Starostlivost o auto - umyvanie, voskovanie...
Starostlivost o auto - umyvanie, voskovanie...
Ako sa starate o svoje auto? Ako a kde ho umyvate, ake produkty pouzivate?
Svoje auto (Felicia, rv.1995) zvycajne umyvam v samoobsluznej bezdotykovej autoumyvarke ale teraz v lete aj cistou vodou na parkovisku pred panelakom.
Na lak pouzivam obycajnu Tempo pastu na stare laky, pekne to lak ozivi a odstrani to jemne skrabance. Taktiez ju pouzivam na male hrdzave bodky, hrdzu ktora ostane aj po prepastovani vysmirglujem, natriem antikoroznym pripravkom, zagitujem a znova nastriekam, aby to auto aspon troska nejak vyzeralo . Na vonkajsie plasty pouzivam Renoplast, stare narazniky hned vyzeraju o nieco lepsie.
Svoje auto (Felicia, rv.1995) zvycajne umyvam v samoobsluznej bezdotykovej autoumyvarke ale teraz v lete aj cistou vodou na parkovisku pred panelakom.
Na lak pouzivam obycajnu Tempo pastu na stare laky, pekne to lak ozivi a odstrani to jemne skrabance. Taktiez ju pouzivam na male hrdzave bodky, hrdzu ktora ostane aj po prepastovani vysmirglujem, natriem antikoroznym pripravkom, zagitujem a znova nastriekam, aby to auto aspon troska nejak vyzeralo . Na vonkajsie plasty pouzivam Renoplast, stare narazniky hned vyzeraju o nieco lepsie.
Ideapad 3 14IIL05 - i3-1005G1 1.2Ghz | 12GB ram | 128GB ssd
Xbox Series S
Xbox Series S
- lietadlo69
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Okt, 2011, 18:28
Re: Starostlivost o auto - umyvanie, voskovanie...
ja mam tiez feldu(r.v.2000) a vobec ju neumyvam nevoskujem ani nelestim. skoda casu a namahy. Hrdzu ignorujem
cakam kedy zaprsi. uz dlho neprsalo, neviete niekto kedy bude
cakam kedy zaprsi. uz dlho neprsalo, neviete niekto kedy bude
cpu:Intel i5 6600K@4,5Ghz/1,30V+noctua NH-U14S mb: asus Z170 pro gaming ram:kingston 2x8GB ddr4 3000 MHz psu: Fortron Aurum 500W gpu:Gainward Gtx 1070 Phoenix@1720(boost 2013)/9200Mhz case: corsair graphite 600T+ silverstone penetrator 12cm, 2 x noctua nf-p12 U.L.N.A ssd: Intel 600P M2 256GB/crucial m4 128gb keyboard: Func KB460(red switch) mouse: Razer Death Adder Left hand edition monitor: Dell s2716dg sound:grado SR60
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Ja mám Lantru a max pustím stierače Hádam ho priateľka niekedy umyje
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
dva - trikrat do roka umyjem na cerpacke a raz za dva roky povysavam z vnutra a vyhodim smeti
Spoiler: ukázať
- lietadlo69
- Používateľ
ja to beriem tak, ze ta herka mi ma sluzit. a nie aby som ja sluzil herke(felde)
cpu:Intel i5 6600K@4,5Ghz/1,30V+noctua NH-U14S mb: asus Z170 pro gaming ram:kingston 2x8GB ddr4 3000 MHz psu: Fortron Aurum 500W gpu:Gainward Gtx 1070 Phoenix@1720(boost 2013)/9200Mhz case: corsair graphite 600T+ silverstone penetrator 12cm, 2 x noctua nf-p12 U.L.N.A ssd: Intel 600P M2 256GB/crucial m4 128gb keyboard: Func KB460(red switch) mouse: Razer Death Adder Left hand edition monitor: Dell s2716dg sound:grado SR60
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Rucne umyvam podla potreby, ked vidim, ze vosk uz ma malu vrstvu, cca kazde 2 mesiace (cez sezonu). Popritom len chodim na wapku, zalezi od pocasia, cez sezonu kazdy tyzden/dva a zalezi od cesty a od poctu musiek nachytanych na celnom skle a kapote
Pred zimou davam trojitu vrstvu vosku (zalezi aj ako potrebujem auto, lebo toto vyzaduje mat auto dva dni odstavene v garazi) a celu zimu rucne neumyvam, len obcas prebehnem wapkou. Na kefach som s autom este nebol a zrejme ani nepojdem
Vysavam podla potreby, snazim sa tam mat vzdy cisto. Prach poutieram skoro kazdy den, moja choroba
Pouzivam pripravky dodo juice, ale teraz prechadzam na 3M, chcem vyskusat nieco nove.
