zážitky s alza.sk
Re: zážitky s alza.sk
Trochu som premýšlal, a predsa mi vadí jedna vec na alze, keď rezerovanú objednávku stornujem, tak rovno napíše stornovaná, ale keď ju zostornujem počas odosielania na pobočku, tak ju mám stále v zozname, síce mi sms nepríde, ale čakám až mi ju pracovník na pobočke odošle spat. Keby tam bolo hned napísané že stornovaná aj pri tých už odoslaných. A vobec ten system, že rezervovaný, odosielame na pobočku, kedysi bolo iba odosielame...a to vyhovovalo. Ja by som osobne toto zmenil.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 21:28
Zdar
Viete mi niekto najlepšie z vlastnej skúsenosti povedať, či je možné v Alze prípadne reklamovať tovar, ktorý bol zakúpený na firmu inou osobou ? Lebo mám doma jednu dosku, ktorá mi prišla z reklamačky ako výmena za nový kus, ale kúpil som medzitým novú tak je mi na nič, tak ju chcem hodiť do bazáru, v doklade je uvedená na moje prekvapenie záruka 36AL, čo snáď značí 36 mesiacov (vzťahuje sa tento údaj vôbec na firmu ?), takže by som to predal vlastne s ešte vyše ročnou zárukou, len keďže to bolo brané na firmu, bude to daná osoba schopná prípadne vyreklamovať keď ju niekomu predám ? Alebo sa to nedá a mám to predávať ako keby bez záruky ?
Viete mi niekto najlepšie z vlastnej skúsenosti povedať, či je možné v Alze prípadne reklamovať tovar, ktorý bol zakúpený na firmu inou osobou ? Lebo mám doma jednu dosku, ktorá mi prišla z reklamačky ako výmena za nový kus, ale kúpil som medzitým novú tak je mi na nič, tak ju chcem hodiť do bazáru, v doklade je uvedená na moje prekvapenie záruka 36AL, čo snáď značí 36 mesiacov (vzťahuje sa tento údaj vôbec na firmu ?), takže by som to predal vlastne s ešte vyše ročnou zárukou, len keďže to bolo brané na firmu, bude to daná osoba schopná prípadne vyreklamovať keď ju niekomu predám ? Alebo sa to nedá a mám to predávať ako keby bez záruky ?
Podľa mňa keď je kúpnopredajná zmluva s firmou tak pri reklamácii je isto potrebný podpis firmy, lebo to bolo na ňu predané. Ak s tým nechceš mať opletačky, predaj ju bez záruky.
tu 36mes zaruku si vies uplatnit u vyrobcu dosky ak sa nemylim. S tym alza nema vela spolocneho.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Matej.T
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Keď má na faktúre uvedenú 36 mesačnú záruku, tak by nemal byť problém priamo reklamovať u predajcu....
Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
36AL je uplatnitelne v alze, preto to AL za číslom. Ale na firmu keď to je tak len z firmy niekto to vie reklamovať, aj to dokonca musí byť evidovaný v alze že patrí k tej firme ak sa nemýlim...
Naposledy upravil/-a landrower v Pi 05. Sep, 2014, 11:56, upravené celkom 1 krát.
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
netrebaza5eur napísal:Podľa mňa keď je kúpnopredajná zmluva s firmou tak pri reklamácii je isto potrebný podpis firmy, lebo to bolo na ňu predané. Ak s tým nechceš mať opletačky, predaj ju bez záruky.
Dnes idem vracat nejaky tovar v ramci 7 dni od kupy som zvedavý či všetko prebehne bez problému
CHCEM VAS UPOZORNIT, ZE ALZA POSLEDNYCH PAR DNI VYRAZNE PRECENUJE PRODUKTY NIEKOLKRAT ZA DEN...
Mal som vytipovany notebook za 535€ a o 3h ked ho idem kupit za neho chcu 569€..
Mal som vytipovany notebook za 535€ a o 3h ked ho idem kupit za neho chcu 569€..
Tak osobne som behol, ani som nic nemusel vysvetlovat ale povedal som mu preco to vraciam - typek bol milý a vedel ćo robí dokonca rozumel dovodom vratenia (v skratke low performace masiny) vravim mu este ze folie som dal prec a nie su tam ze pohode doplatim inak je to komplet - ze mi tam ani nic nezarata.
Cize opatovne zasa spokojnost z mojej strany - dobropisom vyplateny novy tovar ktory som objednal naobed a uz ho mam aj v rukach.
Alza n.1
To s plavajucou cenou pocas dna je uplne normalne Deje sa to uplne bezne a dlhodobo - moze sa to stat ci smerom hore tak aj dolu
Cize opatovne zasa spokojnost z mojej strany - dobropisom vyplateny novy tovar ktory som objednal naobed a uz ho mam aj v rukach.
Alza n.1
To s plavajucou cenou pocas dna je uplne normalne Deje sa to uplne bezne a dlhodobo - moze sa to stat ci smerom hore tak aj dolu
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
J, treba sledovať tak oni si to určite vždy podľa dodávateľa akrualizuju a kedy to dajú do systému, vtedy sa to prejaví...
Steam: michalsveto
ja som usetril na jednom thinkpade az 30€ s kuponom 40CageJ napísal:Takze mam sledovat jop ?