Ako natlakovat kotol Junkers Eurostar :)
Ako natlakovat kotol Junkers Eurostar :)
Trocha netradicna tema ale nevedel by mi nahodou niekto poradit ako sa tlakuje kotol Junkers?
V navode je pisane, ze ti to ukaze technik...domaci je teraz mimo tak to chcem skusit sam...
tu je foto pripojov ku kotlu
https://www.dropbox.com/s/nb2ztyku1455j ... 5.jpg?dl=0
dik
V navode je pisane, ze ti to ukaze technik...domaci je teraz mimo tak to chcem skusit sam...
tu je foto pripojov ku kotlu
https://www.dropbox.com/s/nb2ztyku1455j ... 5.jpg?dl=0
dik
Spoiler: ukázať
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Re: Ako natlakovat kotol Junkers Eurostar :)
Ak som spravne pochopil tak chces do systemu naplnit vodu?
Ak ano tak musis otvorit ventil ktory som oznacil.
Samozrejme po dosiahnuti isteho tlaku zase zavriet, kedze neviem ako to u teba vyzera tak by som nedaval viac ako 1 bar.
klik
Ak ano tak musis otvorit ventil ktory som oznacil.
Samozrejme po dosiahnuti isteho tlaku zase zavriet, kedze neviem ako to u teba vyzera tak by som nedaval viac ako 1 bar.
klik
presne tak potrebujem doplniť vodu, lebo tlak je na 0 a chceme na večer trocha zakurit...
ten ventil som točil ale nič sa nedialo... asi som ho otočil malo skúsim a dám vedieť... diiik
ten ventil som točil ale nič sa nedialo... asi som ho otočil malo skúsim a dám vedieť... diiik
a otvoril si si radiátory ?
áno sú, keď prídem dom skúsim ešte raz pootocit ventil ešte viac a snáď pôjde
tak som otočil a stále nič... ten ventil nieje len na naplnenie tej hadice vodou? samotné doplnenie kotla je ešte niekde inde?
- Heatman
- Používateľ
Ten ventil je na uzatvorenie/otvorenie privodu vody, ta hadica je len prepoj od vodoinstalacie ku kotlu aby sa dala naplnit sustava.
Je tam vobec otovreny hlavny privod vody tzn. ide cez tu plastovu trubku zo steny voda?
Podla fotky co si postol tak vsetky ventily vyzeraju byt otvorene ako aj maju byt.
Popripade odsrubuj tu zltu hadicu otvor trocha ventil a pozri ci z nej pojde voda.
Ak toto nepomoze tak bohuzial ti uz nemam ako inac pomoct na dialku.
Je tam vobec otovreny hlavny privod vody tzn. ide cez tu plastovu trubku zo steny voda?
Podla fotky co si postol tak vsetky ventily vyzeraju byt otvorene ako aj maju byt.
Popripade odsrubuj tu zltu hadicu otvor trocha ventil a pozri ci z nej pojde voda.
Ak toto nepomoze tak bohuzial ti uz nemam ako inac pomoct na dialku.
voda ide, keďže kotol nám zohrieva teplú vodu... otázne po kadiaľ môžem srobovat ten ventil.. divne je ze ide v pohode točiť na obe strany
- Heatman
- Používateľ
Takze vravis ze ten ventl nema doraz?
Potom to bude zrejme nejaky gulovy ventil ktory sa otvara/zatvara otocenim o 90°.
Aha teraz mi doslo ked si napisal ze ti kotol ohrieva vodu ze tento ventil je iba pripoj na ohrev vody.
Tie uplne vonkajsie trubky su pre kurenie, tak ze potrebujes otvorit ten druhy ventil ktory je napojeny tiez z tej plastovej trubky a smeruje ku stene, je zhruba v 45° uhle.
Ale i tak mi to nedava nejak zmysel, je tam este nejaky T kusok co ide do steny? lebo z tej fotky to prekryva ten ventil.
Inac by to nemalo cirkulaciu co mi pride velmi divne.
Skus poslat este zopar fotiek z tej pravej strany nech som si isty lebo inac by som do toho nerad sprtal.
Ako som uz pisal neviem ako je ten system pozapajany.
Potom to bude zrejme nejaky gulovy ventil ktory sa otvara/zatvara otocenim o 90°.
Aha teraz mi doslo ked si napisal ze ti kotol ohrieva vodu ze tento ventil je iba pripoj na ohrev vody.
Tie uplne vonkajsie trubky su pre kurenie, tak ze potrebujes otvorit ten druhy ventil ktory je napojeny tiez z tej plastovej trubky a smeruje ku stene, je zhruba v 45° uhle.
Ale i tak mi to nedava nejak zmysel, je tam este nejaky T kusok co ide do steny? lebo z tej fotky to prekryva ten ventil.
Inac by to nemalo cirkulaciu co mi pride velmi divne.
Skus poslat este zopar fotiek z tej pravej strany nech som si isty lebo inac by som do toho nerad sprtal.
Ako som uz pisal neviem ako je ten system pozapajany.
- Heatman
- Používateľ
Teraz som z toho uz fakt uplne mimo.
Vyzera to tak ze sustava sa neplni pri kotli ale niekde inde.
Bohuzial ale dalej uz fakt pomoct neviem.
Vyzera to tak ze sustava sa neplni pri kotli ale niekde inde.
Bohuzial ale dalej uz fakt pomoct neviem.
- jammal
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 21. Jún, 2009, 11:03
googlil si ? link, vyzera to podobne, treba hladat mozno najdes aj ty
googlil ale nenasiel..to co si sem postol mi problem nevyriesi...proste neviem co mam otocit aby sa zvysil tlak v kotli
- jammal
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 21. Jún, 2009, 11:03
Ano, tam vyriesili, ze do sustavy sa voda dostavala cez ventil mimo kotla.