Motor som este za 3 roky, co mam auto, neumyval. Takze najblizsie, ak bude cas, tak sa do toho pustim, lebo uz je celkom zasraty.
Len pre predstavu: komplet rucne umyvanie, vysusenie, voskovanie (1 silna vrstva) a lestenie mi trva cca 5-6hodin (a to bez clayovania). Vysavanie, umyvanie a utieranie interieru su dalsie cca 2-3 hodiny navyse
Pred zimou davam trojitu vrstvu vosku (zalezi aj ako potrebujem auto, lebo toto vyzaduje mat auto dva dni odstavene v garazi) a celu zimu rucne neumyvam, len obcas prebehnem wapkou. Na kefach som s autom este nebol a zrejme ani nepojdem
Vysavam podla potreby, snazim sa tam mat vzdy cisto. Prach poutieram skoro kazdy den, moja choroba
Pouzivam pripravky dodo juice, ale teraz prechadzam na 3M, chcem vyskusat nieco nove.
Motor som este za 3 roky, co mam auto, neumyval. Takze najblizsie, ak bude cas, tak sa do toho pustim, lebo uz je celkom zasraty.
Len pre predstavu: komplet rucne umyvanie, vysusenie, voskovanie (1 silna vrstva) a lestenie mi trva cca 5-6hodin (a to bez clayovania). Vysavanie, umyvanie a utieranie interieru su dalsie cca 2-3 hodiny navyse
- lietadlo69
- Používateľ
mat karu ako ty ,tak prehodnotim svoj pristup
tomu sa hovori ze mat prilis vela volneho casu
mat hociake auto tak na toto by som fakt cas nemal
mat hociake auto tak na toto by som fakt cas nemal
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
ja som zacal chodit do umyvarky ked je auto spinave...idem
Odkedy mám spotrebku miesto auta, tak to umyjem raz za čas. Väčšinou vtedy, keď už nevidno farbu a ja sa hanbím ísť domov za svetla
Voľakedy som poctivo ručne umýval a voskoval a čo ja viem čo, ale nemám na to už ani čas ani chuť a už vôbec nie auto (Note...)
Voľakedy som poctivo ručne umýval a voskoval a čo ja viem čo, ale nemám na to už ani čas ani chuť a už vôbec nie auto (Note...)
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
No vies, niekto chodi v sobotu vecer chlastat a potom polovicu nedele prespi a lieci sa z opice. Ja radsej pozriem vecer nejaky film, rano si privstanem a poumyvam auto, ak je treba...a okolo 13-14-tej som hotovy. Ale nerobim to casto, ako pisem, tak raz za dva mesiace cez sezonu. Ostatok chodim na wapku do petrzky a trva to cca 10minut, na to si clovek najde cas, aj keby ho vela nemalscarinko napísal:tomu sa hovori ze mat prilis vela volneho casu
Zaklad je auto zakonzervovat, potom ho staci len oplachovat poriadnym prudom vody. Pripadne musky na kapote pred tym postriekat chemiou na to urcenou a nakoniec oplachnut demineralizovanou vodou
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
ja & Feličita sa snažíme chodiť čistučkí ako sa len dá. Také veci ako prach z prasiatiek na kolesách ide dole každé 3-4 dni, vypadá to nechutne Muškám na skle sa nevyhnem, stierače nepomáhajú, ako by tie muchy v poslednej dobe dopovali nejakými extra maglajzami aby zasrali celé čelné...
