Programovanie - SSD alebo monitor
Programovanie - SSD alebo monitor
Ahojte. Začal som študovať informatiku a už programujeme v Jave. K svojmu NTB chcem niečo dokupiť, aby sa mi lepšie programovalo, učilo a pracovalo. Neviem sa rozhodnúť či vziať nejaky externý monitor, alebo SSD. Chcel by som vedieť skúsenosti od nejakých ľudí čo programujú, čo by bolo lepšie kúpiť, keďže momentálne mám NTB s FullHD rozlíšením (Asus N53SN)
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Programovanie - SSD alebo monitor
Obe . Ale asi skor to SSD, ked mas dobry displej na NTB.
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
ja by som vzal SSD hocaky monitor zozenies hocikde za hocico
Spoiler: ukázať
Tak som sa teda rozhodol pre to SSD . Tento tam bude pasovať? http://www.gigastore.sk/25-ssd-disky/in ... a600-bulk/. Predpokladám, že by tam nemali byť problémy. A zo starého HDD by som chcel spraviť externý. Toto mi bude stačiť?http://www.alza.sk/axago-ee25-xa-aline-d1775019.htm
najprv by som riesil monitor. SSD ti sice zrychli comp, ale az druhy monitor ti realne zrychli pracu.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
urcite monitor ako prvy. Niet nad poriadnu obrazovku a velmi ti pomoze mat 2 obrazovky
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Tak studuj a neries kraviny. Nevravim, SSD urcite v odozvach pomoze, ale pochybujem, ze robite na skole tak obrovske projekty, ze by to SSD malo zasadny dopad na rychlost buildovania projektu. Ak ten projekt nebudes vyrabat 2 hodiny pred odovzdanim samozrejme. Vtedy sa rata kazda desatina sekundy 2 monitory, 3 monitory (mam v praci) tiez super. Otazne je, ci je to pre studenta nutnost.pulser napísal:Začal som študovať informatiku
Mi to pripada, ako ked si clovek, co zacina fotografovat zistuje, ci ma ten full frame pre neho zmysel a prd vie o kompozicii a expozicnom trojuholniku
SSD by mi celkovo zrýchlil systém, takže výhod tam je určite viac . Kúpu som už dlhšie plánoval, len teraz som začal uvažovať aj o monitore. Veľké projekty nerobíme ešte. Kebyže nemám FullHD rozlíšenie, tak hneď beriem monitor. Časom som chcel kúpiť obe veci, len teraz som sa nevedel rozhodnúť čo skôr.
- M1ch4l
- VIP
monitor je podla man celkom klucovy
ja mam 13 palcovy notebook a keby som mal na nom studovat, programovat a vsetko, asi by som uz bol v blazninci davno
ja mam 13 palcovy notebook a keby som mal na nom studovat, programovat a vsetko, asi by som uz bol v blazninci davno
FullHD s Pivot.
hadzat pismenka z klavesnice do vyvoj. prostredia bude stihat aj normalne HDD.
hadzat pismenka z klavesnice do vyvoj. prostredia bude stihat aj normalne HDD.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
takto ti to poviem. mam 15.6 ntb, s SSd. takze porovnat ako je to bez neho neviem,a le neviem si predstavit programovat na tom doma nejake vecsie zadania (urcite budete mat) a 24% monitor je proste daco uzasne. samozrejme mam doma ako sekundar 19", na zadanie, googlenie, ... mam 16:9, hodeny na pivot stojane, a odporucam ti ale kupit 16:10, a bud pivot stojan - a prepinat manualne,a lebo rovno pivot monitor, a ulahcit si to. 16:10 by som ale bral ako podmienku, leob ked ho otocis, viac sa ti zmesti do riadku. samozreme pivot ma vyznam len ak programujes s peknym kodom, a nedavas vsetko do jedneho riadka, ale len ak si robis kratke riadky.
ak ti fin. sutuacia neumoznuje kupit obe, tak SSD odloz. ked sa dostanes aj k tomu, tak SSD bud crucial alebo samsung 840 EVO, alebo podobne, asi nie intel - zbytocne drahy, a vykonovo su aj lepsie.
ak ti fin. sutuacia neumoznuje kupit obe, tak SSD odloz. ked sa dostanes aj k tomu, tak SSD bud crucial alebo samsung 840 EVO, alebo podobne, asi nie intel - zbytocne drahy, a vykonovo su aj lepsie.
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
- M1ch4l
- VIP
otacat podla mna netreba. Ono pokial pises funkciu, ktora ide cez tolko riadkov, co vojde s prostredim do 1080 pixelov, zacina to byt trosku zle.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
monitor je klucovy, SSD je blbost. Predovsetkym 120GB SSD v cenovke 50eur - na to sa rovno vyprdni.
SSD ti zrychli pracu o sekundy denne, monitor ti doda komfort ktory si nevies predstavit. Pri serioznom vyuziti full-hd notebooku a externeho monitoru k tomu sa polahky mozeme bavit o usetrenych hodinach denne napriklad na tom, ze nespravis nejaku chybu len preto lebo nieco prehliadnes, nevidis poriadne atd. Za vhodny externy monitor k tvojmu netebooku nepovazujem nic slabsie ako 24" s rozlisenim 1920x1200 (velmi sa mi pozdava myslienka napriklad 27" 2560x1440 ked to notebook dokaze co by rozhodne mal), pre programovanie ani nahodou nerozmyslaj nad 1920x1080 rozlisenim - je tam velky rozdiel oproti 1200.
Podla povahy programovania postavit na vysku.
SSD ti zrychli pracu o sekundy denne, monitor ti doda komfort ktory si nevies predstavit. Pri serioznom vyuziti full-hd notebooku a externeho monitoru k tomu sa polahky mozeme bavit o usetrenych hodinach denne napriklad na tom, ze nespravis nejaku chybu len preto lebo nieco prehliadnes, nevidis poriadne atd. Za vhodny externy monitor k tvojmu netebooku nepovazujem nic slabsie ako 24" s rozlisenim 1920x1200 (velmi sa mi pozdava myslienka napriklad 27" 2560x1440 ked to notebook dokaze co by rozhodne mal), pre programovanie ani nahodou nerozmyslaj nad 1920x1080 rozlisenim - je tam velky rozdiel oproti 1200.
Podla povahy programovania postavit na vysku.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
michal: pivot je skvela vec. napr. eclipse formatuje a vacsina kodu je len po taku bodkovanu zvyslu ciaru. a s pivotom vidi podstatne viac z toho kodu. Podla mna je to fajn. A vyuzije to aj na citanie pdf s testovymi otazkami, co maju informatici v moodloch a pod.
turbo to krasne zhodnotil. Rovnako som za druhy monitor skor nez SSD. Komfort. Tych dokopy par sekund pri boote a zapnuti programu je uplna zbytocnost oproti druhemu monitoru. A v buducnosti ked SSD, tak urcite aspon 240GB.
CPU: R9-5900X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF PRO (Wi-Fi) GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent