ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
Ak máš pravidelné výpadky zavolaj na T-com alebo pomaranč zákaznícku linku a reklamuj to !!!
V SR a hlavne u Telecom je nepísané pravidlo že ti pusti a LEN 60% tvojej zaplatenej rýchlosti !!! To myslím vážne.
Kedže to 98% zákazníkov nikdy nereklamuje tak to tak nechajú...
Ja mám pomaranč a stále vypadával net, skákala rýchlosť (platím za 10Mbit a mal som max 6,2 -6,8 Mbit dlhodobo)..., tak som zavolal na orange 905 a doslova ich zdrbal pod čiernu zem.
Do hodiny !, nerobím si srandu, mi volal servisák z telecomu (majú nastarosti linku) či môže prísť zmerať linku a zistil že mne z ústredne púšťajú LEN 7,2 Mbit zvyšok straty na linke.. (prvé 3 mesiace všetko OK rýchlosť 9,5Mbit priemerne...)
Tak to navýšili na 11,2Mbit a teraz mám tak 9,6 - 10,2Mbit dlhodobo
V SR a hlavne u Telecom je nepísané pravidlo že ti pusti a LEN 60% tvojej zaplatenej rýchlosti !!! To myslím vážne.
Kedže to 98% zákazníkov nikdy nereklamuje tak to tak nechajú...
Ja mám pomaranč a stále vypadával net, skákala rýchlosť (platím za 10Mbit a mal som max 6,2 -6,8 Mbit dlhodobo)..., tak som zavolal na orange 905 a doslova ich zdrbal pod čiernu zem.
Do hodiny !, nerobím si srandu, mi volal servisák z telecomu (majú nastarosti linku) či môže prísť zmerať linku a zistil že mne z ústredne púšťajú LEN 7,2 Mbit zvyšok straty na linke.. (prvé 3 mesiace všetko OK rýchlosť 9,5Mbit priemerne...)
Tak to navýšili na 11,2Mbit a teraz mám tak 9,6 - 10,2Mbit dlhodobo
Deus Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?
*Asus Gryphone Z87 * Core i5 4670K * Geforce GTX 770OC 4GB * 32GB DDR3 * Samsung SSD 840 Pro 256GB * Seagate 7200.12 3TB * WD Red 3TB * DVD-RW SH-224DB * Enermax Revolution87+ ERV550AWT-G * Win 8.1 64bit*Monitor Dell UltraSharp U2412M*
pozor ja mam tiez 11Mbps+
u mna s rychlostami nie je problem, len co boli tie dazde pisalo, ze chybne prihlasenie a router bol pripojenych cez 18000+/1150..
u mna s rychlostami nie je problem, len co boli tie dazde pisalo, ze chybne prihlasenie a router bol pripojenych cez 18000+/1150..
Spoiler: ukázať
To je samozrejme hlúposť a v skutočnosti je to naopak. V reálnom dosahovaní papierovej rýchlosti na DSL má SLovensko najlepšie výsledky v EU:mmichalll napísal: V SR a hlavne u Telecom je nepísané pravidlo že ti pusti a LEN 60% tvojej zaplatenej rýchlosti !!! To myslím vážne.
Problém je, že tie dobré výsledky dosahujeme vďaka tomu, že nám tú rýchlosť výrazne škrtia. Teda miesto toho, aby Telekom predával 10 mbps DSL, ktoré v špičke chodí napr. len 5 mpbs, predávajú radšej 5 mbps linku, ktorá chodí väčšine ľudí skoro stále naplno.
http://www.dsl.sk/article.php?article=14306
Tá hranica 60% je o povinnosti prijať reklamáciu na nedostatočnú rýchlosť pripojenia. Za tých pár eur si nekupuješ garantovanú linku a operátor nie je povinný riešiť každú sťažnosť, na to, že internet ide trochu pomalšie. Pri DSL bývajú väčšinou problémy v zníženej rýchlosti profilu, ččo sa dá vyriešiť na počkanie a treba sa len ozvať.
To je možné.Koro napísal:Za tých pár eur si nekupuješ garantovanú linku a operátor nie je povinný riešiť každú sťažnosť, na to, že internet ide trochu pomalšie. Pri DSL bývajú väčšinou problémy v zníženej rýchlosti profilu, ččo sa dá vyriešiť na počkanie a treba sa len ozvať.
Lenže:
Linky sa predávajú s určitou Agregáciou 1 ku xy, nie zo zníženou rýchlosťou profilu.....
tých 60% mám potvrdené od známeho servisáka v telecome že to bežne pustia do linky a povedal že len mizivé % ludí to reklamuje. Vtedy sa telecom ospravedlní tým že mal menšie poruchy na linke...
Ja som si to nevymyslel je to aj moja reálna skúsenosť s tými 60% (a potvrdil to aj pomaranč že to tak telecom velmi často robí)
Deus Velox Nex
*Asus Gryphone Z87 * Core i5 4670K * Geforce GTX 770OC 4GB * 32GB DDR3 * Samsung SSD 840 Pro 256GB * Seagate 7200.12 3TB * WD Red 3TB * DVD-RW SH-224DB * Enermax Revolution87+ ERV550AWT-G * Win 8.1 64bit*Monitor Dell UltraSharp U2412M*
ano, lenze z tych krajin mame ako si sam napisal najpomalsie pripojenie, nehovoriac o tom, ze VDSL ma napr. v UK skoro kazdy v dome.. takze penetracia je o 10 urovni vyssie.. Takze sice v UK predaju 40mbps VDSL, ale staci to slape ovela rychlejsie nez u nas.. Pozri sa na Nemecko, tam Telekom ponuka ako zakladnu a jedinu rychlost 16mbps/1 ! VDSL ma 40 ci 50Mbps a potom je tam optika..Koro napísal:To je samozrejme hlúposť a v skutočnosti je to naopak. V reálnom dosahovaní papierovej rýchlosti na DSL má SLovensko najlepšie výsledky v EU:mmichalll napísal: V SR a hlavne u Telecom je nepísané pravidlo že ti pusti a LEN 60% tvojej zaplatenej rýchlosti !!! To myslím vážne.
