pc zdroj
pc zdroj
Hellou, kedže to je nákupná poradňa, tak snád to sem patrí (ak nie sorry)
Ma tak zaujalo, že do zostavy: i5, nejaká amd 270x/280 alebo nvidia by stačil aj takýto zdroj http://www.alza.sk/seasonic-m12ii-520-b ... 167083.htm , ale... viem, že je to overkill , ale za tú cenu ? http://www.alza.sk/fractal-tesla-r2-650 ... 480954.htm
Čo sa chcem opýtať, je to kvalitný zdroj ? Či by sa oplatil kúpiť
Ma tak zaujalo, že do zostavy: i5, nejaká amd 270x/280 alebo nvidia by stačil aj takýto zdroj http://www.alza.sk/seasonic-m12ii-520-b ... 167083.htm , ale... viem, že je to overkill , ale za tú cenu ? http://www.alza.sk/fractal-tesla-r2-650 ... 480954.htm
Čo sa chcem opýtať, je to kvalitný zdroj ? Či by sa oplatil kúpiť
Re: pc zdroj
ten seasonic je OK, ak tak ešte zvážiť
http://www.tichepc.sk/XFX-Core-Edition- ... =001020005 co je vlastne take pribuzne tomu seasonicu
alebo http://www.tichepc.sk/Antec-True-Power- ... =001020005
http://www.tichepc.sk/XFX-Core-Edition- ... =001020005 co je vlastne take pribuzne tomu seasonicu
alebo http://www.tichepc.sk/Antec-True-Power- ... =001020005
Spoiler: ukázať
Fajn, ale môžeš niečo o tom od fractal ? Je to nejaký priemer alebo ako sú na tom tie zdroje
tie zdroje sú na tom tak, že Tesla je v istých veciach super - nízke zvlnenie na vetvách je teda niečo čo sa len tak nevidí.
ale v niečom je nafigu - zlé súčiastky, zlá regulácia napätia...
/ak by ma niekto chcel nahovoriť na fractal tak jedine newton, ale aj toby som musel byt sjety na mol, ked tu mame Kvetiny, Evgy a Seasonic/
takze z tychto by som si vzal ten antec
ale v niečom je nafigu - zlé súčiastky, zlá regulácia napätia...
/ak by ma niekto chcel nahovoriť na fractal tak jedine newton, ale aj toby som musel byt sjety na mol, ked tu mame Kvetiny, Evgy a Seasonic/
takze z tychto by som si vzal ten antec
ten XFX je v Gabovych zostavach velmi oblubeny. urcite by som sa ho nebal.
ten seasonic moze byt hlusnejsi. ma prislis strmu krivku ventilatora.
ten seasonic moze byt hlusnejsi. ma prislis strmu krivku ventilatora.
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
ten XFX je ozaj fajn , tiež som ho použil pri skladani nejakych zostav ,
lebo stal tušim pred časom dokonca 58e (alebo ešte menej) už si to presne nepamatam a
bronzaky od seasonicu boli v tej dobe minimalne o 10e v priemere drahšie ,
teraz už ale aj tie išli cenou dole , je tu ale ta ich nešťastna regulacia vetraka -
niekomu to vadi velmi , niekto sa nad tym nepozastavuje , každy sme trocha iny v tomto ...
ten antec je už ale robeny na novšej G platforme ,
otazka je či priplatiš tych 15e navyše , pokial ano bral by som prave jeho ...
oba su ale za svoju cenu dobra voľba ...
fractaly skor nie ako ano , su to vačšinou priemerne zdroje , ktore robi/robil fortron , HEC a
v sučastnosti už hlavne ATNG (to je aj ta tesla r2 alebo spomenuty newton ,
ale ceny modelov tejto rady su absolutne prestrelene vzhladom na konkurenciu , ktora už bola spomenuta) ...
ta tesla R2 čo si postol ma v sebe mix teapo a capxon kondikov a
aj ked ta cena je fajn daju sa kupit lepšie zdroje za podobne peniaze ...
lebo stal tušim pred časom dokonca 58e (alebo ešte menej) už si to presne nepamatam a
bronzaky od seasonicu boli v tej dobe minimalne o 10e v priemere drahšie ,
teraz už ale aj tie išli cenou dole , je tu ale ta ich nešťastna regulacia vetraka -
niekomu to vadi velmi , niekto sa nad tym nepozastavuje , každy sme trocha iny v tomto ...
ten antec je už ale robeny na novšej G platforme ,
otazka je či priplatiš tych 15e navyše , pokial ano bral by som prave jeho ...