Keď je vonku pekne, tak naťáhnem hadicu, poriadne vyumývam, potom vezmem Wapku a vydrhnem každý kútik. Potom je všade voda ! Lak ešte kráska nedostala, už by si aj zaslúžila. Na pneu striekam prostriedky z Lídlu, stoja 2-3€, mám asi 3 flašky litrové doma, dodajú parádny šmrnc pneumatikám, čierne ako negerské prsa Občas nejaký ten sprej na miestach kde mi kvitne, ale to fakt len brutálne málo, v predu nad blatníkom a vzadu nad blatníkom to niekto pred tým trocha šuchol do živého a chytila sa tam hrdza, ošmirgloval som a nastriekal na novo, teraz to preventívne pravidelne striekam. Samozrejme FIXA musí byť vo výbave, bez toho sa to nedá, tie kamienky často krát odrú ten lak až do surového, tak to treba zabodkovať !
času mám málo, ale na frajerku a auto si nájdem čas vždy
Keď je vonku pekne, tak naťáhnem hadicu, poriadne vyumývam, potom vezmem Wapku a vydrhnem každý kútik. Potom je všade voda ! Lak ešte kráska nedostala, už by si aj zaslúžila. Na pneu striekam prostriedky z Lídlu, stoja 2-3€, mám asi 3 flašky litrové doma, dodajú parádny šmrnc pneumatikám, čierne ako negerské prsa Občas nejaký ten sprej na miestach kde mi kvitne, ale to fakt len brutálne málo, v predu nad blatníkom a vzadu nad blatníkom to niekto pred tým trocha šuchol do živého a chytila sa tam hrdza, ošmirgloval som a nastriekal na novo, teraz to preventívne pravidelne striekam. Samozrejme FIXA musí byť vo výbave, bez toho sa to nedá, tie kamienky často krát odrú ten lak až do surového, tak to treba zabodkovať !
času mám málo, ale na frajerku a auto si nájdem čas vždy
ja mam kaput lak na aute cize nejake osetrovanie asi nema zmysel
chlastat nechodim lebo v tom zmysel nevidim
cez vikend som vacsinou v zahrade kde makam cize vecer som uplne death
vcera som akurat v aute rozmyslal kedy som ho naposledy umyl a som si spomenul ze minuly rok v lete som pol dna stravil s spongiou a lestenkou a vydrzalo to par dni takze ...
chlastat nechodim lebo v tom zmysel nevidim
cez vikend som vacsinou v zahrade kde makam cize vecer som uplne death
vcera som akurat v aute rozmyslal kedy som ho naposledy umyl a som si spomenul ze minuly rok v lete som pol dna stravil s spongiou a lestenkou a vydrzalo to par dni takze ...
Fagani, celkom aktuálna téma pre mňa.
Ako na prvé umytie nového laku?
Ručne? Wapka? Nejaká chémia? ...
Ako na prvé umytie nového laku?
Ručne? Wapka? Nejaká chémia? ...
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Fagani
Rucne pomyvat s "nudlovou" rukavicou + dobry sampon, potom wapka, poriadne osusit susiacim rucnikom (nie na priamom slnku), detailer alebo vosk, a nakoniec vylestit kratkosrstym mikrovlaknom...ak je lesitcka (nalepsie rotacna...ale ani orbitka nie je na zahodenie ), tak prelestit podla tvrdosti lestiacich kotucov. Stacia dva krat, ten druhy nalepsie pouzit najjemnejsi.
P.S: kedze je lak prakticky novy, tak clay a iron pouzit myslim netreba. Mozno len nastriekat irona na disky a potom poriadne poumyvat
Rucne pomyvat s "nudlovou" rukavicou + dobry sampon, potom wapka, poriadne osusit susiacim rucnikom (nie na priamom slnku), detailer alebo vosk, a nakoniec vylestit kratkosrstym mikrovlaknom...ak je lesitcka (nalepsie rotacna...ale ani orbitka nie je na zahodenie ), tak prelestit podla tvrdosti lestiacich kotucov. Stacia dva krat, ten druhy nalepsie pouzit najjemnejsi.
P.S: kedze je lak prakticky novy, tak clay a iron pouzit myslim netreba. Mozno len nastriekat irona na disky a potom poriadne poumyvat