no neviem ci je medzi 4.5 a 4.7 zase az taky uzasny rozdiel aby si sa musel zvesit

4700/4500 = 4.4percenta a to naozaj v realite nepostrehnes, sotva na stopkach. Ale dobre, psychologia je silna vec.
Nemas nahodou na tom tvojom obrazku so 71 stupnami frekvenciu 2700MHz ? Bolo to fakt merane na 4.7GHz ? Musis uznat ze 4.7GHz na 71 stupnoch je velky zazrak s tymto cipom. Fakt velky. Ked pojdeme do barsjakeho obchodu a zobereme sto kusov, tak mozno jeden z nich to dosiahne a to neviem ci som aj vela nepovedal.
Ja som mal silny dojem ze nad 4.5GHz dostat Hajzella a mat ho absolutne stabilneho je viacmenej otazka stastia a rozhodne nie systematickosti, plus vsetky testy co som videl na 4.5GHz a 1.25V mali tie teploty s kvalitnymi chladicmi bez deliddu na 90 az 95 stupnoch len taky frkot, takze preto som si tipol ze tvoj kremik mal utrhnuty dekel. Tipol som spravne ?
Performance per core je velmi dolezity, samozrejme. Za to mas velku pochvalu. Som zvedavy co prinesu tie nove socket2011-3 cipy.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.