Nazdar. Potrebujem poradit ohladom bassreflex diery v subaci.
Teraz mam normalne drevenny subac ktory ma bassreflex uplne na vrchu bedne. Povodne bol na tom plastovy kryt ale teraz idem robit drevenne celo a chcem to nehat tak, aby dieru bolo vidno a pojde tam nejaky pekny kovovy kruh. No len kvoli vyzoru by som potreboval tu dieru posunut kusok nizsie, lebo tak nakraji to vyzera dost blbo. Vid obrazky- 1 original, 2 takto to cem.
Ovplyvni to zvuk ked bude ta diera oproti membrane? Teraz je presne nad membranou.
Tato prerabka sa kona hlavne kvoli tomu ze satelity idu do drevennych bedniciek a chcem aby uz aj subac vyzeral rovnako.
Subwofer prerabka
zla technologia... poznam ucinejsiu... idem to nakreslit...
EDIT: takto to je lepsie:
EDIT: takto to je lepsie:
Core i5 4570 + Akasa Nero S, Asus Z87M-PLUS, 4x4GB DDR3 1600Mhz Kingston HyperX, EVGA GAMING GTX 1060 6GB, Coolermaster N200, Seasonic Titanium 750W, 250GB Samsung EVO 850 + crucial MX500 SSD 1TB, MSI OPTIX MAG341CQ
ucinnejsie to nieje, je to v principe jedno, to co navrhol miqra mozes pouzit ak budes mat priestorovy problem prilis dlhy br, inak to daj tak ako chces, to ze je br naproti membrane by ziaden velky efekt mat nemalo.
Pasmove priepuste velmi nemusim, obzvlast tie 4. radu.
Pasmove priepuste velmi nemusim, obzvlast tie 4. radu.
Spoiler: ukázať
je to osvedcena a patentovana konstrukcia sony... ma to velmi velky vlpyv na kvalitu bassov teda hlavne tych nizsich a taktiez menej funi bassreflex... mam to odskusane... skusil som to tak ako ma to marek nakreslene a tak ako to mam ja a je to dost velky rozdiel v kvalite...
Core i5 4570 + Akasa Nero S, Asus Z87M-PLUS, 4x4GB DDR3 1600Mhz Kingston HyperX, EVGA GAMING GTX 1060 6GB, Coolermaster N200, Seasonic Titanium 750W, 250GB Samsung EVO 850 + crucial MX500 SSD 1TB, MSI OPTIX MAG341CQ
to, ako to ma marek , tak tak sa vyrabaju vecsiny subwooferov do viez. Kvalita.... nic moc... ako veza...
Osobne by som to spravil normal. reprak z vonku, a bassreflex pod reprak. Klasicka osvecena metoda, ktora ti zahra "vsetko" (zalezi od repro)
BTW: obr.
mozete citat:
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/Hb ... asref.html
Osobne by som to spravil normal. reprak z vonku, a bassreflex pod reprak. Klasicka osvecena metoda, ktora ti zahra "vsetko" (zalezi od repro)
mozete citat:
Spoiler: ukázať
osvedcena technologia to je ale ma svoje muchy...SurrendeR napísal:to, ako to ma marek , tak tak sa vyrabaju vecsiny subwooferov do viez. Kvalita.... nic moc... ako veza...
mozete citat:
- Marek
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Dik za vsetky rady. Ja len potrebujem prerobit to predne celo subaca ale ak sa mojmu dvornemu stolarovi bude chcet, dam mu asi spravit cely subac novy, podla tej druhej technologie. Inak to posledne navrhovane ja spravit nemozem, lebo mam uzavretu membranu zozadu.
Ak by som robil novy subac, z akeho materialu mam spravit tu ruru? A ake rozmery spravit pri vykone repra 30W? Akurat mam doma dobre pevnu kartonovu ruru s vnut. priemerom 5cm, moze to byt?
Ak by som robil novy subac, z akeho materialu mam spravit tu ruru? A ake rozmery spravit pri vykone repra 30W? Akurat mam doma dobre pevnu kartonovu ruru s vnut. priemerom 5cm, moze to byt?
- BoBo_
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
ta rurka ja bassreflex daju sa kupit origos,maju zaoblene hrany cize to tak "nehuhne"....W u repraku su asi tie najmenej podstatne parametre....pre vypocet bassreflexu,treba este Qts,Qms,Vas,Re....dobry program je winisd pri alpha,skus si ho pohladat na nete,tam sa to da navrhnut....inak co to mas za repro ??