Problém je, že tie dobré výsledky dosahujeme vďaka tomu, že nám tú rýchlosť výrazne škrtia. Teda miesto toho, aby Telekom predával 10 mbps DSL, ktoré v špičke chodí napr. len 5 mpbs, predávajú radšej 5 mbps linku, ktorá chodí väčšine ľudí skoro stále naplno.
http://www.dsl.sk/article.php?article=14306
Tá hranica 60% je o povinnosti prijať reklamáciu na nedostatočnú rýchlosť pripojenia. Za tých pár eur si nekupuješ garantovanú linku a operátor nie je povinný riešiť každú sťažnosť, na to, že internet ide trochu pomalšie. Pri DSL bývajú väčšinou problémy v zníženej rýchlosti profilu, ččo sa dá vyriešiť na počkanie a treba sa len ozvať.
Ja mam velmi dobru linku, a nie som sam, tak preco nam nepusti Telekom aDSL Max? Ked viem, ze som platil 15Mbps a ono to slapalo 16-17Mbps s prehladom.. Takze ano Telekom, kto ma linku, tomu pusti viac... Aj ked je mozne, ze som v nejakom testovacom okruhu, kde testuje stabilitu profilu. Netusim.
Inac ako tu bolo pisane vyssie, ked zvysovali rychlosti z 2 na 5 resp. 6 na 10, objednal som si 10mbps. Najprv parada slapalo, tak som siel na mesiac prec, tak reku nebudem platit 5€ viac.. Znizil a opat po navrate zvysil. A ZRAZU mi dalo len 8640kbps profil a rychlost 7,5Mbps.. LEBO SA VIAC NEDA, kedze som tam volal.... Viete ako nato ? Stacilo zvysit na 15mbps, pockat 2-3 mesiace a znizit na 10mbps a hla, ono to ide aj lepsie .
Stačí zavolať že si nespokojný a zvýšia ti to na tvoju rýchlosť čo si si zaplatil, a nemusíš nič navyšovať a potom znižovať... Stačí si otvoriť hubu ako sa povie...
Deus Velox Nex
Neviem ako vy, ale mne v poslednych dnoch zacalo pridelovat cudne IP adresy - ked chcem na ne urobit traceroute, tak na jednej stranke ukazuje ze "pochadzaju" zo Slovenska, na dalsej ze su z Francuzska
trochu blbe nie?
trochu blbe nie?
Už som to písal tu -> posledný EDIT
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 1#p1167055
Deus Velox Nex
- slaviq
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 17. Apr, 2011, 00:11
Ahojte, platím za 10mbit a chcem sa spýtať, ak by som kúpil lepší modem/router posunul by som sa k tej rýchlosti bližšie? Teraz som v telekome ale akonáhle skončí zmluva idem do orange
Rýchlosť : https://www.dropbox.com/s/azril5cjj3apd ... 1%2009.png
Linka : https://www.dropbox.com/s/nqbxsdutgq4j0 ... 7%2012.png
Rýchlosť : https://www.dropbox.com/s/azril5cjj3apd ... 1%2009.png
Linka : https://www.dropbox.com/s/nqbxsdutgq4j0 ... 7%2012.png
Macbook Pro 13" late 2013
iPhone 5S
iPhone 5S
o par 100kbps mozno.. 500-600kbps... mozno to mas spustene v kombinacii 8768Kbps ci ako to pustali..
musis mat dobru linku, ty ju mas mozno dobru ale dlhe vedenie...
musis mat dobru linku, ty ju mas mozno dobru ale dlhe vedenie...
Zavolaj na Telecom ze si nespokojny
Povedz im ze chces aby ti preverili linku ze mas zaplatenych 10Mbit a ide ti to len 8 max.
A pri tom sa ich opytaj ci je tvoja linka pripravena na VDSL... telecom rozširuje pokrytie
A pomaranč ma sakra dobru cenu na 20/2Mbit VDSL....
Povedz im ze chces aby ti preverili linku ze mas zaplatenych 10Mbit a ide ti to len 8 max.
A pri tom sa ich opytaj ci je tvoja linka pripravena na VDSL... telecom rozširuje pokrytie
A pomaranč ma sakra dobru cenu na 20/2Mbit VDSL....
Deus Velox Nex
aha, tak sorry, uz to tu nesledujem tak castommichalll napísal:Už som to písal tu -> posledný EDIT
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Dnes volali z retenčného - dali zľavu 10% z DSL internetu na celú dobu viazanosti (24 mesiacov). Finálna cena teba 10,79€. U Orange mám len DSL a Vianočný paušál, čiže zo mňa veľa nevyryžukú.
Len ma mrzí, že si musí človek buchnúť po stole, aby dostal lepšiu cenu, keď už je u nich viac rokov....
Len ma mrzí, že si musí človek buchnúť po stole, aby dostal lepšiu cenu, keď už je u nich viac rokov....
Ani srnky netušia čo som mal/mám...