oba su ale za svoju cenu dobra voľba ...
fractaly skor nie ako ano , su to vačšinou priemerne zdroje , ktore robi/robil fortron , HEC a
v sučastnosti už hlavne ATNG (to je aj ta tesla r2 alebo spomenuty newton ,
ale ceny modelov tejto rady su absolutne prestrelene vzhladom na konkurenciu , ktora už bola spomenuta) ...
ta tesla R2 čo si postol ma v sebe mix teapo a capxon kondikov a
aj ked ta cena je fajn daju sa kupit lepšie zdroje za podobne peniaze ...
personal rig:
osobne si myslím že na tú zostavu čo opisuješ sú tie zdroje zbytočne silné.
V pohode bude stačiť max 500W. Inak zbytočne priplácaš. A tie silnejšie zdroje nebudú mať takú účinnosť. Jedine že počítaš do budúcna zo silnejšou GK ( nvidia 780 a novšie) alebo máš 20 HDD
Edit:
Po komentároch som sa rozhodol radšej linky na zdroje zmazať, aby to niekto omylom nekúpil
V pohode bude stačiť max 500W. Inak zbytočne priplácaš. A tie silnejšie zdroje nebudú mať takú účinnosť. Jedine že počítaš do budúcna zo silnejšou GK ( nvidia 780 a novšie) alebo máš 20 HDD
Edit:
Po komentároch som sa rozhodol radšej linky na zdroje zmazať, aby to niekto omylom nekúpil
Naposledy upravil/-a mmichalll v St 13. Aug, 2014, 10:41, upravené celkom 2 krát.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
mmmmmmichallllll ...zmaž si účet, prosím ťa... a už nikomu neraď
globe...nekoumal si, či xfx na tých bronzákoch spravilo vlastnú reguláciu ? ak áno, teda nie tak tragickú ako na seasonicoch, tak je to skvelá správa
globe...nekoumal si, či xfx na tých bronzákoch spravilo vlastnú reguláciu ? ak áno, teda nie tak tragickú ako na seasonicoch, tak je to skvelá správa
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
ja som sa snazil najst tu krivku, ale neuspesne.
michal: mi tu riesime zdroje inej kvalitativnej urovne.
50W nikoho nezachrani. Ked si chcel zmazat tu rezervu, tak si tu mal hodit G360 od seasonicu a by si videl, ze ta cena nie je o wattoch.
michal: mi tu riesime zdroje inej kvalitativnej urovne.
50W nikoho nezachrani. Ked si chcel zmazat tu rezervu, tak si tu mal hodit G360 od seasonicu a by si videl, ze ta cena nie je o wattoch.
Naposledy upravil/-a lacika v St 13. Aug, 2014, 10:04, upravené celkom 1 krát.
Ja som tam strelil tie zdroje len odbuka nie že si má zrovna kúpiť tie dané typy...loleqboleq napísal:mmmmmmichallllll ...zmaž si účet, prosím ťa... a už nikomu neraď
Len som podotkol že je tých 600W+ zbytočne vela na danú zostavu
Jop to my došlo že je to o kvalite zdroja a že dobrý a kvalitný zdroj prežije aj viac zostáv....lacikaboss napísal:michal: mi tu riesime zdroje inej kvalitativnej urovne. 50W nikoho nezachrani. Ked si chcel zmazat tu rezervu, tak si tu mal hodit G360 od seasonicu a by si videl, ze ta cena nie je o wattoch.
Naposledy upravil/-a mmichalll v St 13. Aug, 2014, 10:12, upravené celkom 1 krát.
presne toto tu vadi.mmichalll napísal:Ja som tam hodil zdroje len odbuka
I apologized my Lordlacikaboss napísal:presne toto tu vadi.
- flubertn
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2008, 14:00
noo musiš rátať s tým že to podla tvojho ODBUKA môže nejaký chudák kúpiť.
Fractal Define R4 + 5x Noctua NF-A14 pwm, Asus Maximus Ranger VII, Intel I7-4790k + Noctua NH-D15, Asus GTX-780 OC DC2 + RAIJINTEK Morpheus +2x Noctua NF-F12 PWM, SDD Crucial M550 240GB, LG DVD RW, HDD 500GB WD Green, 2x8GB Crucial Ballistic Tractical @ cl8x1866GHz, Seasonic X-650, Dell P2414H, Dell AC511, Logitech K270, Logitech MX620, Winows10, Office 365
ten SS mam a asi mame aj podobnu zostavu. Zatial bez problemov a ticho.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438