Kolko date za rok do udrzby auta?
Re: Kolko date za rok do udrzby auta?
ale mal si.. tak co vychadza lacnejsie v tom dvojrocnom intervale? auto alebo frajerka?
Noo tuto Audinu mam od oktobra, zatial to je v neprospech Audiny, ale zas mi nikdy nespravila nervy ...
//edit: ale este ma caka oprava Webasta (asi sviecka), tam ratam 200 kila (ak to bude sviecka), diffy olej (kilo), nova bat, brzdovka a G12++ vymenit.
//edit: ale este ma caka oprava Webasta (asi sviecka), tam ratam 200 kila (ak to bude sviecka), diffy olej (kilo), nova bat, brzdovka a G12++ vymenit.
.
najlepsie je mat jednorazove frajerky, tie vychadzaju najlacnejsie a je s nimi najvacsia srandalacikaboss napísal:ale mal si.. tak co vychadza lacnejsie v tom dvojrocnom intervale? auto alebo frajerka?
No a Honda. PZP 70, olej filtre 40 - tolko k pravidelnym rocnym.
Ostatna udrzba cca. 7 rokov:
zimne pneu 250
letne pneu 350
zadne ramena vratane silentblokov 100
tlmice 200
brzdy 130
rozvody 300
capy, predne horne ramena, tycky riadenia 300
kapota + striekanie po strete so srnou 250
rj immo, kodovanie, kluce 500 (moja blbost)
lave predne lozisko 35
Cize dokopy asi 3k za nevyhnutnu reziu + poistenie za 7 rokov. V aute su aj ine investicie, ktore vsak neboli nutne, ale robil som ich pre potesenie - Type-R sedacky, stabilizatory, JDM hmlovky, folie, budiky, disky OZ atd., z ktorych by sa nazbieralo mozno aj 2k.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
Ved preto ma audi.. baby letia na prstienkyPapek napísal:najlepsie je mat jednorazove frajerky, tie vychadzaju najlacnejsie a je s nimi najvacsia sranda
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
to chces povedat ze kazdy rok menis brzdy a vyfuk? u mna brzdu sa prvykrat menili pri 150 tis. zasa ja brzdim len ked sa idem zastavit alebo v nudzovej situacii, ale aj tak sa mi zda byt vela.Andrew007 napísal:Rocne menene brzdy, olej, ziarovky, setreny lak ( strieborna metaliza), vyfuk, stierace. Rocna investicia tak do 400€ .
baby letia na ko ... ehm, teda vsetko. Staci len v spravnej chvili urobit spravnu blbost Mne naposledy este aj zaplatila bungee a to som bol na dodavkelacikaboss napísal:Ved preto ma audi.. baby letia na prstienky
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Jazdim denne 60km trasa senec-petrzalka-senec a bohuzial cez cele mesto (most SNP,eurovea,prievozska, bajkalska, roznavska) kedze veziem aj mamu, vyfuk som menil naposledy v oktobri, brzdy tiez a uz teraz citim ze nedrzia tak ako by mali.molnart napísal:to chces povedat ze kazdy rok menis brzdy a vyfuk? u mna brzdu sa prvykrat menili pri 150 tis. zasa ja brzdim len ked sa idem zastavit alebo v nudzovej situacii, ale aj tak sa mi zda byt vela.Andrew007 napísal:Rocne menene brzdy, olej, ziarovky, setreny lak ( strieborna metaliza), vyfuk, stierace. Rocna investicia tak do 400€ .
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
Vyfuk budiz, ked sedi felicia nizko. A k brzdam, bud kvalitnejsie alebo brzdit motorom ked sa da.
Ta felicia asi nema vzduchom chladene kotuce, ma tie tenke cedecka. Ja mam tiez take ale vydrzia viac ako rok.
Ti v servise davaju aj dosticky stare aby si videl ako su zjazdene?
Ta felicia asi nema vzduchom chladene kotuce, ma tie tenke cedecka. Ja mam tiez take ale vydrzia viac ako rok.
Ti v servise davaju aj dosticky stare aby si videl ako su zjazdene?
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Opravy mi robi kamos ktory ma doma vlastnu dielnu, servis. Hej, ukazoval mi, jednoducho ked som sam v aute a letim medzi dedinami a cesty su ako serpentiny tak brzdy uraduju stale aj ked sa snazim jazdit co v najlepsom pomere spotreba/rychlost/ a radim pri 2100 ot.
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
Takyto servis je naj. Sam som taky mal. Brzdi v predajnej hodnote 75€ ma vysli s vymenou na 68€ tie 2€ som mu nechal na pivo.
Ja to menim v 2r intervaloch. Kazde 2r. dosticky, kazde 4r. aj kotuce.
Tak nejak sa mi zda.
Ja to menim v 2r intervaloch. Kazde 2r. dosticky, kazde 4r. aj kotuce.
Tak nejak sa mi zda.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Snake vela ludi tolko za rok nezarobi, co teba stoji servis auta
Este pridam dalsie 3 auta
felicia 1.3, kupena ako nova, za 10 rokov a 90tis km sa vymenilo:
2x termostat 40E
1x vyfuk: 50E
1x brzdove dosticky: 13E
a klasika olej:
Cize udrzba mozno mozno 150E rocne aj s poistkami gumami atd...
Mazda 626 za 3 roky:
Komplet brzdy 500
Oprava neoriginal alarmu 50E:
Oleje, filtre 100
Elektrony a pneu 300E:
cize do nejakych 350E rocne:
Toyota celica 1.8 - to som ale kupil v horsom stave
brzdy, gumy, loziska, naplne atd. nejakych 1000E za rok a pol.... a stale to zralo liter oleja na 1000km
Este pridam dalsie 3 auta
felicia 1.3, kupena ako nova, za 10 rokov a 90tis km sa vymenilo:
2x termostat 40E
1x vyfuk: 50E
1x brzdove dosticky: 13E
a klasika olej:
Cize udrzba mozno mozno 150E rocne aj s poistkami gumami atd...
Mazda 626 za 3 roky:
Komplet brzdy 500
Oprava neoriginal alarmu 50E:
Oleje, filtre 100
Elektrony a pneu 300E:
cize do nejakych 350E rocne:
Toyota celica 1.8 - to som ale kupil v horsom stave
brzdy, gumy, loziska, naplne atd. nejakych 1000E za rok a pol.... a stale to zralo liter oleja na 1000km
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- fobos
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Za dva a pol roka (E90)
Zadne tlmice ~ 80 eur
Olej a filtre 2x menene to je ~ 280 eur
Termostat ~ 80 eur
Zadne platnicky ~ 100 eur
Senzor optrebenia platniciek ~ 15 eur
Stierace ~ 30 eur
To jest dokopy cca 585 eur
Jo a este som vlani sepalil srnu na ceste, rozj3bany predok to ma vyslo na cca 400 eur ale to sa do udrzby asi nerata..
Zadne tlmice ~ 80 eur
Olej a filtre 2x menene to je ~ 280 eur
Termostat ~ 80 eur
Zadne platnicky ~ 100 eur
Senzor optrebenia platniciek ~ 15 eur
Stierace ~ 30 eur
To jest dokopy cca 585 eur
Jo a este som vlani sepalil srnu na ceste, rozj3bany predok to ma vyslo na cca 400 eur ale to sa do udrzby asi nerata..
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Nechapem to, mam sem dat naklade, ktore som vopchal celkovo do auta alebo iba za posledny rok? Lebo niektory sem davate disky, pneu, brzdy a to asi nemenite kazdy rok.