Keď už SSD, tak aspoň 240-256tku. Crucial M500/MX100. V Alze za čosi nad 100E.
Učebnice, manuály, projekty od iných študentov, poznámky, atď - to sa hneď gigabajty nazbierajú...
A terajší disk dať do rámiku namiesto DVDromky.
Neviem či dochádzaš na intrák, ale v rámci bezpečnosti bude SSD lepšie. Lebo ho zoberieš s noťasom domov, keď odídeš.
V práci mám 15tku noťas 1600x900 aj monitor 24ku 1920*1080. Na monitore sa robí lepšie ale zase až taký zásadný speed v programovaní na ňom nedosahujem. Skôr ma to zvádza písať široké riadky a potom na noťase musím skrolovať.
A mal som aj SSD, aj HDD - pri stredne veľkom a väčšom projekte s lokálnou DB už rozdiel bol poznať.
Na škole asi nejaký extra veľký projekt nebude, ale keď sa budeš učiť, tak si myslím, že nebudeš programovať ako starý profík a kompilovať max raz za niekoľko hodín. Navyše webové projekty, ktoré stále spúšťajú browser, SSD ocenia.
BTW, ja som mal v dávnych časoch na intráku 14'' CRT 1024x768 a nemal som dojem, že sa to s ním nedá...
S väčším monitorm budeš mať väčší komfort, s SSD budeš mať zase rýchlejšiu odozvu systému. Takže najlepšie oba.
A možno aj ďalšie 4GB RAM (štandardne sa dáva 4ka, resp 2x2, tak predpokladám, že je to aj tvoj prípad).
Ale rozhodnúť sa musíš sám...
Programovanie - SSD alebo monitor
Re: Programovanie - SSD alebo monitor
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
D3 battletag: LubikKiller#2504
Re: Programovanie - SSD alebo monitor
Nedochádzam na intrák. SSD už mám doma. Ale mám možnosť zohnať monitory lacnejšie, tak idem kúpiť hneď aj monitor. Čo som pozeral monitory, ich vlastnosti, atď.. tak ma najviac zaujal tento. http://www.gigastore.sk/23-24/dell-p241 ... d-on-site/ . Rozmýšľal som aj nad U2412M, ale nie som si istý, či sa naozaj priplatiť zaň 40€. Ešte rozmýšľam, že ak by sa mi podarilo predať terajší NTB za nejakú dobrú cenu, že by som vzal nejaký nový (nejakú 14) alebo poskladal PC.