poradte co najtichsi chladic na Intel G3258 please
- Monster1
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27
Re: poradte co najtichsi chladic na Intel G3258 please
Tak tak mne osobne štartujú oba fany na D14 na 5V ale je to skor šťastie nie každé kusy tak idú, + tá stará P-rada na 5V jemne rapká/nie tak ako ked má fan nekvalitné ložisko v zavretej skrini to nieje počuť, ja by som šiel do coratora a pri prípadnom ubgrade cpu kúpil http://www.tichepc.sk/Nanoxia-FX-EVO-IF ... =001027002 a dal na 5V čo može točiť cca tých 450rpm odhadom, alebo nejakú pwm verziu.
Ryzen 5900X @ 5,05 GHz + Asus Strix B550-A Gaming+ Team Group Vulcan 2x8 GB @ 3200 MHz CL16 + Asus TUF RTX 3080 OC @1845/19800MHz 0,85V + Samsung 970 EVO 500GB + Crucial MX200 512 GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D15 Chromax Black + 3x Noiseblocker Eloop B14-ps
Master of Hertz
Samsung Odyssey G7 27'' 240
Master of Hertz
Samsung Odyssey G7 27'' 240
no nemas pravdu, co som pisal aj vyssie... tak ci tak je problem u procakov s odovodom tepla, tie chladice sa prave preto moc nelisia bez delidu..mino_85 napísal:Tá Noctua U9 je na svoje rozmery fajn pasív a na Pentium by stačila, ale na upgrade + OC už ťažko /myslím nepočuteľne/, plus nevidím zmysel v tom ju dávať do bigtoweru, kde vlezie omnoho väčší pasív. Do HTPC je to fajn, ale do klasickej bedne sú omnoho lepšie voľby.
Bazárová NH-D14 hocikedy, ale tam je problém v tom, že tie fany je ťažko dostať pod 700 rpm bežnou reguláciou /rozumej cez dosku alebo redukciami/. Ak Noctua, tak len niečo novšie s PWM fanmi, to už je iné kafe.
zase mas pravdu, ze do bigtoweru kludne brat D14
Spoiler: ukázať
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Hej, pasta je už iná téma, ale to sa dá poriešiť, keby som ja riešil max. tichú zostavu a brzdila by to chabá pasta pod IHS, tak nerozmýšľam.
Tak či tak ale NH-U9 neschladí ani delidnutú pretočenú i5-ku nepočuteľne, už to chce slušný ofuk, pričom tu ide hlavne o to "nepočuteľne". Najefektívnejšie riešenie je predimenzovať pasív, aby vzniklo čo najviac priestoru na následné znižovanie otáčok. Že je to aj najdrahšie riešenie asi netreba zdôrazňovať
, ale to už je holt tak pri stišovaní.
Tak či tak ale NH-U9 neschladí ani delidnutú pretočenú i5-ku nepočuteľne, už to chce slušný ofuk, pričom tu ide hlavne o to "nepočuteľne". Najefektívnejšie riešenie je predimenzovať pasív, aby vzniklo čo najviac priestoru na následné znižovanie otáčok. Že je to aj najdrahšie riešenie asi netreba zdôrazňovať

-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ja neviem v com presne, ale tu Noktuuuu z linkovaneho inzeratu som kupil - videl som to este predtym ako som zalozil temu len za 48 mi nevonala.
Nakoniec som sa dohodol s fesakom, sikovny chlapcisko... za 40 eurosilingov a je to PWM verzia, socket 2011. Este sa mi aj Roland Mossig, CEO Noctue, ospravedlnil ze nedodali standartnu verziu lebo maju problem s kapacitou vyroby a nestihaju a ze sa snad hnevat nebudem
taka srandovna nalepka je tam.
Keby som kupoval Korátor, vyvalim cez 30 evrochechtakov za chladic samotny, potom este doprava, potom este nejaky namakany fan k tomu a uz som na 50eurach len tak zahuci. Takto mam poriadnu Noctuu, prvu v mojom zivote, pricom nova stoji okolo 80eur s dopravou. No reku slak to traf, v buducnosti tuto krasku za 29,90eur predam takze prerobim 10eur max v priebehu X rokov. Pamate budu Crucial Takticke LP takze superlowprofile a vojdu sa pod kazdy chladic.
A teraz mi nalozte ze som spravil kravinu za 40
vobec som taky superchladic nepotreboval. A zevraj kriza za oknami...
Nakoniec som sa dohodol s fesakom, sikovny chlapcisko... za 40 eurosilingov a je to PWM verzia, socket 2011. Este sa mi aj Roland Mossig, CEO Noctue, ospravedlnil ze nedodali standartnu verziu lebo maju problem s kapacitou vyroby a nestihaju a ze sa snad hnevat nebudem

