami
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 20. Apr, 2012, 07:44
Re: Auto - problém s brzdami
Vravel, že trochu brzdovej kvapaliny sa pri výmene platničiek musí odobrať, lebo časť z nej sa po výmene vráti hore. Ale brzdovú kvapalinu potom pozrel aj on keď som tam bol znova a jej hladina bola ok.
Koľko stojí test bŕzd a kde v BA mi to lacno skontrolujú? On vravel, že auto môže zobrať na test bŕzd a potvrdiť to papierovo, čo by som mal zrejme zdarma ale ja nechcem nejaký bezcenný papier od jeho známeho s ktorým sa on dohodne...A po daných skúsenostiach ho rozhodne nenechám so svojím autom ani sekundu osamote.
Ak by mi dobre netesnil brzdový valec, tak by som to asi videl skôr nie? Mne všetky tieto problémy nastali potom čo mi oni menili brzdové platničky. To som im hneď po výmene povedal, že pedál ide teraz ľahko dole, ale ubezpečili ma, že musím s autom jazdiť aby si brzdové platničky sadli a mám brzdiť mierne čo som robil aj predtým. Prudko som zabrzdil možno tak 7x za celých 5 rokov.
Pred ich výmenou som nemal žiadny problém. Auto mi pri miernom stlačení brzdy pri 50 km/h brzdilo na 100%. Teraz mi pri rovnakej rýchlosti a pri stlačení pedálu až na podlahu, čo ide teraz dole ľahko podobne ako spojka brzdí len na (subjektívne) 40%...
Koľko stojí test bŕzd a kde v BA mi to lacno skontrolujú? On vravel, že auto môže zobrať na test bŕzd a potvrdiť to papierovo, čo by som mal zrejme zdarma ale ja nechcem nejaký bezcenný papier od jeho známeho s ktorým sa on dohodne...A po daných skúsenostiach ho rozhodne nenechám so svojím autom ani sekundu osamote.
Ak by mi dobre netesnil brzdový valec, tak by som to asi videl skôr nie? Mne všetky tieto problémy nastali potom čo mi oni menili brzdové platničky. To som im hneď po výmene povedal, že pedál ide teraz ľahko dole, ale ubezpečili ma, že musím s autom jazdiť aby si brzdové platničky sadli a mám brzdiť mierne čo som robil aj predtým. Prudko som zabrzdil možno tak 7x za celých 5 rokov.
Pred ich výmenou som nemal žiadny problém. Auto mi pri miernom stlačení brzdy pri 50 km/h brzdilo na 100%. Teraz mi pri rovnakej rýchlosti a pri stlačení pedálu až na podlahu, čo ide teraz dole ľahko podobne ako spojka brzdí len na (subjektívne) 40%...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
doteraz som sa trosku zlakol, trosku zabaval ale ked si zoberes ze taketo "veci" sa pohybuju medzi nami v krasnej Bratislave kde sa pohybuje aj moja zena, moje deti, tvoja zena, tvoje deti, tak mi to vlastne az tak jedno nie je.
Okamzite vypadni tam kde ti "zrobili" totie bremsen a nech to opravia. Brzdovy pedal nema byt volny a uz vobec nie na podlahe so soferovym pocitom ze aj tak to nie je v poriadku ani na polovicu. Nepamatam si, ktore auto dokaze natlacit brzdovy pedal NA PODLAHU - predsa ho potlacis tri centimetre a lezis na prednom skle. Cela draha brzdoveho pedalu ma hodne cez desat centi, takze to nie je v pohode.
Howada sproste lajdacke daromne vypatlane.
Naval meno a adresu servisu kde su takito kreteni. Nech tam nikto z nas nechodi.
Okamzite vypadni tam kde ti "zrobili" totie bremsen a nech to opravia. Brzdovy pedal nema byt volny a uz vobec nie na podlahe so soferovym pocitom ze aj tak to nie je v poriadku ani na polovicu. Nepamatam si, ktore auto dokaze natlacit brzdovy pedal NA PODLAHU - predsa ho potlacis tri centimetre a lezis na prednom skle. Cela draha brzdoveho pedalu ma hodne cez desat centi, takze to nie je v pohode.
