stiv napísal:Cize ked chcem svietiacu tak nic lepsie ako ducky neni? Switche mas MX Brown?

Nevravim, ze nic lepsie nie je, ale precital som toho dost a vseobecny konsenzus je, ze Ducky je stupienok pod Filco a ma podsvietenie. Kedze som mal doma aj Logitech G710+, ludia okolo mna si zobrali Filco (MX Red a MX Blue) a ja som nakoniec skoncil pri Ducky (ano, MX Brown), tak mam porovnanie.
Mozem jednoznacne povedat, ze Filco ma lepsie spracovanie a hlavne lepsi zvuk pri stlacani klaves. Je to uplne lahodne tuknutie. Neda sa to nejako opisat slovami. Je to asi suhra kvalitneho pevneho PCB a dobreho materialu tlacitok. Logitech G710+ bol na tom horsie, to tukanie sice bolo jasne mechanicke, ale take nejake... divne. Cheezy flimsy plastic. S Ducky som spokojny, pretoze mi prinasa kvalitu porovnatelnu s Filcom, zvuk tukania o stupienok nizsi, ale nie zly a hlavne ma podsvietenie. Uz ju mam par mesiacov a stale spokojnost. Potesia rozne vychytavky
pri podsvieteni (
YouTube) a celkova nastavitelnost (
manual). Vsetko sa uklada do klavesnice, ziadne pridrbane utility beziace vo Windowse, ktore by sa urcite synchronizovali do cloudu, lebo to je dnes moderne.
Maly bonus: namiesto tej skaredej klavesy space s hadom, je v baleni aj normalna s malym logom Ducky. Pod space-om su dve RGB LEDky a tam si mozes naladit farbu podla lubovole a nasledne ju vypinat a zapinat. Obcas si tak k mojmu oranzovemu podsvieteniu zapnem ruzovy Hello Kitty space.
A este jedna vec: Teraz bol Computex 2014 a tam mnoho vyrobcov predstavilo nove modely. Takze najdeme napr. MX RGB klavesnice od Corsairu (maju exkluzivitu zatial na tie klavesy), novu Ducky Shine 4, nejake novinky od Tesora a rozne ine. Linky napriklad
tu,
tu a vselikde po internete. Pozor, Ducky 4 napriek zdaniu nema RGB farby, ale miesa iba 2 LED do odtienov.
loleqboleq: Tie klavesnice sa nedaju zohnat uplne jednoducho u nas, ale zase nejaky problem to nie je. Najvacsi problem pre mna je, ze u nas sa predavaju klavesnice s malym lavym shiftom, medzi ten shift a klavesu Z/Y je nepchana dalsia klavesa a Enter je co do horizontalnej dlzky kratky. Takto zhovadene tu kupis vsetky tie "gamerske" veci (Corsair K95, Logitech G710+).
Ludia okolo mna kupovali Filca
tu. Vyzera to byt taky simple obchodik, ale je spolahlivy, posielaju rychlo a TNT to do Ciganova privezie fakt skoro na druhy den. Inak verzia Majestouch 2 Ninja je ultimatna, lebo popisky su vyleptane na boku, takze povrch tlacitok je uplne smooth. Tam sa proste ani Ducky nechyta. Ja som po dlhom patrani nakoniec zobral Ducky
tu. Nejaky typek, co ma obchodik. Pisal som si s nim, pohodka. Jasne, trochu to lezie do penazi (s postou Filco 190,-€, moja Ducky 181,-€), ale ked vidim, ako mi Corsair preda top gaming ultra hyper klavesnicu za
160,-€, tak to si uz radsej priplatim za kvalitu.
Daj na moje rady, ja som si tym presiel. Najprv som kupil K95, tu som vratil lebo EU layout. Potom som kupil G710+, hned este v obchode som ju vratil, lebo napriek US nalepke mala EU layout. Potom som objednal G710+ z USA, prisla, vsetko bolo OK. Ale kedze som pocul Filco nazivo, tak mi to vrtalo v hlave. Kebyze nemam porovnanie s elitou, mozno by som bol aj spokojny. Predal som. Isiel som naslepo do Ducky Shine 3 a konecne spokojnost. Dalsi krok bude az Filco zacne robit podsvietene klavesnice, alebo Ducky urobi full RGB klavesnicu.