Keby som kupoval Korátor, vyvalim cez 30 evrochechtakov za chladic samotny, potom este doprava, potom este nejaky namakany fan k tomu a uz som na 50eurach len tak zahuci. Takto mam poriadnu Noctuu, prvu v mojom zivote, pricom nova stoji okolo 80eur s dopravou. No reku slak to traf, v buducnosti tuto krasku za 29,90eur predam takze prerobim 10eur max v priebehu X rokov. Pamate budu Crucial Takticke LP takze superlowprofile a vojdu sa pod kazdy chladic.
A teraz mi nalozte ze som spravil kravinu za 40

Naposledy upravil/-a mp3turbo v Ut 12. Aug, 2014, 13:58, upravené celkom 1 krát.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
o co ti ide?
Totalne OT.... Frajerujes ?
Rec bola o tom, ze ju za 48€ predava draha, za 40€ je primerena cena.
Totalne OT.... Frajerujes ?
Rec bola o tom, ze ju za 48€ predava draha, za 40€ je primerena cena.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> Totalne OT.... Frajerujes ?
jasne, chcel som sa pochvalit, mam aj hypermoderne auto vyrobene v 2001 a aj hodzinky za 12eur
co ti strasi vo vezi, preco si do mna zacal takto vyskakovat ? Ved sa normalne bavime, sakra mal som radost ze som si prvykrat v zivote kupil nieco poriadne na chladenie. Doteraz som mal same prdlačky.
Viacmenej to bolo adresovane Minovi lebo on vravel ze bazarovu Noctuu hocikedy a ze idealne s PWMkami (pozri koniec prvej strany). A rozhodne tebe osobne dakujem ze si povedal ze za 40 je to primerana cena, to si ma potesil. Pozri, krasne ste mne neskusenemu v chladeni povedali dovody preco taky alebo hentaky chladic, bez vas by som proste spravil kravinu. Kupil by som si nieco zle, hlucne, drahe, proste naprd.
Ved o to ide, aby sme si navzajom pomahali. Ja som velmi vdacny - diky, diky, diky. Idem este zabrusit do tem o utisovani harddiskov i ked sa bojim ze tam toho moc nenamutim.
jasne, chcel som sa pochvalit, mam aj hypermoderne auto vyrobene v 2001 a aj hodzinky za 12eur

Viacmenej to bolo adresovane Minovi lebo on vravel ze bazarovu Noctuu hocikedy a ze idealne s PWMkami (pozri koniec prvej strany). A rozhodne tebe osobne dakujem ze si povedal ze za 40 je to primerana cena, to si ma potesil. Pozri, krasne ste mne neskusenemu v chladeni povedali dovody preco taky alebo hentaky chladic, bez vas by som proste spravil kravinu. Kupil by som si nieco zle, hlucne, drahe, proste naprd.
Ved o to ide, aby sme si navzajom pomahali. Ja som velmi vdacny - diky, diky, diky. Idem este zabrusit do tem o utisovani harddiskov i ked sa bojim ze tam toho moc nenamutim.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
vies co? teraz som mal trosku casu s tym mojim gckom a chcel som ho krmit menej voltami. tak skusam ako je na to.
To co som videl na internete, ze 3258 na 4.6GHz a iba 1.21V sa mi nechce verit. Na 1.25V mi to ani validaciu nespravi.
Na 4.6GHz som fungoval dost dlho a pri par hodinovom zatazeni to bolo fakt, ze stabilne az na 1.36V co sice nie je malo, ale ani vela aby sa zivotnost cipu skratila na dost kratke obdobie.
Tak som skusil kolko to da na 4.5GHz. Zatial mam tam 1.255V. Teplota uz nejde cez 70, cize -10°C a stabilita ok.
Musim este trosku potestovat, ci konecna voltaz bude 1.25 alebo az 1.26 atd.. Cize 4.5GHz, 4.4GHz s noctuou aj pasivne
resp. na dost nizke otacky
edit: tak nakoniec 1.265V
To co som videl na internete, ze 3258 na 4.6GHz a iba 1.21V sa mi nechce verit. Na 1.25V mi to ani validaciu nespravi.
Na 4.6GHz som fungoval dost dlho a pri par hodinovom zatazeni to bolo fakt, ze stabilne az na 1.36V co sice nie je malo, ale ani vela aby sa zivotnost cipu skratila na dost kratke obdobie.
Tak som skusil kolko to da na 4.5GHz. Zatial mam tam 1.255V. Teplota uz nejde cez 70, cize -10°C a stabilita ok.
Musim este trosku potestovat, ci konecna voltaz bude 1.25 alebo az 1.26 atd.. Cize 4.5GHz, 4.4GHz s noctuou aj pasivne

edit: tak nakoniec 1.265V

- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Za 40 ečiek PWM verzia NH-D14, nie je o čom.
Dobrá kúpa.
Dobrá kúpa.