Prve auto
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
Prve auto
Rad by som si nechal poradit pred kupou prveho auta. Na com ste zacinali vy? Na znacke nezalezi. Dolezite je u mna, aby neboli vysoke naklady na zaobstaranie (nemusi ale zase byt zbytocne lacne, aby som ho preplatil na servise a palive) a naslednu prevadzku auta - spotreba, servis, poisenie atd. Malo by ist o pouzivane nie nove auto. Auto planujem mat 2 roky, kym sa poriadne naucim jazdit a potom si kupit nieco lepsie, mozno aj nove. Dakujem za odkazy a odovodnenie.
Naposledy upravil/-a eFatal2ty v Pi 04. Júl, 2014, 12:15, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Re: Prve auto
Cenova predstava? Co od auta ocakavas ?
EDIT: popozeraj napr. Astru / Corsu , Civic, Fabia, Felicia, ja osobne by som mozno aj Saxo pozeral, ale za to ma tu ukamenuju
EDIT: popozeraj napr. Astru / Corsu , Civic, Fabia, Felicia, ja osobne by som mozno aj Saxo pozeral, ale za to ma tu ukamenuju
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
do 4000€. Ocakavam, to ze budem na nom jazdit denne, aby som sa naucil jazdit poriadne - ale nie dlhe trate, max v ramci kraja.
Nissan Micra 1.0 44kw rok 2000-2002
ja by som to dal kazdemu co sa uci jazdit, ked sa nauci na tomto tak zvladne uz vsetko ostatne
ked jazdis normalne mas spotrebu 6,2-6,5 ked sportovejsie tak 7-7,2. Pri 120 uz nepocujes radio a nez dosiahnes maximalku tak budes v Trnave . Za to s tym zaparkujes takmer vsade, idealne na behanie po meste.
ja by som to dal kazdemu co sa uci jazdit, ked sa nauci na tomto tak zvladne uz vsetko ostatne
ked jazdis normalne mas spotrebu 6,2-6,5 ked sportovejsie tak 7-7,2. Pri 120 uz nepocujes radio a nez dosiahnes maximalku tak budes v Trnave . Za to s tym zaparkujes takmer vsade, idealne na behanie po meste.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Ak budes chodit sam, popr. dvaja. Tak ber civic 1,5ku benzinovu staru a hotovo. Ak chces velke auto (pre ludi nie pre 4 babety do kufra) tak napr. Co sa mne paci Opel Omega, pasat (len tam je asi najrozumnejsia motorizacia 1,9tdi). Ale dopredu si dobre rozmysli aké auto potrebuješ a kolko naňom chceš, budeš chodiť.
A dodám, že za 4ku sa dá kúpiť už aj niečo novšie, lepšie. Ale takto by som vyberal ja.
A dodám, že za 4ku sa dá kúpiť už aj niečo novšie, lepšie. Ale takto by som vyberal ja.
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Pise, ze nebude jazdit dlhe trate, preto by som sa dieslu vyhol, nehovoriac, ak mu tam nieco prdne, tak uz je nesplnena dalsia podmienka a to je nizke naklady a servis. Ja som jednoznacne za benzin bez turba.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
plus omegy u nas su len vyhegane vraky, teda vecsinou
najst peknu je umenie.
kazdopadne, drzal by som sa toho co hovoril krutibrko, astry, corsy, fabie, take tie "ludovky", pretoze cokolvek vyservisujes za par supiek, odporucil by som benzin 1.4, prip. 1.6, to su take "zaciatocnicke" motorizacie - pohnes sa, ale nebude ta to tahat ist rychlo lebo to rychlo nepojde
najst peknu je umenie.
kazdopadne, drzal by som sa toho co hovoril krutibrko, astry, corsy, fabie, take tie "ludovky", pretoze cokolvek vyservisujes za par supiek, odporucil by som benzin 1.4, prip. 1.6, to su take "zaciatocnicke" motorizacie - pohnes sa, ale nebude ta to tahat ist rychlo lebo to rychlo nepojde
Steam: michalsveto
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Zdravím tá na učenie ti odporucim fiat punto či už mk1 alebo mk2 dajú sa zohnať do 2000e zachovale s motorom 1.2i čo je spotreba 6l pri každodennom prehanani sa skrz zákony ja budem tento mesiac predávať sporting verziu originál za 1800e po generálke motora a výmene rozvodov nová baterka elektrony 15 anglické aj plechace na zimu. SAK ak dám inzerát na net môžem ti dať vedieť minimálne si ho pozrieš teda tá možno záujme ak nie nič to . JE To 1.2i s 80 koňmi podkapotou novým tuningovym vyfukom whitehooker takže zvuk aj ťah parádny lebo auto má len tonu . PRITOM spotreba fakt 6 litrov pri sviznom aj jemnom jazdeni krátkych trati . Poistka 73 eur ročne ročník 2001 . Ale je veľa áut na začiatok dobrých ani taký vw lupo nie je zle alebo aj stvorkove golfy už idú niektoré pod 2000e
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
veru, znama teraz kupila golf mk4 2001 za nejakych 2300, preventivny servis za 400 (rozvody, vodna pumpa, silentbloky vyfuku a zopar cidiel), a jazdi si vysmiata 1.9tdi, climatronic, cierna farba, staci
Steam: michalsveto
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Ja môžem doporučiť Citroen C3.
Mám ho 4 roky a nabehal som na ňom +-130000km (momentálne má tak 240000)
Je to slabý 1.1i 40kw (60poníkov) no na tú váhu to stačí. A ak jazdíš prevažne sám tak je to úplne v pohode.
V meste agilné a dobre sa s ním parkuje.
Spotrebu mám 4,4l dlhodobo(3roky/98000km) a to vôbec nejazdím na "klepkáča".
