Káva a všetko s ňou spojené
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Re: Káva a všetko s ňou spojené
Aj Silvia je super, ale imo nestoji za ten priplatok oproti la pavoni.
Kazdopadne ani jednym z nich rozhodne chybu nespravis.
Kazdopadne ani jednym z nich rozhodne chybu nespravis.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
uz len to spracovanie za to stoji...
este by som do zoznamu pridal Gaggia Classic, za dane peniaze vyborny pomer cena/vykon (u nas cca 300e, zo zahranicia aj za menej)
"There’s a troll within every man that stirs when you put a keyboard in his hand"
- Wizik
- VIP
Gaggia klasik je fajn, ale po pripadnej kupe odporucam vymenit sitka, tie pretlakove su hrozne.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
Zbavenie sa pretlakovych misiek povazujem za tak zamozrejmu vec, ze som to az zabudol napisat
"There’s a troll within every man that stirs when you put a keyboard in his hand"
a ake treba kupit? zatial mam len Delonghi ICONA ECO 310.R
ze co mam vlastne hladat
ze co mam vlastne hladat
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
hawkeye: kym zozenies nove sitka (som v podobnej situacii), tak som nasiel na nete radu zobrat vrtak do zeleza (napr. 5tku) a prevrtat to dno zo spodnej strany. Pretlakova miska ma vlastne dvojite dno, ked odstanis ten maly otvor na druheho dna, zvacsis ho, tak uz nie je pretlakova a funguje normalne. Pouzivam to tak, je to ok, ale aj tak chcem nove sitka. Zatial viem len o LaMarzoco z amazonu za cca. 20 eur, ale ak by niekto vedel poradit v BA obchod s takymto prislusenstvom, bol by som moc vdacny.
FVE 12.45 kWp V/Z
a je to na chuti kávy poznať? v čom to je vlastne zle?
- Wizik
- VIP
Je zle to, ze to umelo vytvara penu na kave, takze aj kava "za euro" ti spravi cremu, aj ked je to stary humus.
Inak ja som bol doteraz v tom, ze pri vybere druhej misky staci davat pozor na jej sirku, ci je to 58mm, 60mm a podobne, to su aj ine rozdiely, kvoli ktorym mi nemusi sadnut do paky ?
Inak ja som bol doteraz v tom, ze pri vybere druhej misky staci davat pozor na jej sirku, ci je to 58mm, 60mm a podobne, to su aj ine rozdiely, kvoli ktorym mi nemusi sadnut do paky ?
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
Pozeral som tu Gaggiu a vidim tam Pump Pressure: 15 bar. Da sa to nejak regulovat? Nie je to na espresso privela?
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
A je stroj, ktorý nepotrebuje "tuning"? Lebo mi príde jemne uderené, že človek kúpi mašinu za 300 a ako prvé má hneď meniť nejaké časti.
Toto ma tiez odradza od kupi tej gaggie - tak isto ako tie tlaky vysoke :p
nie som sice nejaky odbornik v tomto smere, ale tusim tych 15 bar je len uvadzana maximalna hodnota, ktoru dokaze to cerpadlo vyvinut, realne by to malo ist na nejakych 9-10 bar, len dufam, ze nehovorim hluposti no:D
nieco malo k tym miskam:
http://www.primacafe.cz/primastr/index. ... penenikavy
nieco malo k tym miskam:
http://www.primacafe.cz/primastr/index. ... penenikavy
tak podla vsetkeho ten moj delonghi nic take ako pretlakova miska nema
https://www.google.sk/url?sa=i&rct=j&q= ... 1737202769
je to len dierkovane dno, ktore ma zospodu tesniacu gumu a cele to je vlozene v tom kovovom
https://www.google.sk/url?sa=i&rct=j&q= ... 1737202769
je to len dierkovane dno, ktore ma zospodu tesniacu gumu a cele to je vlozene v tom kovovom
- Wizik
- VIP
Takmer vsetky pakove kavovary maju uvadzanu hodnotu tlaku 15 barov, daky marketingovy tah asi...
Espresso sa robi presne ako pisal kolega vyssie, od 9 do 11 barov cca.
Stroj za 300e nebude nic extra, v robote mame teraz tu gaggiu classic, musim este vymenit tie sitka, lebo pretlakove je peklo a potom sa uvidi, ci to bude aspon o kus lepsie. Na moj La Pavoni sa to ale urcite nechyta.
Ked to s kavou mysli vazne, tak to pavoni, pripadne ako smooxo pisal, ta Silvia, su to spickove stroje na DOMACE pouzitie.
Espresso sa robi presne ako pisal kolega vyssie, od 9 do 11 barov cca.
Stroj za 300e nebude nic extra, v robote mame teraz tu gaggiu classic, musim este vymenit tie sitka, lebo pretlakove je peklo a potom sa uvidi, ci to bude aspon o kus lepsie. Na moj La Pavoni sa to ale urcite nechyta.
Ked to s kavou mysli vazne, tak to pavoni, pripadne ako smooxo pisal, ta Silvia, su to spickove stroje na DOMACE pouzitie.
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !