Chladic na GTX 480
- Streko_Doľan
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Re: Chladic na GTX 480
Ok. Tak Ďakujem všetkým čo mi s týmto pomohli a nevzdali to s takýmto prípadom ako som ja.
- Streko_Doľan
- Nový používateľ
Zdravím. Mám malú otázočku. Na aké rpm mám nastaviť ten malý fan tak aby to stačilo? Zatiaľ ho mám stále na 100% a je ho počuť.
Tak isto aj na CPU. Kde sa dá nastaviť aby sa fany regulovali sami? Ďakujem
EDIT: To CPU už mám regulované ale ten malý fan či sa nedá nejako regulovať podľa záťaže GPU?
Tak isto aj na CPU. Kde sa dá nastaviť aby sa fany regulovali sami? Ďakujem
EDIT: To CPU už mám regulované ale ten malý fan či sa nedá nejako regulovať podľa záťaže GPU?
drahsie dosky vedia regulovat napatim aj 3pin ventilatory (predpokladam, ze nad vrm je 3pin)
vyskusal si v hw monitore v biose nastavit manualne vsetky konektory? Ked sa po nastaveni nic nezmeni, tak budes musiet kupit lacny regulator alebo PWM nahradu
vyskusal si v hw monitore v biose nastavit manualne vsetky konektory? Ked sa po nastaveni nic nezmeni, tak budes musiet kupit lacny regulator alebo PWM nahradu
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
- Streko_Doľan
- Nový používateľ
Ten čo chladí vrm ide regulovať. Ja len či sa nedá nastaviť že by sa automaticky reguloval podľa využitia GPU. A taktiež v Open HW monitor mi ukazuje teplotu cpu okolo 30°C a v speedfane 46°C. Na ktorú sa mám sústrediť? Myslíš že keď nechám stále ten chladič vrm na 1400rpm bude to stačiť aj na full load , alebo mám zvýšiť rpm?
podla vga ti to nebude regulovat, ja sa riadim teplotami CORES v OpenHW a rovnake ukazuje aj AIDA64, softverovu regulaciu ako speedfan ja neuznavam, je to lacny sposob, ale ja nemam zaujem odhalovat bugy a nastavovat kadeco
aj 1000RPM by malo stacit
aj 1000RPM by malo stacit
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
- Streko_Doľan
- Nový používateľ
Ok. Ja tam necham tych 1400 rpm a budem sa riadit podla OpenHW. Diki
super spravene osobne som ten pocitac mal chvilu doma dokym to nenabehlo ale inac super zostava to je za tu cenu
Spoiler: ukázať
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
za tú cenu ?
Za tu cenu mohol mať rovnako výkonnú/výkonnejšiu 7850 s polovičnou spotrebou a bez nervov
Za tu cenu mohol mať rovnako výkonnú/výkonnejšiu 7850 s polovičnou spotrebou a bez nervov
však ten pocitac sa vyskladal za 320 euro zo všetkým tak neviem xD ale tak co ine by si dokazal vyskladat za tu cenu ?xsi69 napísal:za tú cenu ?
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
narážam na tú grafiku, nie za zvyšok zostavy
Grafiku mohol predať za 50€ to aio za 25-30€ a mohol mať 7850 alebo výkonnejšiu 7870 a kopec ušetreného času a nervov.
Alebo 750ti s rovnakým výkonom a tretinovou spotrebou. A čím nižšia spotreba tak tým tichšie to vieš uchladiť
480 som mal a je to moc fajn kartička na OC, no v dnešnej dobe už nemá význam.
Grafiku mohol predať za 50€ to aio za 25-30€ a mohol mať 7850 alebo výkonnejšiu 7870 a kopec ušetreného času a nervov.
Alebo 750ti s rovnakým výkonom a tretinovou spotrebou. A čím nižšia spotreba tak tým tichšie to vieš uchladiť
480 som mal a je to moc fajn kartička na OC, no v dnešnej dobe už nemá význam.
- Streko_Doľan
- Nový používateľ
Zdravím. Dneska som sa rozhodol trošku prečistiť celé PC (prepastovať...). Všetko som poriadne upevnil. Zapnem Pc a hneď zapínam Heaven Benchmark a čo nevidím, teploty nepresiahli 72C (OC:Core:850/Shader:1700/Memor:2000/mV:1088). Score okolo 1300+/- ale rozlišenie je len 1366x768 a quality ultra, tessallation na normal , 4xAA. A teraz k otázke. Dá sa s GTX480 dobehnúť výkon stockovej GTX580? Ak áno ,tak o koľko by som musel pretaktovať moju GTX480? Ďakujem