Procesor a MB
Procesor a MB
Zdravim. Chcel by som spytat ktore z vyberu na: https://toptechcashback.com/sk/sk/pages ... qualifying sa oplati a ci vobec, lebo planujem zmenu a rad by som aby mi procesor vydrzal viac menej bez problemov zase aspon takych 5 rokov ako moj phenomII x3 720. Lebo ak sa nemylim tak momentalne tie procesory vykonovo stagnuju tak by som sa nemal bat dakeho rychleho zastaravania. Dakujem
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Procesor a MB
co chces prosim ta riesit na intelackych produktoch ? To nie je amd, intel proste chodi 15 rokov a ani nemrkne okom, pokial mu netrepes 2V napajanie.
Okrem toho tie procesory maju standartne tri roky zaruku a potom proste su zastarale - pre info, pred tromi rokmi bol uvedeny nadherny i5-2500. Chcel by si ho dnes ?
Napriklad si mozes uvedomit aj to, ze TROJjadrovy phenomil co mas teraz je vlastne kripel - nevysli styri jadra, tak mu jedno ufikli mikrokodom a bezi len na troch. Cize vlastne si si od zaciatku kupil zaprdkovy nepodarok.
Okrem toho tie procesory maju standartne tri roky zaruku a potom proste su zastarale - pre info, pred tromi rokmi bol uvedeny nadherny i5-2500. Chcel by si ho dnes ?
Napriklad si mozes uvedomit aj to, ze TROJjadrovy phenomil co mas teraz je vlastne kripel - nevysli styri jadra, tak mu jedno ufikli mikrokodom a bezi len na troch. Cize vlastne si si od zaciatku kupil zaprdkovy nepodarok.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Mal som skor na mysli vykonovo, neobmedzoval ma nikde az na par hernych titulov ktore boli narocnejsie na CPU. A chcel by som procesor ktory by udrzal vykon do dalsej vymeny za x rokov, podla toho ako ma intel tendenciu vydavat nove procesory vykonnejsie len o par percent. Mozno som sa nevyjadril v predoslom dost jasne, ale dakujem za prednasku.mp3turbo napísal:
Takze 4970k sa mi neoplati brat? Resp. nepredlzilo by to jeho konkurencie schopnost dlhsie do buducna?BiFino napísal:
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Nepredlzilo by to zivotonost, vykon na jadro je podobny a HT nevyuzijes v hrach
takze ta 4690K je urcite gaming riesenie.

CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD