Herný PC DO 500€
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Re: Herný PC DO 500€
presne 

CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- flubertn
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2008, 14:00
myslým že by sme mu mali poradiť v akom poradí nakupovať komponenty kedže to chce zbierať 10 mesiacov
nech čo najmenej stratí na hodnore
Navrhujem ako prvú: kvalitnú skrinku - nech sa ma na čo pozerať

HeXiy dávam RESPECT
keď to zvládneš takto postupne kupovať - ja by som sa psychicky zútil keby som mal doma CPU a nemal ho kam pichnuť 

Navrhujem ako prvú: kvalitnú skrinku - nech sa ma na čo pozerať

HeXiy dávam RESPECT

- rix_o
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
tak nech vezme CSE fractal Arc mini+MB B85+CPU i5+RAM 8gb+HDD 1tb+PSU 450w
a moze fungovat, na hranie to nebude, ale nieco zahra, ak ma starsie edicie+filmy net a tak, ale chladic nie je taky surny a mozno staci aj box (20€) a grafiku (130€) moze tiez neskor ak by dosetril (20-30€)
Cize z 580€ sme sa dostali na 430€ na dobry zaklad, s ram 4GB to je 400€ a myslim ze OK
a moze fungovat, na hranie to nebude, ale nieco zahra, ak ma starsie edicie+filmy net a tak, ale chladic nie je taky surny a mozno staci aj box (20€) a grafiku (130€) moze tiez neskor ak by dosetril (20-30€)
Cize z 580€ sme sa dostali na 430€ na dobry zaklad, s ram 4GB to je 400€ a myslim ze OK
Spoiler: ukázať
Jop už mam Arc mini v obľúbených
Tak možno to nepotrvá 10 mesiacov
Asi budem kupovať od najlacnejšieho resp. Skrinka,zdroj,procesor,chladič na procesor,zakladna doska,ram,Grafika,monitor,no ale na tu Arc mini sa musim poponáhľať 49% zľava 

Tak možno to nepotrvá 10 mesiacov

No lenže ja to chcem na hranie
Photoshop,editacia videa atd,keď sa naučim lepšie programovať tak aj na nejake 3D porgramy
ale to asi ne xD

- rix_o
- Sponzor fóra gold
tak ono ti to bude na vsetko stacit, ak chces ist do vyssej rady ako CPU na OC, a grafika vykonnejsia tak ti treba na MB+CPU o 100€ viac + chladic 30€ a grafika nie za 130€ ale za 170 alebo az 250€ a zislo by sa SSD a to 120gb 65€ alebo 240gb 95€ .... staci si zratat
Pokial to nerobis PROfesionalne tak ta i5 ti to zvladne a nema problem, na hry akurat lepsia grafika ale brat grafiku o rok neviem aky ma vyznam, to vezmi teraz napr tu 750ti a ked tak uz o 1,5-2r vymenis za lepsiu, ale CPU ti vydrzi aj potom
Pokial to nerobis PROfesionalne tak ta i5 ti to zvladne a nema problem, na hry akurat lepsia grafika ale brat grafiku o rok neviem aky ma vyznam, to vezmi teraz napr tu 750ti a ked tak uz o 1,5-2r vymenis za lepsiu, ale CPU ti vydrzi aj potom
môj názor... riešiť komplet CELÚ zostavu keď to chce kupovať postupne, to je ako veštiť z magickej gule. Nalinkujú ti nejaké veci a o mesiac môže byť nejaká akcia na iný druh, čo sa môže oplatiť viac. Ja by som povedal, začni šporiť, a keď budeš mať reálne tých 500 Eur, potom napíš a spraví sa ti zostava s tým najrozumnejším čo sa dá kúpiť.
- flubertn
- Používateľ
for HeXiy : neviem či nebudeš mať lepšie kúpiť PC na slplátky - preplatíš 10% čo je určite menšia strata ako stratíš keď budeš kupovať komponenty postupne a potom budú ležať doma pol roka nepoužité. Ak nemáš možnosť splátok tak si zaloź sporiaci účet a pravidelne odkladaj do banky. - jednoznačne odporúčam kúpiť naraz celý PC. 
EDIT: Xeigen ma predbehol
a podstatu vystihol docela správne 

EDIT: Xeigen ma predbehol

- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
to nie je dobrý nápad roztiahnuť kúpu na tak dlhé obdobie...radšej by som nekúpil nič, kým nebudeš ten rozpočet mať 

CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- flubertn
- Používateľ
OT:
procesor ja doma mám
kam že ho len teraz dám
do dosky ho nestrčím
musím počkať než našetrím
potom kúpim monitor
ukladací priestor
celé mi je to na figu
lebo nemám grafiku
procesor ja doma mám
kam že ho len teraz dám
do dosky ho nestrčím
musím počkať než našetrím
potom kúpim monitor
ukladací priestor
celé mi je to na figu
lebo nemám grafiku

Ok.Tak nič.Sorry za otravovanie
niekto si moze pc do 500 zriadit podla tejto temy 

- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
to je úplne v poriadku...
vieš, ono kupovať veci postupne...kým to nerozdelíš aspoň tak, že naraz kúpiš MB+CPU+GPU+RAM, tak by si len kúpil niečo, čo by ti stálo na poličke
vieš, ono kupovať veci postupne...kým to nerozdelíš aspoň tak, že naraz kúpiš MB+CPU+GPU+RAM, tak by si len kúpil niečo, čo by ti stálo na poličke
- rix_o
- Sponzor fóra gold
ale ta fractal arc mini sa oplati kupit
, skrinkou nic nepokazis ani ked kupis zvysok neskor

- flubertn
- Používateľ
jj tiež som toho názoru. skriňa a kvalitný výkonný zdroj si držia svoju cenu. 

Aj ja si myslim takže aspon tu skrinku kúpim