Howada sproste lajdacke daromne vypatlane.
Naval meno a adresu servisu kde su takito kreteni. Nech tam nikto z nas nechodi.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
Brzdy su zakladny bezpecnostny prvok ktory musi byt v 100% stave!
Spoiler: ukázať
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
Tak tak brzdy sú základ, a hentakým pofiferným mechanikom čo ti tvrdia že to máš v poriadku už by som v živote nikdy nič nedal a ešte všetkým povedal ako sa správajú k zákazníkovy keď mu tvrdia že brzdy sú v poriadku !trojan4x4 napísal:Brzdy su zakladny bezpecnostny prvok ktory musi byt v 100% stave!
Working on
-
- Používateľ
mp3turbo neviem na čom si sa zabával. Ak by sa tebe toto stalo s 5 ročným autom, ktoré si kúpil ako nové nie zrovna lacné za svoje prachy a na ktorom by si mal najazdených 50 000 km zabával by si sa tiež?
Kde v BA mi lacno urobia ten test bŕzd vie niekto?
Kde v BA mi lacno urobia ten test bŕzd vie niekto?
Samozrejme, ze s tym treba nieco robit.
Ale nezavidim ti. Reklamovat servis je neprijemna vec.
Mne uz raz odisli brzdy a je to fakt neprijemny pocit. Odtrhol som na neupravenej vozovke spodne brzdiace hadice.
Ak skusis napumpovat brdovy pedal, zlepsi sa sa jeho tvrdost? ak ano, tak je to nasjkor zavzdusnene.
Ak to mas niekde na parkovisku alebo v garazi, mrkni ci nemas na zemi akoby olejove skvrny. Moze to byt aj brzdova.
Ale nezavidim ti. Reklamovat servis je neprijemna vec.
Mne uz raz odisli brzdy a je to fakt neprijemny pocit. Odtrhol som na neupravenej vozovke spodne brzdiace hadice.
Ak skusis napumpovat brdovy pedal, zlepsi sa sa jeho tvrdost? ak ano, tak je to nasjkor zavzdusnene.
Ak to mas niekde na parkovisku alebo v garazi, mrkni ci nemas na zemi akoby olejove skvrny. Moze to byt aj brzdova.
-
- Používateľ
Práveže sa napumpovať nedá. Ide stále dole k zemi podobne ako keď stlačíš spojku...Hladina brzdovej kvapaliny je v poriadku a je čistá to som už písal. Nie, žiadne škvrny pod autom nemám.
Naposledy upravil/-a zeleny_vlk v Ne 22. Jún, 2014, 14:04, upravené celkom 1 krát.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
a nezabudli dotiahnut odvzdusnovacie srouby? Jednoznacne chod do toho servisu a trvaj na reklamacii. ak ta poslu do faka, povedz im ze das auto do autirzovaneho servisu a v pripade ze sa preukaze pochybnost, budes to riesit sudne.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
A to ti robí aj keď máš vypnutý motor a teda aj vypnutý posilovač ?zeleny_vlk napísal:Práveže sa napumpovať nedá. Ide stále dole k zemi podobne ako keď stlačíš spojku...
Working on
-
- Používateľ
Pri vypnutom aj zapnutom motore mi ide brzdový dole k zemi stále rovnako podobne ako spojka.
-
- Používateľ
A ako ho pokazili? Čo pri výmene platničiek urobili zle? Vieš kde mi v BA lacno urobia test bŕzd?
deje sa to casto u koncernovych aut, ze jak stlacaju piestik spat, tak sa poskodi tesnenie na HBV, potom to toto robi. netusim kde v ba ti otestuju brzdy. siel by som ale tam kde ti to robili.
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> mp3turbo neviem na čom si sa zabával.
na tom hadani (a na tej zadnej naprave, ked dakedy budes mat naladu na brzdove extemporo tak si z nej vyber platnicky a skus brzdit bez nich, ci zbadas nejaky rozdiel).
