Inštalácia Windows 7 na SSD
Inštalácia Windows 7 na SSD
Ahojte,
prvýkrát idem inštalovať Windows 7 na SSD a tak sa pýtam, či je nutné urobiť nejaké iné kroky ako v prípade inštalácie na klasický HDD. Viem, že určite si dať pozor na to, aby bol zapnutý AHCI režim SATA a nie IDE režim. Ešte nejaké dôležité veci? Ďakujem.
prvýkrát idem inštalovať Windows 7 na SSD a tak sa pýtam, či je nutné urobiť nejaké iné kroky ako v prípade inštalácie na klasický HDD. Viem, že určite si dať pozor na to, aby bol zapnutý AHCI režim SATA a nie IDE režim. Ešte nejaké dôležité veci? Ďakujem.
Spoiler: ukázať
Re: Inštalácia Windows 7 na SSD
Argumentum ad hominem (lat.) je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme samotnom k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.
blackred98 - to nemusi...
Ak ide robit novu instalacku na SSD tak v biose si prene na AHCI a system si to aktivuje sam.
Ak ide robit novu instalacku na SSD tak v biose si prene na AHCI a system si to aktivuje sam.
- Pepeb007xx
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
ssd tweaker
MB Asus B550-F CPU AMD Ryzen 7 5800X3D @4,4GHz CPU AIO Fracal Desing Lumen S36 GPU Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24G RAM Patriot 64GB DDR4 SSD Samsung 990 PRO 2 TB PSU Corsair RM850x Case Fractal Design North Chalk White TG Clear Monitor Samsung 32''U32H850 OS Win 11PRO64SK Repro Edifier S880DB
NAS Synology DS218play Noctua 20TB WD Red Surveillance Reolink RLN16-410 8TB UPS EATON Ellipse ECO800
Router Mikrotik hAP ac³ MESH 2×Asus RT-AX55 TV Philips 65OLED806 SoundBar Samsung HW-Q950A 11.1.4
Retro handheld Anbernic RG556 + Samsung PRO Ultimate 512GB GamePad Xbox wireless controller
#grammarnazi #parfumslover Steam Pepeb007xx #DotA2 pretaktovanie klan: PC.SK Battle.net pepeb007xx#2925 #diablo4
NAS Synology DS218play Noctua 20TB WD Red Surveillance Reolink RLN16-410 8TB UPS EATON Ellipse ECO800
Router Mikrotik hAP ac³ MESH 2×Asus RT-AX55 TV Philips 65OLED806 SoundBar Samsung HW-Q950A 11.1.4
Retro handheld Anbernic RG556 + Samsung PRO Ultimate 512GB GamePad Xbox wireless controller
#grammarnazi #parfumslover Steam Pepeb007xx #DotA2 pretaktovanie klan: PC.SK Battle.net pepeb007xx#2925 #diablo4
urcite nic co by si nezvladol spravit sam...
1. nainstaluj system s tym ze mas nastavene v biose ahci
2. zakaz defragmentaciu
3. zakaz hibernaciu
a si hotovy. Mozno z toho ani nie je treba niektory bod. Takto krute som si "potweakoval" ja ssd. A pouzivam ho uplne normalne, inak by som ho ani pouzivat nechcel.
1. nainstaluj system s tym ze mas nastavene v biose ahci
2. zakaz defragmentaciu
3. zakaz hibernaciu
a si hotovy. Mozno z toho ani nie je treba niektory bod. Takto krute som si "potweakoval" ja ssd. A pouzivam ho uplne normalne, inak by som ho ani pouzivat nechcel.
Argumentum ad hominem (lat.) je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme samotnom k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
súhlasím s Zubesuch-om, nič viac netreba
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Ved ho skus pravidelne defragmentovat a potom nam povies
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
načo defragmentovať SSD? to je prvá vec a druhá defragmentácia ako taká je neskutočné množstvo READ/WRITE
a pokiaľ tu všetci riešime resp preberáme nejaké malú životnosť pri zápise tak defrag SSD je to najhoršie čo môže pre SSD človek urobiť
odhliadnuc od toho že to ani nemá žiaden význam
a pokiaľ tu všetci riešime resp preberáme nejaké malú životnosť pri zápise tak defrag SSD je to najhoršie čo môže pre SSD človek urobiť
odhliadnuc od toho že to ani nemá žiaden význam