Väčšinu trás som zdolal sám s prázdnym kufrom. PK-KE 5 pasažierov, plný kufor som mal 7,3l.
Za 4 roky/130000km som doň investoval približne 1600€ bez phm -1vstrek,rozvody,tlmiče,čapy,brzdy,17xgumy,pružiny,ložiská,olej a náplne.
A za celú tú dobu ma nikde nenechal, aj s prasknutou pružinou zvládol 30km do servisu. (odniesla si to manžeta a jedna pneumatika)
Mám ho 4 roky a nabehal som na ňom +-130000km (momentálne má tak 240000)
Je to slabý 1.1i 40kw (60poníkov) no na tú váhu to stačí. A ak jazdíš prevažne sám tak je to úplne v pohode.
V meste agilné a dobre sa s ním parkuje.
Spotrebu mám 4,4l dlhodobo(3roky/98000km) a to vôbec nejazdím na "klepkáča".
Väčšinu trás som zdolal sám s prázdnym kufrom. PK-KE 5 pasažierov, plný kufor som mal 7,3l.
Za 4 roky/130000km som doň investoval približne 1600€ bez phm -1vstrek,rozvody,tlmiče,čapy,brzdy,17xgumy,pružiny,ložiská,olej a náplne.
A za celú tú dobu ma nikde nenechal, aj s prasknutou pružinou zvládol 30km do servisu. (odniesla si to manžeta a jedna pneumatika)
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Co najjednoduchsi benzin A nechat si 500 eur na servis ktory urobis tak ci tak (ak sa chces citit v aute bezpecne). a mas klud. Hocico v co msa citis dobr epodla mna.
Ja mam Twingo 1.2 rv. 2000 - nic okrem vykonu mu nechyba, teda okrem posilovaca ale aspon som sa naucil ako bez neho dokon ca aj strechu stahovaciu taze styl tam je
pozri ho, twingo!
http://renault-twingo.autobazar.eu/12-8 ... 76360.html
Ja mam Twingo 1.2 rv. 2000 - nic okrem vykonu mu nechyba, teda okrem posilovaca ale aspon som sa naucil ako bez neho dokon ca aj strechu stahovaciu taze styl tam je
pozri ho, twingo!
http://renault-twingo.autobazar.eu/12-8 ... 76360.html
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Honda jazz 1,2 or 1,4 vtec. Kupis uz aj 2004-5-6 za 4k.
Pripadne toyo yaris 1,3 vvti 2gen 2004-06 or suzu swift.
Pripadne toyo yaris 1,3 vvti 2gen 2004-06 or suzu swift.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
preco podla vas prve auto musi byt krpate auto?
minimalne nieco ako toyota corolla
minimalne nieco ako toyota corolla
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Tiez netusim... ak sa mu paci 7er, tak nech ide aj hoci do toho. Kamos mal prve auto E38 740i a ma ho dodnes. Co si pamatam, tak ani nemal nejake velke investicie do toho.
Ja mam prve auto Civic 96 a mam ho dodnes. Zatial som na tom menil iba nejake podvozkove veci - predne lave lozisko, zadne velke silentbloky, zadne priecne ramena (lebo sa mi nechcelo lisovat silenty ), koncovi diel vyfuku a teraz naposledy rozvody, V podstate ziadne velke investicie, motor poslucha, servo netecie, klima elektrika a podobne blbosti tiez funguju. Takze za seba mozem povedat Civic.
Ono by bolo dobre si urcit, aku velkostnu triedu by si si predstavoval, lebo je fakt rozdiel odporucat Twingo alebo Sharan. Potom mozeme hladat, co je v ramci tej-ktorej triedy spolahlive a comu sa vyhnut.
Ja mam prve auto Civic 96 a mam ho dodnes. Zatial som na tom menil iba nejake podvozkove veci - predne lave lozisko, zadne velke silentbloky, zadne priecne ramena (lebo sa mi nechcelo lisovat silenty ), koncovi diel vyfuku a teraz naposledy rozvody, V podstate ziadne velke investicie, motor poslucha, servo netecie, klima elektrika a podobne blbosti tiez funguju. Takze za seba mozem povedat Civic.
Ono by bolo dobre si urcit, aku velkostnu triedu by si si predstavoval, lebo je fakt rozdiel odporucat Twingo alebo Sharan. Potom mozeme hladat, co je v ramci tej-ktorej triedy spolahlive a comu sa vyhnut.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Tiez si myslim ze prve auto nemusi byt krpate.
Ale asi to bude tym ze tuna chalani tieto auta maju tak posuvaju referencie a je mozne ze na tie auta budu aj mensie servisne naklady.
Ale to asi skor zalezi od rocnika a znacky.
Ja ked som dostal vodicak tak som jazdil na Passate B4 combi 1,9 tdi.
Ako jediny z triedy som si denne jazdil do skoly jak pan.
Takmer nesmrtelny motor ak sa o to clovek trocha stara, spotreba tiez dopohody.
A hlavne je to stary drak takze ked ta niekto oskrie alebo ty niekde suchnes tak ta to tak nemrzi.
Ale asi to bude tym ze tuna chalani tieto auta maju tak posuvaju referencie a je mozne ze na tie auta budu aj mensie servisne naklady.
Ale to asi skor zalezi od rocnika a znacky.
Ja ked som dostal vodicak tak som jazdil na Passate B4 combi 1,9 tdi.
Ako jediny z triedy som si denne jazdil do skoly jak pan.
Takmer nesmrtelny motor ak sa o to clovek trocha stara, spotreba tiez dopohody.
A hlavne je to stary drak takze ked ta niekto oskrie alebo ty niekde suchnes tak ta to tak nemrzi.