Suhlasim so snejkom, jednu stranu ti dodrbali. Preboha ta prosim JAZDI SIALENE OPATRNE AKO SA LEN DA. V pripade kritickej situacie nevahaj vrazit pri 60km/h dvojku a pustit spojku, brzdit motorom je tiez velmi efektivne, vyskusaj si to nanecisto volakde na prazdnejsom mieste a nebud prekvapeny jak ti motor zareve.
Brzdy ti predsa otestuje kazda stanica STK, ze ? Co ich v Bratislave mame malo ? Naval meno servisu a adresu kretenov aby sme im sposobili viac skody ako oni sposobili tebe... nemyslim rozbit huby co by si rozhodne zasluzili, ale ABY SME TAM NECHODILI a nenechavali im tam nase peniaze a nedovolili im rozdrbavat nase auta. Mna sa to netyka, ja mam servis zabezpeceny a hlavne ho vela nepotrebujem, ale co je moc to je moc. 5rocne auto NEPRILIS LACNE sa musi stavat na predne kolesa ked s nim brzdis a nie to co ty popisujes.
Kedze mas 5 rokov voz, mas cerstvu = maximalne rok staru STK. Na protokole mas napisane brzdne tlaky a to zdoraznujeme SO STARYMI ZJAZDENYMI PLATNICKAMI ktore si teraz vymenil. Chod na STK, poziadaj odmerat brzdy, porovnaj s tym co si mal pred rokom a teraz mas nove platnicky. Bezne auta dosahuju okolo 2.8kN brzdneho tlaku, lepsie auta 3.5kN, take fakt namakane brzdy maju 4.5kN len tak zahuci ale to uz su naozaj extremy.
Daj meno servisu.
na tom hadani (a na tej zadnej naprave, ked dakedy budes mat naladu na brzdove extemporo tak si z nej vyber platnicky a skus brzdit bez nich, ci zbadas nejaky rozdiel).
Suhlasim so snejkom, jednu stranu ti dodrbali. Preboha ta prosim JAZDI SIALENE OPATRNE AKO SA LEN DA. V pripade kritickej situacie nevahaj vrazit pri 60km/h dvojku a pustit spojku, brzdit motorom je tiez velmi efektivne, vyskusaj si to nanecisto volakde na prazdnejsom mieste a nebud prekvapeny jak ti motor zareve.
Brzdy ti predsa otestuje kazda stanica STK, ze ? Co ich v Bratislave mame malo ? Naval meno servisu a adresu kretenov aby sme im sposobili viac skody ako oni sposobili tebe... nemyslim rozbit huby co by si rozhodne zasluzili, ale ABY SME TAM NECHODILI a nenechavali im tam nase peniaze a nedovolili im rozdrbavat nase auta. Mna sa to netyka, ja mam servis zabezpeceny a hlavne ho vela nepotrebujem, ale co je moc to je moc. 5rocne auto NEPRILIS LACNE sa musi stavat na predne kolesa ked s nim brzdis a nie to co ty popisujes.
Kedze mas 5 rokov voz, mas cerstvu = maximalne rok staru STK. Na protokole mas napisane brzdne tlaky a to zdoraznujeme SO STARYMI ZJAZDENYMI PLATNICKAMI ktore si teraz vymenil. Chod na STK, poziadaj odmerat brzdy, porovnaj s tym co si mal pred rokom a teraz mas nove platnicky. Bezne auta dosahuju okolo 2.8kN brzdneho tlaku, lepsie auta 3.5kN, take fakt namakane brzdy maju 4.5kN len tak zahuci ale to uz su naozaj extremy.
Daj meno servisu.
Naposledy upravil/-a mp3turbo v Ne 22. Jún, 2014, 16:24, upravené celkom 1 krát.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
som tu vetu cakal nejako v zneni ze "bezne auta 2,5, moje auta 3,5"mp3turbo napísal:Bezne auta dosahuju okolo 2.8kN brzdneho tlaku, lepsie auta 3.5kN, tie fakt namakane brzdy maju 4.5kN len tak zahuci ale to uz su naozaj extremy.
inac mna by fakt zaujimalo co je to za auto a ktory servis to takto dodrbal - uprimne by som sa necudovali ani keby to bol autorizak...
Spoiler: ukázať